Broccoli-falafler er en falafler uden kikærter. En slags grønne falafler kan vi kalde dem. Og de smager faktisk rigtig udmærket. Jeg har serveret dem med en dejlig yoghurt-tahin-dip , og det fungerer bare alletiders.
Broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
BROCCOLI-FALAFLER
- 300 g broccoli
- 100 g usaltede cashewnødder
- 70 g usaltede pistacienødder
- 2 fed hvidløg
- 25 g rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 æg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 2 spsk tahin sesampasta
- 1 spsk sød paprika
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk salt
- 50 g sesamfrø
- smagsneutral kokosolie til stegning
YOGHURT-TAHIN DIP
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk tahin
- 2 fed hvidløg
- frisk mynte til pynt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Broccolifalafler
- Kom alle ingredienserne i foodprocessoren – dog ikke sesamfrøene og kør, til du har en lind dej.
- Form falaflerne til kugler med en ske og tril dem i sesamfrø.
- Opvarm kokosolie på en varm pande og steg falaflerne herpå på begge sider. Sæt dem på et stykke køkkenrulle i takt med at de er færdigstegte.
Yoghurt-tahin-dip
- Blend ingredienserne til dippen til en lind konsistens med stavblenderen. Smag til med salt og peber og lad den gerne trække lidt inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grønne falafler lavet med broccoli
Man kan både ville bytte kikærter med broccoli for at spise mere grønt, for at spare lidt på kulhydraterne eller fordi man får ondt i maven af kikærter.
Jeg elsker falafler og laver dem også gerne med kikærter efter mere traditionel opskrift, men denne er lidt hyggelig, idet den er lavet uden kikærter og derfor er velegnet til dem, som ikke spiser bælgfrugter eller dem, som gerne vil have falaffelsmag uden for mange kulhydrater.
Broccoli-falafler bliver selvfølgelig ikke sprøde på samme vis som de dybstegte falafler, men de har god falaffelsmag og en fin svag grøn farve og smager virkelig dejligt!
Og noget lidt mere alvorligt….
Traditionelle falafler stammer fra mellemøsten og anses for at være nationalret i både Israel, Libanon og Syrien. Og uden at dette skal blive en politisk blog, vil jeg sige, at mit hjerte bløder for de stakkels mennesker, der lige nu er på flugt fra det borgerkrigshærgede Syrien.
Der er stærke billeder i omløb af mennesker i nød, som vil give deres højre arm for at redde deres børn eller deres familie. Og debatten herhjemme er i mine øjne aldeles for uklædelig. Det er mennesker i nød, vi taler om her! Og nogle gange er det lidt ulækkert, at der skal billeder af døde børn i strandkanten til at få os til at vågne op, men jeg vil simpelthen ikke være en, der bare sidder her midt i al min overflod og ser til.
Jeg kan nogle gange blive helt overvældet af alle verdens ulykker, for hvor skal man placere sin hjælp, og hvis man alligevel ikke kan hjælpe alle, føles det hurtigt nemmere at hjælpe ingen. Men selvom man ikke kan redde hele verden, synes jeg, det føles rart at vise sine (ekstremt priviligerede) børn, at man har et ansvar for at hjælpe andre, når man selv har alt for meget. Og med så mange syrere på flugt, lægger det et ekstremt pres på de omkringliggende lande, og de har brug for alt, hvad vi kan give.
Der findes flere indsamlinger, hvor man kan donere tøj, sko, bleer, hygiejnebind, bamser og andre fornødenheder (eller penge), og vi skal bruge en del af weekenden på at rydde ud i skuffer og skabe og få vores overskudsting afleveret til folk, som tager ansvar for at fragte dem videre.
De var så gode, Jane! Jeg spiste dem med en spicy coleslaw til og det mættede rigtig godt. Synes det er en super opskrift til de grønne aftner (og os der ikke kan tåle kikærter).
Så dejligt at høre❤️ – det er dødlænge siden jeg har lavet dem men det tror jeg da lige snart, jeg skal igen :)
Hej Jane
1000 tak for alle dine dejlige opskrifter.
Jeg spiser ikke selv kød men det gør min 13 årige datter som også er på keto, så er det super skønt med dine hurtige og simple opskrifter? indtil videre har min pige kunne lide hvad vi har lavet??
Denne opskrift her, bøvlede jeg dog lidt med da jeg skulle stege dem☺️ I stedet puttede jeg dem i vores belgiske vaffeljern og det er en kæmpe succes?
tror faktisk det er min yndlings keto ret?
Vi bruger ikke sesam til dem.. vi giver dem ca 3 min i vaffeljernet men det afhænger nok af hvilken model man har. Hermed fif givet videre til dig og alle dem der bruger dine opskrifter.
Bh Nickie
Genial idé! Den vil jeg straks prøve. Tak for tippet! :)
Kære Anne
Allerførst 1000 tak forcalle dine fantastiske opskrifter <3
Jeg vil høre, om man kan erstatte cashew- og pistacienødder med andre nødder? Har mandler og pekannødder i skufferne.
De bedste hilsner
Pernille
Det synes jeg bare, du skal give et skud. Jeg har ikke prøvet det anderledes men mon ikke det går fint også?
Hvor lang tid skal de sådan cirka steges – jeg er altid bange for at overstege (og vi taler bare størrelse som dem på dit billede ovenfor).
Uh det er også lidt svært at sige. 1 minuts penge på hver side måske – med fire sider pr. falaffel. Det kunne være en start…
Waow, sidder lige og nyder dem. Det er min 1.gang, men bestemt ikke sidste gang. Jeg vil endda vove pelsen og påstå at, disse små banditter er bedre end de originale falafler med kikærter. Jeg tog mig en gulerods vaffel ( en rest fra i går) med lidt dip, salat, broccolifalafel og friske tomater. Kan man høre englene synge, Ja, det tro jeg man kan. ;-)
Ej hvor det dejligt at høre og sikke en lækker menu, I fik der!
Vegetar og LCHF – Kan det forenes? For at sikre nok næring i kosten er de fleste (ingen regel uden undtagelser) vegetarer nød til at spise bønner, linser, kikærter, soya, mange nødder/nøddesmør, frugt mm. Udelukker man disse energikilder, samtidigt med at man ikke får protein fra kød/animalske produkter, vil der så ikke opstå mangler på diverse næringsstoffer?
Eller skal man så leve af avokado, nødder og vegetabilske olier (som lchf jo ikke i forvejen mener er den mest hensigtsmæssige). Det bliver da lidt ensformig ;-)
Hej Trine
Beklager det sene svar. det er jo ferietid :)
Jeg synes sagtens, at LCHF og vegetar kan forenes. Som du selv er inde på, vil vegetaren da tit foruden æg og mælkeprodukter spise andre vegetabilske proteiner som bønner, linser etc. Derved bliver det en liberalere LCHF-kost men det kan stadig være helt fint. Hvis man kan lokkes til at spise lidt fisk engang imellem også, ville det være toppen.
LCHF og veganisme synes jeg derimod ikke kan forenes. Det bliver ganske enkelt for svært helt uden animalske produkter.
Jeg har skrevet lidt om det nederst på denne side: https://www.madbanditten.dk/lchf-generelle-sporgsmal/
Hej Jane.
Skal det tilføjes ekstra protein til disse falafler, eller kan de spises som et måltid med en salat med dressing eksempelvis?
Ville nemlig gerne lave nogle kødfrie dage ind i mellem, men har svært ved at finde ud af hvornår der er nok protein :)
Mvh Charlotte
Jeg går ikke så nøjeregnende til værks, må jeg indrømme, så jeg ville bare spise dem som de er og ikke tænke så meget mere over det :)
Vegetar LCHF – i love it! Så lækre nogle falafler og uden mælkeprodukter , hvis man vil. Det er en vinder! Bravo
Tipper lige om Anne Deppe, der lige nu har gang i et fantastisk projekt i samme dur: http://deppeandthelostsock.com/blog/2015/08/28/update-paa-projekt-container-til-lesbos-by-the-people
Jeg er fuldstændig enig med dig mht. flygtningestrømmen… det er ganske enkelt ubærligt – og fuldstændig uoverskueligt…:-( Ved du evt. hvor man kan donere tøj osv?
Det kan man flere steder og hjælpen lander forskellige steder. Vi har valgt at sende vores ting til at hjælpe bådflygtningene på Lesbos via denne: Hjælp til bådflygtninge på Lesbos – de har opsamling med container bl.a. på Vesterbro.