Breakfast bowl med æg er fantastisk morgenmad til dig, der spiser Low Carb eller Keto. Hvem vil ikke gerne starte dagen med sådan en servering? Det ville gøre mig nærmest lykkelig.
Breakfast bowl med æg
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 æg
- 100 g frisk spinat fx babyspinat
- 50 g grønne asparges
- 10 g radiser kan udelades
- 50 g avokado
- 30 g ost fx Comté, Vesterhavsost eller Primadonna
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- evt. chiliflager til drys
Sådan gør du
- Kog æggene i ca. 6-7 minutter for smilende og 9 minutter for hårdkogte og lad dem herefter køle af i koldt vand.
- Varm smør op på en pand og svits spinat heri, til det akkurat falder sammen. Krydr med salt og peber.
- Læg den smørstegte spinat i bunden af en serveringsskål.
- Bræk enderne af asparges og steg dem i lidt smør på panden i ca. 2 minutter.
- Skær avokado i skiver og radiser i tynde skiver. Skær osten i bjælker.
- Anret det hele ovenpå spinaten i skålen og drys med salt og peber og evt. lidt chiliflager.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Madbandittens Breakfast bowl med æg & grønt
Denne lækre og mættende breakfast bowl giver dig både et godt skud protein og grønt fra morgenstunden. Så er takten ligesom sat for dagens øvrige måltider.
Jeg kan ikke gentage nok gange, hvor vigtigt det er med en proteinrig start. Især hvis du gerne vil ned i vægt Og her er jeg bare nødt til (igen) at sige, at det giver bare ikke samme effekt at starte med skyr og yoghurt. I’m sorry. Det gør det bare ikke. Er dit mål vægtvedligehold og ikke vægttab, er det mindre vigtigt.
Det, du ønsker af din morgenmad, er, at den skal holde dig mæt til frokost, men OGSÅ at den skal hjælpe med at regulere din appetit resten af dagen. Intet gør dette som rigtig mad om morgenen. Du kan se alle mine morgenmadsopskrifter lige her.
Så sidder du og tænker, at du i hvert fald kun kan spise sødt og blødt om morgenen og i hvert fald ikke kan spise salt morgenmad som denne breakfast bowl med æg, så er mit svar til dig, at det er 100% tilvænning. Væn dine smagsløg af med alt det søde og utroligt mange ting giver sig selv – inkl. den sukkertrang, du har om eftermiddagen og aftenen. Du vil nyde at den forsvinder med din nye kost og livsstil.
Lav din egen breakfast bowl
Se bare opskriften her som forslag. Du kan bruge nøjagtigt de grøntsager i, som du lige har i køleskabet. Det fungerer dog godt med en grøn bund, synes jeg, som her den smørstegte spinat. Men alt det andet kan du bytte ud i.
Har du det svært med æg om morgenen (det har jeg nogle gange), så kan du spise denne til frokost. Du kan også prøve den virkelig lækre bowl med rester fra aftensmaden.
Populær morgenmad
Denne Breakfast bowl er super populær, og du kender den måske fra mine Vegetariske Low Carb-opskrifter. Nu har den også fået en plads i De bedste fra Madbanditten.
Kære Bandit
Jeg kan selv spise en rød bøf til morgenmad. Til gengæld har jeg det lidt svært med, at du anbefaler asparges så langt væk fra sæsonen. Måske kunne man bruge grønne bønner i stedet.
Jeg skriver det kun, fordi det vil være fint med lidt fokus på klimaet
Gode hilser Janne
Den her opskrift er lavet for tusinde år siden til min vegetar e-bog, og som jeg skriver i teksten, kan man bytte ud i alle ingredienser. Særligt de grønne.