Breakfast bowl med oksekød, græskar og avocado


Denne Breakfast Bowl med oksekød, græskar og avocado er en stille protest mod det indtryk, man nemt får på Instagram om, at piger er sådan nogle, der lever af små skyranretninger med sirligt placerede bær eller smoothiebowls med store mængder frugt, fordi frugt jo er så “clean”.

Breakfast bowl med oksekød

Breakfast bowl med oksekød, græskar og avocado

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Anret det hele pænt i en skål. Ja, det var bare det.
 • Efter billedet var taget, blev der kastet en skefuld chilimayo på. Det elsker jeg sammen med græskar.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mon Dieu.

Mæt på 100 g skyr med 3 hindbær – nope!

Mængden af mails, jeg er begyndt at få fra piger, der føler sig forkerte, fordi de ikke forstår, hvorfor “alle andre på Instagram” kan løbe 15 km om morgenen, for derefter at spise 100 g skyr eller nogle blendede grøntsager med tre fine hindbær og så være sååååå mætte og fulde af energi, er eskaleret på det sidste.

Eller de unge piger, der ikke forstår, hvorfor de er begyndt at overspise om eftermiddagen eller aftenen, efter de er begyndt at spise de fine frugtskåle til morgenmad. De spiser jo sundt, siger de fortvivlet.

Jeg prøver at forklare dem, at der ikke er noget galt med dem, men at det bare er, fordi de underspiser. Overspisning er en helt naturlig reaktion på sult. Og på et ustabilt blodsukker.

Læs også: Pas på med at sammenligne dig med andre

Kød, grøntsager og fedt

Kød, grøntsager og fedt er ikke altid superpænt. Faktisk er det tit brunt og grimt.

Og de fleste spiser det også, men det er den pæne smoothiebowl, der ryger på Instagram. Og det giver sådan en skævvridning af hvad andre spiser.

Mine besøgstal her på bloggen er steget helt vildt på det sidste. Tak for det! Jeg tror ikke, jeg har oplevet sådan en vækst i besøgstal, siden jeg udgav mine første bøger.

Men jeg kan ikke lade være med at spekulere på, om væksten skyldes, at jeg ikke er den eneste, der er lidt træt af små grønne anretninger, og som egentlig bare gerne vil have noget ordentlig mad. Mad, der smager af noget og mad, der mætter.

Insta-venlig bowl med kød og grøntsager

Så jeg fik lyst til at lave en Insta-venlig Breakfast Bowl med oksekød, grøntsager og fedt. Som samtidig kunne se pæn ud på Instagram. Det synes jeg lykkedes meget lækkert her.

Den bestod af rester, så det, jeg gjorde anderledes her ift. de fleste morgener, var, at jeg anrettede den pænt i en skål i stedet for at vælte det ud på en tallerken. Serveret med chilimayonnaise – eller måske den lækre tahindressing.

PS: Jeg har ingenting imod smoothiebowls og fine anretninger på instagram. Jeg har kun noget imod dem, hvis de spises som led i et angst- eller sulteregime, eller fordi man tror, at det er den slags, man skal spise, hvis man er pige.

Breakfast bowl med oksekød
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Salatdamer og bøfmænd

Jeg har længe skrevet på et indlæg, der hedder “piger spiser salat og mænd spiser bøffer”, men det er ikke helt klart endnu. Men det handler om det samme som her. At kvinder helst skal spise små pæne og helst grønne anretninger, mens bøf med bearnaisesovs er til mændene.

Det er selvfølgelig generaliseret, for jeg tilhører jo selv bøf og bearnaise-segmentet, der til enhver tid ville vælge en god bøf over (eller sammen med) en stor lækker salat, men det er tendensen, jeg tænker på.

Mine tanker går på, om det mon er feminint at “spise lidt”, mens det anses for mindre feminint at spise stort og tungt som fx bøf og smør. I så fald er det en skidt tendens for kvinder!

Jeg summer lige lidt videre og publicerer indlægget, når jeg er klar med det.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Breakfast bowl med oksekød, græskar og avocado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Uha, jeg har så svært ved at spise om morgenen. Jeg står relativt sent op og er ikke sulten før op af dagen, kan god li’ at starte med et par kopper sort kaffe. Når jeg så spiser skal der helst noget kød på bordet, æg alene gør mig ikke tilfreds og mæt. Jeg spiser ofte et stykke kød med spejlæg på og min kålsalat her om vinteren i hvert fald og avocado og stegt i smør og venlige mængder olevenolie på salaten som er en stor portion. Jeg påtænker jo at bruge din nye bog som en privat kickstart agtig ting i Januar, og så har jeg netop tænkt på hvordan jeg indretter mig med det morgenmad der.
  Lige nu er kl.14.25 og jeg har ikke spist endnu, men begynder at blive sulten. Jeg har vænnet mig så meget til 2 måltider, at jeg synes det er svært at skulle indtage 3 måltider, så skulle jeg måske faste fra morgenmad til aftensmad, men det virker også lidt mærkeligt, og jeg tror det bliver svært på den måde fordi så vil jeg blive sulten til frokost også. Synes det er svært med nytænkning her.
  Nogen gode råd og kloge ord søde Jane.
  Kram fra Pernille

  Svar
  • Tænker du hvordan du får plads til tre måltider, når morgenmaden er sen? Jeg tror, jeg ville lade det være intuitivt, altså følge sulten. Dvs. spise frokost, når appetitten indbyder til det og lade være eller bare tage en lille snack, når sulten er lille.

   Mit mønster er sådan, at mine to første måltider (morgenmad+frokost) er store solide måltider mens mit aftenmåltid er dagens mindste. Det fungerer godt for mig ift. mæthed, søvn etc. at jeg har loadet op med mad i dagens første halvdel. Det betyder også at jeg tit er sulten om morgenen, fordi det er længe siden jeg har spist et stort måltid.

   Men jeg tror ikke, der er meget andet at gøre end at lege lidt rundt med det :)

   Svar
   • Ja jeg tænker det er svært at få plads til et reelt morgenmåltid fordi jeg simpelthen ikke er sulten når jeg står op, og du siger jo at det er godt at få noget protein om morgenen. Men god ide at lege lidt rundt med det og tage det lidt intuitivt, for jeg tænker også på at det ville være godt for mig at have lidt mere faste spisetider fx første måltid kl.12 og aftensmad ved 18 – 19 tiden. Jeg tror mit første måltid og aftensmad er nogenlunde lige store og det er måske ikke så godt – hmn det er vist noget jeg skal eksperimentere lidt med i den keto/kickstart fase jeg vil tage.
    Tak for dit svar Jane.

    Svar
    • Ja, jeg tænker godt, at der måske kan være lidt hormonelle fordele ved at lægge mere af maden først på dagen. Måske er det en vanesag og det er da værd at eksperimentere lidt med. Men hvis det ender med at være stik mod dit naturlige mønster, ville jeg vælge mønstret over teorien. Det skal jo fungere i praksis først og fremmest :)

     Svar
     • Ja, det skal nemlig fungere, og rent mæthedsmæssigt synes jeg det fungerer men jeg gad godt det hele blev lidt optimeret fordi der sker jo ikke så meget med vægttab, dog bliver mine sukkertal pænere og pænere uden jeg ligefrem føler jeg lever i askese, og måske derfor jeg føler mig parat til at give det hele en ekstra skalde, jeg går jo ikke længere og skal døje med omlægning og den slags, og apropo dit skriv i dag, har jeg jo ikke tænkt mig at give los på kulhydrater i julemåneden, det føler jeg jeg er forbi den slags, men igen askese bliver det heller ikke. Kom nu Januar så jeg kon komme videre – uh jeg er SÅ parat til at tage et ordenligt nyk, sammen med din nye bog.
      Tusind mange gange tak for snakken herinde, det har hjulpet lidt på afklaringen af hvad jeg går efter <3

 2. Jeg har nok været lidt med til, at de besøgstal er steget på din blog, for jeg taler åbent om, at jeg spiser LCHF og anbefaler din hjemmeside Kan dog godt møde personer, som gerne vil diskutere LCHF, og det gør jeg også gerne, men jeg siger til folk, at det skal være på et oplyst grundlag.

  Jeg har tabt mig 30 kg på 9 måneder ved, at spise LCHF (skal ikke taber mig mere). Jeg har en neurologisklidelse Hemiddystoni, – Dystoni er betegnelsen for ufrivillige spændinger (spasmer) i vore muskler, som kan resultere i abnorme bevægelser og stillinger af kropsdele eller lemmer. At have dystoni gør man bruger meget energi og tidligere var det sukker, som kortvarigt gav mig energi, – men nu er det fedt/stabilt blodsukker. LCHF er blevet en livsstil for mig.

  Svar
  • Wow Heidi, sikke en vild historie!! Og tak for anbefaling :)

   Hvis du har lyst til at fortælle din historie til læsere her på bloggen, er du velkommen til at sende mig en mail på support[snabel-a]madbanditten.dk Jeg bringer nogle gange forskellige succeshistorier og jeg ved at de er til kæmpe inspiration for andre. Du kan se et eksempel her: https://www.madbanditten.dk/pcos-vaegttab-gravid/ :)

   Svar
  • Hvor er det fantastisk at høre flere med sygdomsudfordringer der har så gode erfaringer med lchf. Har selv en sjælden kronisk sygdom og er for godt en måned siden begyndt at snuse til lchf (i samarbejde med LowFoodmap). Skal heller ikke tabe mig men tværtimod gerne tage på og som minimum have kroppen til at optage næring så yderligere vægttab kan undgås. Kan faktisk være en lige så stor udfordring som det mange forbinder med at tabe sig….. Men jeg har allerede haft så positive effekter af Janes mange indlæg og bøger, så hvad kan det ikke blive til ?? Tak for det Jane! Og ikke mindst din måde at formidle på og ind i mellem sætte tingene lidt på spidsen?Glæder mig til at læse dit indlæg?

   Svar
 3. Hej Jane, jeg bor i udlandet, men kunne godt taenke mig at koebe din bog (bøger); Kommer snart til Dk, hvor kan de koebes? Mvh Signe

  Svar
 4. Det ser lækkert ud, Jane :) Glæder mig til at læse dit indlæg om damesalater og herrebøffer, når det er klar.

  På mit arbejde har vi en fælles kantine, og vi spiser frokost sammen. Jeg har næsten kun mandlige kolleger (yes, det er i IT-branchen), og de har måbet over mine tallerkener mange gange – og nogle gange er der faldet lidt kommentarer af om mængden af mad også.

  Det springer jeg op og falder ned på, for min tallerken består som regel mest af grøntsager og en mængde kød, der vel falder inden for en slags normal. Deres tallerkener er sådan nogle rigtige “mandetallerkener” med kartofler, sovs og masser af kød – især hvis der er stegt flæsk, frikadeller, burger eller boller i karry på menuen. Når jeg sammenligner vores tallerkener, så kan jeg måske godt forstå, at de kan blive chokeret over et stort indtag af grøntsager, for det virker lidt som om, de er bange for dem! :D

  Svar