Broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip


Broccoli-falafler er en falafler uden kikærter. En slags grønne falafler kan vi kalde dem. Og de smager faktisk rigtig udmærket. Jeg har serveret dem med en dejlig yoghurt-tahin-dip , og det fungerer bare alletiders.

Broccoli-falafler - Low carb falafler? Prøv broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip. Lækker opskrift --> Madbanditten.dk

Broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
45 minutter

Ingredienser

BROCCOLI-FALAFLER

YOGHURT-TAHIN DIP

Sådan gør du

Broccolifalafler

 • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren – dog ikke sesamfrøene og kør, til du har en lind dej.
 • Form falaflerne til kugler med en ske og tril dem i sesamfrø.
 • Opvarm kokosolie på en varm pande og steg falaflerne herpå på begge sider. Sæt dem på et stykke køkkenrulle i takt med at de er færdigstegte.

Yoghurt-tahin-dip

 • Blend ingredienserne til dippen til en lind konsistens med stavblenderen. Smag til med salt og peber og lad den gerne trække lidt inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønne falafler lavet med broccoli

Man kan både ville bytte kikærter med broccoli for at spise mere grønt, for at spare lidt på kulhydraterne eller fordi man får ondt i maven af kikærter.

Jeg elsker falafler og laver dem også gerne med kikærter efter mere traditionel opskrift, men denne er lidt hyggelig, idet den er lavet uden kikærter og derfor er velegnet til dem, som ikke spiser bælgfrugter eller dem, som gerne vil have falaffelsmag uden for mange kulhydrater.

Broccoli-falafler bliver selvfølgelig ikke sprøde på samme vis som de dybstegte falafler, men de har god falaffelsmag og en fin svag grøn farve og smager virkelig dejligt!

Broccoli-falafler
Foto: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Og noget lidt mere alvorligt….

Traditionelle falafler stammer fra mellemøsten og anses for at være nationalret i både Israel, Libanon og Syrien. Og uden at dette skal blive en politisk blog, vil jeg sige, at mit hjerte bløder for de stakkels mennesker, der lige nu er på flugt fra det borgerkrigshærgede Syrien.
Der er stærke billeder i omløb af mennesker i nød, som vil give deres højre arm for at redde deres børn eller deres familie. Og debatten herhjemme er i mine øjne aldeles for uklædelig. Det er mennesker i nød, vi taler om her! Og nogle gange er det lidt ulækkert, at der skal billeder af døde børn i strandkanten til at få os til at vågne op, men jeg vil simpelthen ikke være en, der bare sidder her midt i al min overflod og ser til.

Jeg kan nogle gange blive helt overvældet af alle verdens ulykker, for hvor skal man placere sin hjælp, og hvis man alligevel ikke kan hjælpe alle, føles det hurtigt nemmere at hjælpe ingen. Men selvom man ikke kan redde hele verden, synes jeg, det føles rart at vise sine (ekstremt priviligerede) børn, at man har et ansvar for at hjælpe andre, når man selv har alt for meget. Og med så mange syrere på flugt, lægger det et ekstremt pres på de omkringliggende lande, og de har brug for alt, hvad vi kan give.

Der findes flere indsamlinger, hvor man kan donere tøj, sko, bleer, hygiejnebind, bamser og andre fornødenheder (eller penge), og vi skal bruge en del af weekenden på at rydde ud i skuffer og skabe og få vores overskudsting afleveret til folk, som tager ansvar for at fragte dem videre.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. De var så gode, Jane! Jeg spiste dem med en spicy coleslaw til og det mættede rigtig godt. Synes det er en super opskrift til de grønne aftner (og os der ikke kan tåle kikærter).

  Svar
  • Så dejligt at høre❤️ – det er dødlænge siden jeg har lavet dem men det tror jeg da lige snart, jeg skal igen :)

   Svar
 2. Hej Jane
  1000 tak for alle dine dejlige opskrifter.
  Jeg spiser ikke selv kød men det gør min 13 årige datter som også er på keto, så er det super skønt med dine hurtige og simple opskrifter? indtil videre har min pige kunne lide hvad vi har lavet??
  Denne opskrift her, bøvlede jeg dog lidt med da jeg skulle stege dem☺️ I stedet puttede jeg dem i vores belgiske vaffeljern og det er en kæmpe succes?
  tror faktisk det er min yndlings keto ret?
  Vi bruger ikke sesam til dem.. vi giver dem ca 3 min i vaffeljernet men det afhænger nok af hvilken model man har. Hermed fif givet videre til dig og alle dem der bruger dine opskrifter.
  Bh Nickie

  Svar
 3. Kære Anne
  Allerførst 1000 tak forcalle dine fantastiske opskrifter <3
  Jeg vil høre, om man kan erstatte cashew- og pistacienødder med andre nødder? Har mandler og pekannødder i skufferne.
  De bedste hilsner
  Pernille

  Svar
  • Det synes jeg bare, du skal give et skud. Jeg har ikke prøvet det anderledes men mon ikke det går fint også?

   Svar
 4. Hvor lang tid skal de sådan cirka steges – jeg er altid bange for at overstege (og vi taler bare størrelse som dem på dit billede ovenfor).

  Svar
  • Uh det er også lidt svært at sige. 1 minuts penge på hver side måske – med fire sider pr. falaffel. Det kunne være en start…

   Svar
 5. Waow, sidder lige og nyder dem. Det er min 1.gang, men bestemt ikke sidste gang. Jeg vil endda vove pelsen og påstå at, disse små banditter er bedre end de originale falafler med kikærter. Jeg tog mig en gulerods vaffel ( en rest fra i går) med lidt dip, salat, broccolifalafel og friske tomater. Kan man høre englene synge, Ja, det tro jeg man kan. ;-)

  Svar
 6. Vegetar og LCHF – Kan det forenes? For at sikre nok næring i kosten er de fleste (ingen regel uden undtagelser) vegetarer nød til at spise bønner, linser, kikærter, soya, mange nødder/nøddesmør, frugt mm. Udelukker man disse energikilder, samtidigt med at man ikke får protein fra kød/animalske produkter, vil der så ikke opstå mangler på diverse næringsstoffer?
  Eller skal man så leve af avokado, nødder og vegetabilske olier (som lchf jo ikke i forvejen mener er den mest hensigtsmæssige). Det bliver da lidt ensformig ;-)

  Svar
  • Hej Trine
   Beklager det sene svar. det er jo ferietid :)
   Jeg synes sagtens, at LCHF og vegetar kan forenes. Som du selv er inde på, vil vegetaren da tit foruden æg og mælkeprodukter spise andre vegetabilske proteiner som bønner, linser etc. Derved bliver det en liberalere LCHF-kost men det kan stadig være helt fint. Hvis man kan lokkes til at spise lidt fisk engang imellem også, ville det være toppen.
   LCHF og veganisme synes jeg derimod ikke kan forenes. Det bliver ganske enkelt for svært helt uden animalske produkter.

   Jeg har skrevet lidt om det nederst på denne side: https://www.madbanditten.dk/lchf-generelle-sporgsmal/

   Svar
 7. Hej Jane.
  Skal det tilføjes ekstra protein til disse falafler, eller kan de spises som et måltid med en salat med dressing eksempelvis?
  Ville nemlig gerne lave nogle kødfrie dage ind i mellem, men har svært ved at finde ud af hvornår der er nok protein :)
  Mvh Charlotte

  Svar
  • Jeg går ikke så nøjeregnende til værks, må jeg indrømme, så jeg ville bare spise dem som de er og ikke tænke så meget mere over det :)

   Svar
 8. Vegetar LCHF – i love it! Så lækre nogle falafler og uden mælkeprodukter , hvis man vil. Det er en vinder! Bravo

  Svar
 9. Jeg er fuldstændig enig med dig mht. flygtningestrømmen… det er ganske enkelt ubærligt – og fuldstændig uoverskueligt…:-( Ved du evt. hvor man kan donere tøj osv?

  Svar