Denne broccolisalat med bacon og rødløg vendt i en dejlig dressing gør det nemt at få spist den gode broccoli.
Ingredienser
- 400 g broccoli
- 150 g bacon i tern
- 50 g rødløg i skiver eller små tern
Dressing
- 30 g mayonnaise
- 30 g cremefraiche 38%
- 0,5 tsk SukrinSirup gold eller anden sødning til lige at runde smagen af
- 1 tsk dijonsennep
- citronsaft
Drys
- 50 g granatæblekerner kan udelades
Sådan gør du
- Del broccolien i små buketter og kog dem kort i letsaltet vand. Alternativt kan du overhælde dem med kogende vand og lade dem ligge der. Hæld vandet fra og lad dem afkøle helt.
- Steg baconen sprød på en pande.
- Bland en dressing af cremefraiche og mayo, smag til med sennep, salt, peber, fibersirup og lidt citronsaft.
- Vend dressingen i broccoli, bacon og rødløg og server. Drys evt. med granatæblekerner inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg skal ellers gerne komme med en tilståelse. Når vi spiser broccoli, og det gør vi temmelig tit, så er det oftest bare i form af helt almindeligt letdampet broccoli. Strammer jeg mig an, laver jeg broccolifritter vendt i olie og bagt i ovnen men i de fleste tilfælde er det bare dampet eller letkogt broccoli, der ryger på bordet.
Som jeg har nævnt mange gange finder jeg stor frihed i at lade min mad være så enkel som muligt. Det betyder ikke, at jeg ikke holder af at spise virkelig lækker mad, for det gør jeg bestemt. Mange af mine måltider er bare grøntsager-kød-fedt uden så mange dikkedarer.
Broccolisalat med bacon & rødløg
Men når det så skal være ekstra lækkert, laver jeg fx en broccolisalat som denne.
Bacon gør jo alting lækrere, og her passer det super godt med rødløg og den cremede dressing.
Er man helt i festhumør kan man lige smide en håndfuld granatæblekerner på. Vil man gerne holde kulhydratindtaget helt lavt, kan disse undlades.
Bedste broccolisalat, simpelthen! Tak for at du deler Jane.
Yay hvor skønt, at den faldt i smag. Og rigtig meget velbekomme :)
Smager fantastisk… den eneste måde jeg kan få broccoli ned på med velbehag ?