Denne opskrift på broccoliboller er en genial måde at få brugt en rest broccoli, som ligger og stirrer op på dig fra grøntsagsskuffen. Jeg lavede dem i Spanien, da vi skulle tømme køleskabet, inden vi skulle hjem og derfor er ingredienserne lidt skrabede.
Udstyr
Sådan gør du
- Hak broccoli fint i foodprocessor eller minihakker.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det hele godt sammen.
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Form 6 boller af dejen. Skyl evt. hænderne i koldt vand, så slipper dejen bedre.
- Pensl bollerne med æggeblomme og drys lidt sesam på toppen.
- Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer i dem.
- Opbevar i køleskab eller fryser.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Broccoliboller uden mælk og gluten
Normalt vil jeg have et mælkeprodukt som fx hytteost i bagværk, men jeg havde intet så det blev et ekstra æg. Og det fungerede fint nok og det kan måske glæde dem, der ikke spiser mejeriprodukter.
De smager temmelig ‘grønt’ og indholdet af broccoli er pænt højt. Jeg hader det der koncept med at lave 12 boller med sammenlagt 100 g broccoli og så kalde det broccoliboller. Næh du, broccoliboller består af broccoli. Og det gør disse i høj grad.
Hvordan opbevarer man broccoliboller?
Boller lavet af broccoli får jo ikke konsistens af ægte boller. Lad os starte med at få det på det rene.
De opbevares bedst i køleskab eller fryser og smager bedst, hvis de lunes inden spisning. Jeg opbevarer dem, jeg vil spise i de kommende dage, i køleskab og inden spisning skærer jeg dem over og putter dem i brødristeren. Det fungerer super.
I Spanien røg disse i fryseren. Vi skulle jo hjem. Men så har jeg dem til næste gang. Søren og jeg delte dog lige en, så jeg har smagt dem. De vinder ingen konkurrencer men kan godt gøre det ud for en hurtig klapsammen, hvis man skal på tur eller lign.
Hvor længe tror du, de skal have i en airfryer?
Med venlig hilsen
Jens Brøcker
Jeg har ikke en god omregningsmodel endnu men generelt synes jeg, at ting skal have kortere tid i airfryer end i ovn. Jeg tror, jeg ville starte med 15-20 min. ved 180 grader.
Mange tak.
Jeg havde, efter jeg havde læst din anmeldelse, ikke høje forventninger.
Men vi synes de er ok.
Jeg har serveret andre ting, hvor der blev rynket på næsten, det gjorde der ikke af disse boller.
Men man skal virkelig tro på processen.
De grønne klatter, bliver rent faktisk til noget der minder om boller ;)
Haha hvor fedt. Måske var jeg for lunken😅
Jeg har bare tit folk, der er sådan: Hvorfor blev den her ikke sprød som en italiensk stenovnsbagt bolle????
Øh fordi den består af broccoli…?😅🤷🏻♀️