Brændte mandler uden sukker


Ingen jul uden brændte mandler. Her får du en opskrift på de lækre sukker-mandler i en Low Carb udgave. Jeg har brugt Sukrin Gold i denne opskrift her, dog kan du også bruge kokossukker eller palmesukker, hvis du foretrækker det, de er dog ikke lige så Low Carb.

Brændte mandler med kokossukker --> Madbanditten.dk

Brændte mandler

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld vand, Sukrin Gold og kanel på en pande og kog det op.
 • Hæld mandlerne heri og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Det tager 5-10 minutter.
 • Når vandet er væk og mandlerne er blevet fedtede, hælder du dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
 • Put dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. De er nu fedtede men når du afkøler dem, bliver de helt glatte og du kan hakke dem fra hinanden.
 • Hæld på glas og opbevar med låg på, til de skal spises.

Noter

Du kan lave disse med kokossukker eller almindeligt rørsukker, hvis kulhydraterne ikke er det vigtigste. Og du vil stadig få brændte mandler med væsenligt færre kulhydrater end de ‘normale’.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkernødder og julegodter

Brændte mandler…. Eller sukkernødder, som drengebarnet kalder det. For imens vi andre kaster os frådende over alle chokoladegodterne, er dette den eneste slags godter, han kan lide.

Vi laver derfor tit brændte mandler som Disneyguf om fredagen. Og nu hvor julen nærmer sig, måtte jeg nødvendigvis lave en portion, så der også var noget, der faldt i hans smag.

Jeg har bragt en lignende opskrift her med palmesukker, så prøv evt. begge og find din favorit. Denne her opskrift på brændte mandler med Sukrin Gold har færrest kulhydrater, da palmesukker ikke er Low Carb.

Flere godter, julesmåkager og konfekt

Jeg har efterhånden virkelig mange gode opskrifter på Low Carb udgaver af både vaniljekranse, brunkager, pebernødder, risengrød, æbleskiver, marcipan, nougat og alt det andet som hører julen til. Du finder alle mine juleopskrifter samlet lige her.

brændte mandler med kokossukker
brændte mandler med kokossukker

Og lidt om fremtiden…

I går kom jeg alt for sent i seng, fordi Søren og jeg talte fremtidsperspektiver. Mine, primært.

Jeg har jo vinket farvel til fast job og indkomst, og det har jeg ikke fortrudt et sekund, men jeg er nødt til at begynde at finde ud af at tjene nogle penge, hvis økonomien skal løbe rundt. Jeg vil gerne skrive mere og gøre flere af de ting, jeg holder af, og jeg vil gerne beholde den fleksibilitet og frihed, jeg har nu. Og det kan jeg godt høre lyder en smule forkælet. Og det er det måske også.

Nogle gange ville det bare være rart, hvis der kom en voksen og sagde, hvad man skulle gøre. Så kunne man i det mindste vælge at gøre det modsatte. Kender I ikke det? Det stinker at finde ud af, at man selv er den voksne, og at det forventes, at man selv finder ud af det! Jeg bryder mig virkelig ikke om, at den der økonomi ånder mig i nakken. Damn!

Så vi fik os en god snak og fik tegnet lidt og skrevet lister og den slags. Og det var rart lige at få vendt. De valg, jeg træffer, er jo ikke mine alene. De påvirker hele vores familie, så vi skal jo gerne være enige. Så som betaling er jeg træt i dag. Men hvis der er nogen af jer derude, der ligger inde med de vises sten ift. at balancere lyster, drømme med pligter og ansvar, så  hit me! Jeg kunne godt bruge lidt input!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

53 kommentarer til “Brændte mandler uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Søgte egentlig efter en mandelkrokant som kan bruges på “risalamande” eller is, istedet for kirsebærsovs, både til børn og voksne til førjulemiddagen:-)
  Men denne er vel det tætteste – og så bare hakke det!
  Tak for nogle skønne opskrifter, som ligger sammen med dine bøger og opskrifter jeg har .

  Svar
  • Uh sikke en spændende idé. Og jo, det kan du sagtens bruge dem til. Vi har brugt dem hakket til drys på fx desserter med bagte æbler.

   Og dejligt du er glad for opskrifter og bøger – tak❤️❤️

   Svar
  • Ja det mener jeg godt man kan. Jeg husker det som om det faktisk blev ret anstændigt (undtagen bismagen. Jeg tror jeg har en opskrift med det i… LCHF Året rundt, tror jeg, det er.

   Svar
 2. Jeg har lige lavet dem med Sukrin Gold i stedet for kokossukker, og de smager fantastisk! Det synes min 13-årige søn også ?

  Svar
 3. Hej Jane.

  Hvad kan jeg ellers bruge kokossukker til? Jeg prøvede at bruge det i hindbærmarmelade. Halv rørsukker og halv kokossukker. Syntes dog ikke at det smagte godt. I te gør kokossukker det hellere ikke ret godt, for mig. Er det hele et spørgsmål om at vende sig til det? Jeg har altid haft en vildt sød tand.

  Svar
 4. Jeg forsøgte mig forleden med en variant af denne opskrift bestående af 3 spsk sukrin og 1 vaniljestang frem for kokossukkeret og jeg blev meget positivt overrasket. Det var næsten som jeg husker det, fra dengang jeg spiste almindelige brændte mandler. Kan se ovenfor, at du har frarådet brugen af sukrin på grund af smagen, men tænker umiddelbart, at vaniljestangen har givet det et skub i den rigtige retning :) ?

  Svar