Lyder low carb breakfast burrito ikke som noget, der kunne være lækkert at lave på en weekendmorgen? Det tror jeg da nok! Her får en morgen-burrito i æggepandekage smurt med cremefraiche og fyldt med frisklavet salsa, bacon og avokado. Det er sgu da i orden weekendmorgenmad, ikke?
Ingredienser
Salsa
- 4 små tomater
- 1/4 rødløg
- 0,5 spsk rød chili hakket, afhænger af styrke
- 1 spsk limesaft eller citron
- evt. frisk koriander
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 1 spsk cremefraiche 38%
- 0,5 avokado
- 1 håndfuld salat
- 2 skiver bacon alternativt en kødrest fra dagen før
Sådan gør du
Salsa
- Snit tomater, rødløg og chili fint, vend det sammen med salt og peber, limesaft og evt. hakket frisk koriander.
Fyld
- Klargør avocado og salat.
- Steg bacon på panden.
Pandekage
- Pisk æggene godt sammen med salt og peber.
- Varm en pande op med lidt smør eller kokosolie og kom æggeblandingen på. Rør ikke rundt men laddet sætte sig og stege ca. 2 minutter under låg.
- Vend æggepandekagen over på en tallerken med en paletkniv.
- Smør med cremefraiche, kom fyldet i; avocado, salat, bacon og salsa. Rul eller fold og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low carb burrito med salsa, avokado og bacon
Der er lidt mere tid til lange morgener i weekenden og ofte er morgenmaden lidt senere. Derfor bliver det mere en slags formiddagsmad og nogle gange. Det er ikke altid, man kan nå tre måltider i weekenden, men det går jo nok også.
Morgenmads-burritoen her er samtidig i den krydrede ende af skalaen, og det kan jeg jo godt lide om morgenen.
Vil du hellere spise denne til frokost eller aften, kan du også gøre det, men så ville jeg putte en fyldigere proteinkilde i som fx en rest kylling elle oksekød. Du kan forresten se alle mine morgenmadsopskrifter lige her.
Morgenmads-burrito med lækkert fyld
Selve burritoen her er en æggepandekage, à la en tynd omelet. Det fungerer superfint og samtidig giver den et skud ekstra protein sammenlignet med en tortillapandekage lavet af hvedemel.
Jeg er jo en hund for frisk salsa og laver tit pico de gallo i større portioner. Havde jeg en rest af det, ville jeg have brugt den her.
Proteinrig start på dagen
Som du ved, anbefaler jeg altid at man starter dagen med et proteinrigt måltid. Det giver god og langvarig mæthed og gør det meget nemmere at stå imod alle de sukkersøde fristelser, man kan møde derude på sin vej. Og er der ikke altid flere fristelser i weekenden? Ikke desto mindre endnu en god grund til at starte dagen med denne opskrift på breakfast burrito.
Hej Jane 😊 Ved du om selve ‘pandekagen’ vil kunne klare sig et par dage i køleskab? Eller måske fryser? Jeg møder meget tidligt på arbejde og har en halv times kørsel derhen, så det er ikke noget jeg kan nå at lave om morgenen.
Spiser pt Græsk yoghurt m/mandler, hørfrø og lidt rosiner (som jeg godt ved er no-go), og har brug for at kunne skifte det ud med et eller andet af og til 😊
Ellers, hvad kunne jeg bruge i stedet for rosiner til den græske yoghurt? 🤷🏻♀️
Hej Nynne
Ja, jeg tror sagtens, du vil kunne lave pandekagen her i forvejen. Jeg laver tit omeletter, som jeg spiser koldt næste dag, hvis jeg skal tidligt afsted og skal spise på farten.
Tjek også de mange ikke-yoghurt-forslag her: Keto morgenmad til travle morgener Jeg er sikker på du kan finde noget, du kan bruge der.