I dag er der rigtigt dejligt LCHF-tilbehør her på bloggen, ‘Broccoli med bacon mandler og parmesan’. Det er så nemt at gå kold i de samme retter, især når tiden er knap.

Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinSådan gør du
- Skær broccoli i ret små buketter. Læg dem i en stor skål, drys med salt og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge deri i 5-10 minutter.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Rist mandler på en tør pande, til de begynder at dufte og tage farve. Tag dem af panden og lad dem afkøle og hak dem så groft.
- Steg bacon sprødt på panden og lad skiverne dryppe af på køkkenrulle. Gem det overskydende baconfedt i panden.
- Hæld vandet fra broccoli og læg broccolibuketterne over i et ovnfast fad. Vend hakkede mandler og revet parmesan heri og hæld baconfedtet over. Drys evt. lidt ekstra salt over også.
- Bag i ovnen i 10-15 minutter. Knus bacon og drys baconstykkerne over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONHerhjemme har vi lidt for meget om ørerne i øjeblikket. Søren arbejder som en gal, og jeg knokler for at blive færdig med et rigtigt spændende projekt, som jeg glæder mig til at dele med jer, når jeg er klar.
Og alt det arbejde griber virkelig forstyrrende ind i den fritid, som jeg så krampagtigt holder fast i. Og fordi jeg så krampagtigt holder fast i den, har jeg hele to aftener ude i denne uge, hvilket er mere end jeg plejer at have på en måned – ja, så gammel/kedelig er jeg! Jeg hader, når jeg begynder at lulle mig selv ind i jeg-har-ikke-tid-rollen, for jeg HAR tid. Jeg har lige præcis de samme 24 timer til rådighed hver dag som alle mulige andre. Jeg fylder muligvis for meget i dem eller bruger dem ikke så smart, som jeg kunne, men så må jeg blive bedre til at prioritere.
Broccolisalat
Så tiden i køkkenet kører lidt på autopilot i øjeblikket. Det var derfor rigtig dejligt, da en læser skrev til mig fornyligt med en enkelt men virkelig lækker broccolisalat, som hendes familie holdt meget af.
Mine unger, som ellers er ret gode til det med grøntsager, er ikke ubetinget begejstrede for broccoli, eller dvs. den ene er mere end den anden, men det er ikke lige broccoli, der står højst på deres liste. At peppe den op med bacon, ristede mandler og parmesan gør dog underværker for det meste.

Det er en sikker vinder herhjemme. Vi laver den ofte også med romanesco kålet, som er blevet en af mine favorit grøntsager!
Havde aldrig hørt om romanescoen før du lavede et opslag om det for mange mange år siden. Så 100% din skyld Jane, at min mand er indlagt til at spise de små juletræer :-P 🤣
Ej hvor godt! Og hvor sjovt du husker det med juletræerne. Det er jo virkelig hundrede år siden, jeg skrev det :)
Forleden så jeg romanesco omtalt som dragekål. Det navn kan alligevel også noget -haha!
super dejlig nem ret….lige noget for mig og min fammilie
De er så fine dine nye profilbilleder!
Tak. Jeg har været i hænderne på en virkelig dygtig fotograf og makeup stylist. :)
Nøøøøøj, hvor lyder det bare SUUUPER lækkert (og nemt). Jeg har de samme problemer med “manglende tid”, som du, men jeg forsøger ihærdigt at prioritere rigtig mad i mit pressede skema… jeg ved, at jeg løber tør for energi, hvis jeg ikke får noget rigtigt mad. Denne ret er tilpas hurtig at lave, og jeg ville sagtens kunne bruge den som et helt måltid med lidt ekstra fedt ved siden af :-D
Lige den idé jeg manglede, har en broccoli i køleskabet som jeg ikke kunne finde ud af at gøre spændende. Vil lave denne salat til aften ?
Hvor lækkert, lækkert tilbehør – og det går til det meste:-)