Broccoliboller


Denne opskrift på broccoliboller er en genial måde at få brugt en rest broccoli, som ligger og stirrer op på dig fra grøntsagsskuffen. Jeg lavede dem i Spanien, da vi skulle tømme køleskabet, inden vi skulle hjem og derfor er ingredienserne lidt skrabede.

Broccoliboller - glutenfrie, mælkefrie og Low Carb

Broccoliboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak broccoli fint i foodprocessor eller minihakker.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det hele godt sammen.
  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Form 6 boller af dejen. Skyl evt. hænderne i koldt vand, så slipper dejen bedre.
  • Pensl bollerne med æggeblomme og drys lidt sesam på toppen.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer i dem.
  • Opbevar i køleskab eller fryser.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Broccoliboller uden mælk og gluten

Normalt vil jeg have et mælkeprodukt som fx hytteost i bagværk, men jeg havde intet så det blev et ekstra æg. Og det fungerede fint nok og det kan måske glæde dem, der ikke spiser mejeriprodukter.

De smager temmelig ‘grønt’ og indholdet af broccoli er pænt højt. Jeg hader det der koncept med at lave 12 boller med sammenlagt 100 g broccoli og så kalde det broccoliboller. Næh du, broccoliboller består af broccoli. Og det gør disse i høj grad.

Hvordan opbevarer man broccoliboller?

Boller lavet af broccoli får jo ikke konsistens af ægte boller. Lad os starte med at få det på det rene.

De opbevares bedst i køleskab eller fryser og smager bedst, hvis de lunes inden spisning. Jeg opbevarer dem, jeg vil spise i de kommende dage, i køleskab og inden spisning skærer jeg dem over og putter dem i brødristeren. Det fungerer super.

I Spanien røg disse i fryseren. Vi skulle jo hjem. Men så har jeg dem til næste gang. Søren og jeg delte dog lige en, så jeg har smagt dem. De vinder ingen konkurrencer men kan godt gøre det ud for en hurtig klapsammen, hvis man skal på tur eller lign.

Broccoliboller - glutenfrie, mælkefrie og Low Carb

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Broccoliboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg havde, efter jeg havde læst din anmeldelse, ikke høje forventninger.
    Men vi synes de er ok.
    Jeg har serveret andre ting, hvor der blev rynket på næsten, det gjorde der ikke af disse boller.
    Men man skal virkelig tro på processen.
    De grønne klatter, bliver rent faktisk til noget der minder om boller ;)

    Svar
    • Haha hvor fedt. Måske var jeg for lunken😅
      Jeg har bare tit folk, der er sådan: Hvorfor blev den her ikke sprød som en italiensk stenovnsbagt bolle????

      Øh fordi den består af broccoli…?😅🤷🏻‍♀️

      Svar