Broccoliboller


Denne opskrift på broccoliboller er en genial måde at få brugt en rest broccoli, som ligger og stirrer op på dig fra grøntsagsskuffen. Jeg lavede dem i Spanien, da vi skulle tømme køleskabet, inden vi skulle hjem og derfor er ingredienserne lidt skrabede.

Broccoliboller - glutenfrie, mælkefrie og Low Carb

Broccoliboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak broccoli fint i foodprocessor eller minihakker.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det hele godt sammen.
  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Form 6 boller af dejen. Skyl evt. hænderne i koldt vand, så slipper dejen bedre.
  • Pensl bollerne med æggeblomme og drys lidt sesam på toppen.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer i dem.
  • Opbevar i køleskab eller fryser.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Broccoliboller uden mælk og gluten

Normalt vil jeg have et mælkeprodukt som fx hytteost i bagværk, men jeg havde intet så det blev et ekstra æg. Og det fungerede fint nok og det kan måske glæde dem, der ikke spiser mejeriprodukter.

De smager temmelig ‘grønt’ og indholdet af broccoli er pænt højt. Jeg hader det der koncept med at lave 12 boller med sammenlagt 100 g broccoli og så kalde det broccoliboller. Næh du, broccoliboller består af broccoli. Og det gør disse i høj grad.

Hvordan opbevarer man broccoliboller?

Boller lavet af broccoli får jo ikke konsistens af ægte boller. Lad os starte med at få det på det rene.

De opbevares bedst i køleskab eller fryser og smager bedst, hvis de lunes inden spisning. Jeg opbevarer dem, jeg vil spise i de kommende dage, i køleskab og inden spisning skærer jeg dem over og putter dem i brødristeren. Det fungerer super.

I Spanien røg disse i fryseren. Vi skulle jo hjem. Men så har jeg dem til næste gang. Søren og jeg delte dog lige en, så jeg har smagt dem. De vinder ingen konkurrencer men kan godt gøre det ud for en hurtig klapsammen, hvis man skal på tur eller lign.

Broccoliboller - glutenfrie, mælkefrie og Low Carb

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Broccoliboller”

  1. Jeg havde, efter jeg havde læst din anmeldelse, ikke høje forventninger.
    Men vi synes de er ok.
    Jeg har serveret andre ting, hvor der blev rynket på næsten, det gjorde der ikke af disse boller.
    Men man skal virkelig tro på processen.
    De grønne klatter, bliver rent faktisk til noget der minder om boller ;)

    Svar
    • Haha hvor fedt. Måske var jeg for lunken😅
      Jeg har bare tit folk, der er sådan: Hvorfor blev den her ikke sprød som en italiensk stenovnsbagt bolle????

      Øh fordi den består af broccoli…?😅🤷🏻‍♀️

      Svar