Børnemad, bobler og boller i karry


I går fik ungerne lov til at bestemme, hvad vi skulle have til middag. Boller i karry, råbte de enstemmigt. Boller i karry? WTF? Det laver jeg aldrig! Og det var ellers min livret som barn.

Boller i karry med grøntsagsris . LCHF --> Madbanditten.dk

Boller i karry

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Kødboller

 • 800 g hakket svinekød
 • 100 g løg finthakket
 • 2 æg små
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 tsk bouillonpulver
 • 2 tsk loppefrøskaller
 • lidt vand

Karrysauce

 • 50 g løg
 • 80 g æble
 • 1 spsk karry
 • 1 tsk gurkemeje (kan udelades – for farvens skyld)
 • 5-6 dl kogende vand
 • 2 dl fløde
 • smør eller kokosolie til stegning

Tilbehør

Sådan gør du

Bollerne

 • Farsen røres og formes til boller, som puttes i en gryde med kogende vand tilsat lidt bouillon.
 • Lad dem koge i 8-10 min før du fisker dem op med en pastaske med huller. Læg bollerne til side.

Saucen

 • Riv løg og æble helt fint.
 • Sauter dem på sauterpanden i godt med smør eller kokosolie og tilsæt karry og gurkemeje hertil. Karrysmagen kommer først rigtig til sin ret, når den bliver ristet på panden.
 • Tilsæt kogevandet og fløden og lad simre.
 • Når saucen er blevet fin og tyk i det, tilsættes bollerne, som lige varmes igennem i saucen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I dag har jeg det lidt vanskeligt med de der kogte boller. De er bare ikke særligt appetitvækkende, vel? Men jeg måtte til kødgryderne, og det kom der denne dejlige middag ud af.

Nå ja, boblerne er valgfri, og inden jeg får ry for at være alt for alkoholiseret, havde jeg altså besøg. Til bobler og boller i karry. Også et udmærket koncept.

Det manglede da egentlig også bare, når barnefaderen turer rundt i Catalonien og tjekker ind på 5-stjernede Spa-hoteller eller smager vin hos nogle af Spaniens bedste vinproducenter. Hrmf! Så er det da kun rimeligt, at vi drikker den hjembragte Cava fra vores egen tur til Barcelona.

Men herhjemme smagte maden da sådan set også dejligt, og ungerne spiste, som var det deres sidste måltid i denne verden. Jeg forventer, at de snart skyder 5-10 cm i vejret med alt det, de sætter til livs i øjeblikket.

Men det ser altså bare ikke særligt sexet ud… Ungerne fik ris, jeg fik hvidkål til. Nogle gange kan jeg blive helt fortvivlet over, hvor dyrt det er at leve sundt. I sidste uge havde Irmatorvet 25% på al økologi, og v benyttede os af muligheden til at få fyldt køleskab og fryser med økokød. Og økosmør til 15 kr.

Boller i karry med ekstra grønt

Så i øjeblikket skal vi kun supplere op med grøntsager, men selv det koster jo! Men når jeg bliver helt ked af de høje priser, skal jeg bare købe et hvidkål eller rødkål. For det første er de jo så tunge, at man knapt kan slæbe dem hjem og for det andet er der jo mad til et halvt liv i sådan et. Så opskrifter med kål coming up!

LCHF boller i karry

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Børnemad, bobler og boller i karry”

  • Jeg plejer at lade den koge ind og hvis man er ok med en smule ekstra kulhydrater, kan man jævne den med en lille smule arrowroot eller maizena.

   Svar
 1. Stuvet hvidkål skal man ikke kimse af!! Har elsket det siden jeg var helt lille, og min kæreste laver en fantastisk LCHF udgave med fløde og husk. Så mums!!
  Vi plejede at få krebinetter til da jeg var barn (er 27 nu), men nu laver vi enten frikadeller, bøf, fisk eller hvad vi lige har, dertil :-)

  Svar
 2. Hej Jane,
  Fordi kokosolie er lidt dyrt fandt jeg “kokosfett” i Tyskland – kan det bruges på lige fod eller minder det mere om palmin??

  Svar
  • Det tør jeg ikke sige. Hvis det var meget billigt, ville jeg sidestille det med palmin. Hvis det er økologisk og der står Ekstra Jomfru Kokosolie på, ville jeg godt spise den :)

   Svar
 3. Hej Jane.

  Jeg har netop lige lavet en gang boller i karry efter opskriften i din nye bog. Mums, sir’ jeg bare. Det smagte helt fantastisk, tak for en virkelig god opskrift. Jeg vil opfordre alle til at prøve lige netop den ret. LÆKKERT !!!!

  :-)

  /Sandra

  Svar
  • Jeg har faktisk fjernet det opskriften. Sovsen bliver bedre uden (den risikerer at blive “slimet” hvis den er for varm)

   Svar
 4. Vi får det aldrig men det sjove er at når jeg får taget mig sammen til det så smager det nu godt.
  Oftest er det dog med hakket kalkun bryst ;)

  Jeg har jo en love affair med kål …. ellers havde jeg vel ikke plantet både spidskål, broccoli, savoy, russisk grønkål, palmekål -2 slags rosenkål samt bok choy.
  Næste år skal jeg har prøvet noget blomkål :)

  Svar
 5. Børns smagsløg smager maden mere op til ca. 10 år – nok derfor de ikke er så vild med det krydrede (endnu) – men fint at vænne dem til det for at modvirke kræsenhed = angst for at smage noget nyt :)

  Svar
 6. Det er sjovt med det boller i karry – det er den helt store børnefavorit…:) Synes selv det er jævnt kedeligt – lidt på niveau med medisterpølse.
  Plejer at lave det lidt ris-taffelagtigt med ananas i tern, kokosmel, peanuts og lign. til.

  Svar
 7. Om torsdagen har ungerne altid varm mad med i børnehave. Eller dvs. det er koldt, men bliver varmet :D De andre får altid en varm kødret, og så laver jeg noget der svarer til det, enten med fisk eller grønt. En af torsdagsretterne er boller i karry, så jeg laver det i stedet med boller af fiskefars. Det er også et stort hit hos mine unger :) Og måske en måde at få mere fisk, hvis man nu synes, man får for lidt af det :)
  God tur i bio. Vi så den for et par uger siden, den hittede.(lige på nær når heksen var der, så ville Bertram altså gerne hjemme, drengen har noget med hekse) Men i det hele taget hittede det bare det at komme i bio.

  Svar
  • Super idé, Rikke, med fiskeboller. Det vil jeg lave næste gang, jeg har fiskefars i huset.

   Modig var meget god, men Vega syntes faktisk, den var for uhyggelig. Og så synes begge, at lyden var for høj. Men det er den altså også. Særligt for os med særligt sensitive ører ;-)

   Svar
 8. Vi elsker også boller i karry.

  Vi bruger piskefløde istedet for mælk, så kan man også bruge mere af vandet, kødbollerne har været kogt i. Og så er det meget vigtigt med en ordentlig karry (store mængder mild øko karry)og lidt chutney.

  Svar
 9. Åh jeg elsker kål, rød, grøn, hvid, spids, blomkål, broccoli u name it i love it!!!! både fordi det smager godt, det knaser dejlig, jeg foretrækker mad der knaser, og fordi det mætter godt.
  Jeg varierer mine kål med diverse udskæringer, hvad jeg blander i og forskællige dressinger, sennepsvinagrette er dog min absolutte favorit – mmm elsker kål, så jeg glæder mig til at se dine opskrifter med kål.

  God tur i biffen senere og god weekend

  kh maria

  Svar
 10. Hej Jane,
  Jeg har aldrig brudt mit om svinekød, så boller i karry har altid været kylling i karry, da jeg voksede op. Der kunne den sovs nemt komme i betragtning.
  Glæder mig også til opskrifter med kål – jeg kæmper lidt med et ‘lager’ af spidskål ;-)
  God fornøjelse med bio og fredags-guf (læs: jeg ville gerne være barn hjemme hos dig).
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Jeg er faktisk heller ikke selv fan af svinekød. Men i økonomiens navn og alt det der, så ender det på bordet alligevel. :-/

   God weekend søde Sveske :-)

   Svar
 11. Her elsker vi boller i karry – charmerende er retten ikke, og vi laver den heller ikke helt som ‘klassisk’ da vi blander svin og kalv, med mest af det sidste. Har en HULENS masse løg i, og ikke mindst bliver farsen også krydret med karry osv….. Så nok ikke helt børnevenlig (hvis de ikke er vokset op med krydret mad), men smager godt.
  Og så kan man jo smække mange boller sammen og på frost til kaos-dagene.

  Svar
  • Børnemad uden smag er kedelig :-( mine unger er desværre ikke så vilde med krydret mad, som jeg synes, de gerne måtte være. Retten i går havde fint med smag, men det ville være løgn at kalde den direkte krydret. Jeg må udvide deres smagsløg, tror jeg ;-) Din version lyder dejlig!

   Svar
 12. Vi fik boller i karry i tirsdags, den store pige på 4 fik lov at bestemme og boller i karry er en af favoritterne.

  Når jeg køber hvidkål planlægger jeg de efterfølgende måltider derefter, for ja der meget mad i et kålhoved. Jeg laver bl.a. minestrone, stuvet hvidkål (jeg ved mange hader det, men jeg elsker det selv om jeg næsten kun lige er rundet 30), råkost og indimellem noget der hedder amagergryde fra mit madlavningshæfte fra 7. klasse ;)

  Svar
  • Åh, sikke nogle gode forslag. Jeg laver også en slags stuvet hvidkål. Det lyder jo vildt usexet, men det er herlig efterårs- og vintermad.

   Svar
 13. Du har lige “overtalt” mig til at prøve at lave den gamle klassiker igen – indtil nu er alle forsøg mislykkedes!!
  Glæder mig til opskrifter med kål, for det er i sandhed en kamp at komme igennem sådan et og stadig synes, at det er interessant på 8. dagen (overdrivelse fremmer forståelsen!) :o)
  God weekend!

  Svar
  • Ja, det samme her, Anne! Mine hvidkålsrester ender tit i juiceren. Sådan en er genial til at udrydde trætte grøntsagsrester :-)

   Svar