Disse sprøde kyllingehapsere med bacon bliver dine børns nye favorit. De er marineret i den lækreste marinade, rullet i bacon og tilberedt i ovn. Nam-nam. Du kan lave dem både i ovnen eller alternativt i airfryer.
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet
- 300 g bacon
Marinade
- 2 spsk hjemmelavet ketchup
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 0,5 tsk cayennepeber
- 2 tsk Sukrin Gold eller kokossukker
- 1 knsp stødt ingefær
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen i en skål.
- Fedt kyllingestykkerne ind i marinaden.
- Herefter skal de rulles i bacon, hvilket er en fedtet affære. Men fingrene ned i materien, og så ruller du et stykke bacon stramt rundt om hver inderfilet.
- Du kan fæstne dem med en tandstik af træ, hvis du synes.
- Læg hapserne side om side i et ovnfast fad eller direkte på bagepapir og giv dem 20 minutter i en 210 grader forvarmet ovn ved varmluft. Alternativt i airfryeren 15 min ved 180 grader (der kan dog kun være den halve portion).
- Server fx med en dip af mayo, sojasauce og ketchup.

Just add bacon…
Just add bacon! Det er sådan en fin og hurtig måde at peppe et kedeligt måltid op på. Just add cheese, kunne være en anden.
I en børnefamilie er kylling en hyppig gæst på middagsbordet, og jeg bliver bare helt træt ved tanken om at skulle sidde og tygge mig igennem et tørt kyllingebryst. Men så er det, at bacon skrider ind på scenen og gør det hele lidt sjovere med disse kyllingehapsere.
Kylling og bacon er jo bare et himmelsk match i sig selv. I denne ret kombineres baconets salte smag med lidt sødt og lidt stærkt, og så har vi en rigtig børnefavorit. J
a, jeg kan i hvert fald afsløre, at der herhjemme sker det, at ungerne grovspiser kyllingehapsere, så man finder sig selv kiggende slukøret i køleskabet senere på aftenen, fordi aftensmaden blev lidt i den vage ende.
Tilbehør til kyllinghapsere
Og hvad med tilbehør til disse sprøde kyllingehapsere? Enten skal det fx være en del af et større tapasbord fx med en mayodip som vist på billedet. Men skal det være et enkelt måltid kunne fx være grønkålsalat med æbler og valnødder, som vi fik. Dejligt måltid.
Uhm, Jane. Det må helt klart afprøves! Sikker på det også vil blive en børnefavorit herhjemme :0)
Jeg småklukkede lidt af en ‘auto-correct’ (går jeg ud fra!), hvor du skriver at man skal dyppe fingrene godt ned i materien i stedet for marinaden. Det tog lige som toppen af rettens lækkerhed :0))
Men bortset fra det vil jeg sige tak for en fantastisk og inspirerede blog! Jeg har nu spist LCHF i 14 dage, kiloerne rasler af og jeg har aldrig haft det bedre!
KH
– Marianne
Din opskrift kan måske få min ikke-kyllinge-elskende dreng til at spise kylling når der er bacon på.
Tak for opskriften Jane. Den skal helt sikkert afprøves snarest.
Må man også godt få kyllingehapsere, når man er voksen? Endda måske meget voksen?? Mums – jeg elsker bacon, og kombien røget og sødt er ‘made in heaven’ :-)
God weekend, Karen
Årh, så pyt, Karen :-)