I går fik ungerne lov til at bestemme, hvad vi skulle have til middag. Boller i karry, råbte de enstemmigt. Boller i karry? WTF? Det laver jeg aldrig! Og det var ellers min livret som barn.
Boller i karry
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Kødboller
- 800 g hakket svinekød
- 100 g løg finthakket
- 2 æg små
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk bouillonpulver
- 2 tsk loppefrøskaller
- lidt vand
Karrysauce
Tilbehør
- 600 g blomkålsris eller hvidkålsris
Sådan gør du
Bollerne
- Farsen røres og formes til boller, som puttes i en gryde med kogende vand tilsat lidt bouillon.
- Lad dem koge i 8-10 min før du fisker dem op med en pastaske med huller. Læg bollerne til side.
Saucen
- Riv løg og æble helt fint.
- Sauter dem på sauterpanden i godt med smør eller kokosolie og tilsæt karry og gurkemeje hertil. Karrysmagen kommer først rigtig til sin ret, når den bliver ristet på panden.
- Tilsæt kogevandet og fløden og lad simre.
- Når saucen er blevet fin og tyk i det, tilsættes bollerne, som lige varmes igennem i saucen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bobler og boller i karry
I dag har jeg det lidt vanskeligt med de der kogte boller. De er bare ikke særligt appetitvækkende, vel? Men jeg måtte til kødgryderne, og det kom der denne dejlige middag ud af.
Nå ja, boblerne er valgfri, og inden jeg får ry for at være alt for alkoholiseret, havde jeg altså besøg. Til bobler og boller i karry. Også et udmærket koncept.
Det manglede da egentlig også bare, når barnefaderen turer rundt i Catalonien og tjekker ind på 5-stjernede Spa-hoteller eller smager vin hos nogle af Spaniens bedste vinproducenter. Hrmf! Så er det da kun rimeligt, at vi drikker den hjembragte Cava fra vores egen tur til Barcelona.
Boller i karry med ekstra grønt
Men herhjemme smagte det da sådan set også dejligt, og ungerne spiste, som var det deres sidste måltid i denne verden. Jeg forventer, at de snart skyder 5-10 cm i vejret med alt det, de sætter til livs i øjeblikket.
Men det ser altså bare ikke særligt sexet ud… Ungerne fik ris, jeg fik hvidkål til. Ofte laver jeg også med grøntsagsris.
Nogle gange kan jeg blive helt fortvivlet over, hvor dyrt det er at leve sundt. I sidste uge havde Irmatorvet 25% på al økologi, og vi benyttede os af muligheden til at få fyldt køleskab og fryser med økokød. Og økosmør til 15 kr.
Så i øjeblikket skal vi kun supplere op med grøntsager, men selv det koster jo! Men når jeg bliver helt ked af de høje priser, skal jeg bare købe et hvidkål eller rødkål. For det første er de jo så tunge, at man knapt kan slæbe dem hjem og for det andet er der jo mad til et halvt liv i sådan et. Så opskrifter med kål coming up!
Den opskrift glæder jeg mig til at smage. Er energiberegningen inklusiv blomkålsris eller kommer de ved siden af?
Det bør være med. Ingredienser, der ikke er medregnet, vil enten ikke fremgå af ingredienslisten eller stå som ‘evt’.
Men den originale opskrift er her: Boller i karry Jeg ved ikke hvorfor der er to opskrifter men dem må vi lige få samlet til én.
Hej
Hvor mange er opskriften til?
Hvordan laver du kålen hertil?
Bedste hilsner
Ina
Hej Ina
Brug denne opskrift i stedet: https://www.madbanditten.dk/boller-i-karry/
Den er mere udførlig :)
Dejlig mad
Tak for det
Hvis man nu gerne vil have en tykker sovs, hvordan gør man det? ?
Jeg plejer at lade den koge ind og hvis man er ok med en smule ekstra kulhydrater, kan man jævne den med en lille smule arrowroot eller maizena.
Stuvet hvidkål skal man ikke kimse af!! Har elsket det siden jeg var helt lille, og min kæreste laver en fantastisk LCHF udgave med fløde og husk. Så mums!!
Vi plejede at få krebinetter til da jeg var barn (er 27 nu), men nu laver vi enten frikadeller, bøf, fisk eller hvad vi lige har, dertil :-)
Hej Jane,
Fordi kokosolie er lidt dyrt fandt jeg “kokosfett” i Tyskland – kan det bruges på lige fod eller minder det mere om palmin??
Det tør jeg ikke sige. Hvis det var meget billigt, ville jeg sidestille det med palmin. Hvis det er økologisk og der står Ekstra Jomfru Kokosolie på, ville jeg godt spise den :)
Hej Jane.
Jeg har netop lige lavet en gang boller i karry efter opskriften i din nye bog. Mums, sir’ jeg bare. Det smagte helt fantastisk, tak for en virkelig god opskrift. Jeg vil opfordre alle til at prøve lige netop den ret. LÆKKERT !!!!
:-)
/Sandra
Hvis man bruger Husk til at jævne fx sovs, så går jeg ud fra det bliver opløst, ikk?
Jeg har faktisk fjernet det opskriften. Sovsen bliver bedre uden (den risikerer at blive “slimet” hvis den er for varm)
Vi får det aldrig men det sjove er at når jeg får taget mig sammen til det så smager det nu godt.
Oftest er det dog med hakket kalkun bryst ;)
Jeg har jo en love affair med kål …. ellers havde jeg vel ikke plantet både spidskål, broccoli, savoy, russisk grønkål, palmekål -2 slags rosenkål samt bok choy.
Næste år skal jeg har prøvet noget blomkål :)
Jeg er så misundelig på din nyttehave… Næste år, jeg siger dig, næste år… ;-)
Børns smagsløg smager maden mere op til ca. 10 år – nok derfor de ikke er så vild med det krydrede (endnu) – men fint at vænne dem til det for at modvirke kræsenhed = angst for at smage noget nyt :)
Det er sjovt med det boller i karry – det er den helt store børnefavorit…:) Synes selv det er jævnt kedeligt – lidt på niveau med medisterpølse.
Plejer at lave det lidt ris-taffelagtigt med ananas i tern, kokosmel, peanuts og lign. til.
Om torsdagen har ungerne altid varm mad med i børnehave. Eller dvs. det er koldt, men bliver varmet :D De andre får altid en varm kødret, og så laver jeg noget der svarer til det, enten med fisk eller grønt. En af torsdagsretterne er boller i karry, så jeg laver det i stedet med boller af fiskefars. Det er også et stort hit hos mine unger :) Og måske en måde at få mere fisk, hvis man nu synes, man får for lidt af det :)
God tur i bio. Vi så den for et par uger siden, den hittede.(lige på nær når heksen var der, så ville Bertram altså gerne hjemme, drengen har noget med hekse) Men i det hele taget hittede det bare det at komme i bio.
Super idé, Rikke, med fiskeboller. Det vil jeg lave næste gang, jeg har fiskefars i huset.
Modig var meget god, men Vega syntes faktisk, den var for uhyggelig. Og så synes begge, at lyden var for høj. Men det er den altså også. Særligt for os med særligt sensitive ører ;-)
Vi elsker også boller i karry.
Vi bruger piskefløde istedet for mælk, så kan man også bruge mere af vandet, kødbollerne har været kogt i. Og så er det meget vigtigt med en ordentlig karry (store mængder mild øko karry)og lidt chutney.
Helt enig i piskefløde i stedet for mælk :-)
Åh jeg elsker kål, rød, grøn, hvid, spids, blomkål, broccoli u name it i love it!!!! både fordi det smager godt, det knaser dejlig, jeg foretrækker mad der knaser, og fordi det mætter godt.
Jeg varierer mine kål med diverse udskæringer, hvad jeg blander i og forskællige dressinger, sennepsvinagrette er dog min absolutte favorit – mmm elsker kål, så jeg glæder mig til at se dine opskrifter med kål.
God tur i biffen senere og god weekend
kh maria
You and me both, Maria.
Og god weekend til dig også :-)
Hej Jane,
Jeg har aldrig brudt mit om svinekød, så boller i karry har altid været kylling i karry, da jeg voksede op. Der kunne den sovs nemt komme i betragtning.
Glæder mig også til opskrifter med kål – jeg kæmper lidt med et ‘lager’ af spidskål ;-)
God fornøjelse med bio og fredags-guf (læs: jeg ville gerne være barn hjemme hos dig).
KH
– frk. sveske
Jeg er faktisk heller ikke selv fan af svinekød. Men i økonomiens navn og alt det der, så ender det på bordet alligevel. :-/
God weekend søde Sveske :-)
Her elsker vi boller i karry – charmerende er retten ikke, og vi laver den heller ikke helt som ‘klassisk’ da vi blander svin og kalv, med mest af det sidste. Har en HULENS masse løg i, og ikke mindst bliver farsen også krydret med karry osv….. Så nok ikke helt børnevenlig (hvis de ikke er vokset op med krydret mad), men smager godt.
Og så kan man jo smække mange boller sammen og på frost til kaos-dagene.
Børnemad uden smag er kedelig :-( mine unger er desværre ikke så vilde med krydret mad, som jeg synes, de gerne måtte være. Retten i går havde fint med smag, men det ville være løgn at kalde den direkte krydret. Jeg må udvide deres smagsløg, tror jeg ;-) Din version lyder dejlig!
Vi fik boller i karry i tirsdags, den store pige på 4 fik lov at bestemme og boller i karry er en af favoritterne.
Når jeg køber hvidkål planlægger jeg de efterfølgende måltider derefter, for ja der meget mad i et kålhoved. Jeg laver bl.a. minestrone, stuvet hvidkål (jeg ved mange hader det, men jeg elsker det selv om jeg næsten kun lige er rundet 30), råkost og indimellem noget der hedder amagergryde fra mit madlavningshæfte fra 7. klasse ;)
Åh, sikke nogle gode forslag. Jeg laver også en slags stuvet hvidkål. Det lyder jo vildt usexet, men det er herlig efterårs- og vintermad.
Du har lige “overtalt” mig til at prøve at lave den gamle klassiker igen – indtil nu er alle forsøg mislykkedes!!
Glæder mig til opskrifter med kål, for det er i sandhed en kamp at komme igennem sådan et og stadig synes, at det er interessant på 8. dagen (overdrivelse fremmer forståelsen!) :o)
God weekend!
Ja, det samme her, Anne! Mine hvidkålsrester ender tit i juiceren. Sådan en er genial til at udrydde trætte grøntsagsrester :-)