Måske kan du huske de lækre og superenkle broccolifritter, som virkelig har hittet herhjemme i årevis. Denne opskrift er en lille afstikker af den. Nemlig de populære broccolifritter vendt i chiliolie og toppet med pinjekerner.
Broccolifritter med chili og pinjekerner
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g broccoli svarer til 1 stort eller 2 små
- 1 spsk chilisauce fx Harissa eller Sambal Oelek
- 2 spsk olivenolie
- 50-70 g pinjekerner
- 1 øko-citron saften herfra
- havsalt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Del broccolien i mindre buketter.
- Rør chilisauce sammen med olivenolie og salt og bland det med broccolien.
- Fordel broccolien på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10-15 minutter, til broccolien begynder at tage farve i kanterne.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Drys pinjekernerne over broccolien ved servering og dryp med citronsaft
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Broccolifritter med chili og pinjekerner
Vi kalder det bare broccolifritter, selvom det jo vitterligt ikke har andet med en pomfrit at gøre, end at de tager dennes plads på bordet. Og så smager de bare supergodt – også selvom det bare helt enkelt er broccoli bagt i ovnen.
Her har jeg vendt broccoli i en chili-olie, og det giver jo unægteligt lidt ekstra spark til retten.
Og alt andet lige er det jo en kæmpe opgradering fra den nemme og hverdagsvenlige letdampede broccoli, som virkelig er en hverdagsganger herhjemme.
Husk, at bruge stokken her. Både for at undgå madspild men også fordi du så faktisk godt kan få tilbehør til 4 personer ud af et enkelt (stort) broccoli.
Hej Jane
Hvordan ville opskriften se ud hvis den skulle lavet i air flyeren?
Prøv at tage udgangspunkt i denne opskrift: Broccoli i airfryer
Hej Jane
Kan jeg bruge frosne broccoli? Hvis ikke jeg har frisk hjemme.
Mvh
Karina
Åh det ved jeg ikke rigtigt. Eller det har jeg ikke prøvet. Giver du ikke lyd, hvis du tester det? Det ville jo være en nem løsning, hvis det fungerer fint💚
Hej Jane
Jeg har spist efter 4 uger på Keto i godt 3 uger nu. Har det fantastisk, og det virker for mig. Jeg er nysgerrig på ketoblod tallet. I uge 2 målte jeg det til 1,5 og i sidste uge 0,6 og i dag 0,3?
De første uger drak jeg fløde i kaffen, men er ikke vild med det, så jeg skiftede fløden ud med sødmælk.
Kan det være en forklaring på at min krop ikke er gået i ketose?
Mvh
Mia
Hej Mia
Ja, mælk i kaffen kan sagtens være det, der gør forskellen, da det nemt gør dit kulhydratindtag for højt.
Men du er i ketose, når du har målbare ketonstoffer i blodet.
Hvad vil du gerne opnå med de målinger? I de fleste tilfælde oplever jeg at det er helt meningsløst ift. det, folk gerne vil opnå med dem. Eller måske mere at de ting, man skal gøre for at få højere ketonmålinger ikke er det samme, der skal til for at nå det mål, de har med Keto i første omgang (særligt hvis det mål er vægttab).