Spejlæg med flødehavarti


Spejlæg med flødehavarti er en kæmpe børnefavorit her i huset: Eller overvej lige, om jeg med børnefavorit mener Jane-favorit, men bare synes, at det tangerer til pinligt at spise flødehavarti i en voksen alder. Den lader jeg lige stå lidt…

Spejlæg med flødehavarti

Spejlæg med flødehavarti

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

 • 2-3 æg
 • 2-3 skiver flødehavarti
 • smør eller kokosolie til stegning
 • avokado

Sådan gør du

 • Jeg steger bare spejlæggene på begge sider, og i det øjeblik, jeg vender dem, ryger osteskiverne på.
 • Læg evt. et låg kortvarigt over panden så osten smelter godt og grundigt.
 • Server evt. med en halv avokado og en kaffe med fløde.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sandheden er, at Vega og jeg elsker spejlæg med ost. Det behøver ikke være flødehavarti, men den har bare den fordel, at den deler form med spejlæggene, og det gør det jo ganske nemt.

Og så smelter den så godt og minder mig om min barndoms toast. Lad mig bare sige, at jeg har spist min fair-share af hjemmelavede toasts i mit liv.

God dag derude!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Spejlæg med flødehavarti”

 1. Lækkert…
  Flødehavarti ? er med til at jeg overhovedet orker spejlæg. Jeg smider en skive over hvert æg når de er halvvejs. Når de er færdige er osten lækker blød og smeltet ud over hele spejlægget. Jeg laver mine spejlæg på lige under middel temperatur så de kan passe sig selv.

  Svar
 2. Den her kommentar fik jeg så lige lyst til at kommentere lidt på. Jeg har nu spist en light udgave af LCHF i tre år. Meget har ændret sig i min kost. Grøntsager spiser jeg langt flere af og al det med kulhydrater spiser jeg langt mindre af. Det har betydet at jeg har tabt mig og nu har et normalt BMI. I sidste uge blev jeg vejet på en Tanita vægt i Sundhedshuset. Det var interessante tal. Mit indre fedt er fint og jeg har også en god muskel masse. Det betyder så at min Tanita alder er 51. Min faktiske alder er 59 så det kan jeg faktisk næsten ikke få armene ned over. Jeg har heller ikke Diabetes 2 længere.
  Syg har jeg heller ikke været i de tre år på LCHF light udgaven. Energi har jeg fået mere af og jeg sover som en sten. Kort sagt: Min liv er blevet meget bedre.
  Nu overvejer jeg så, selvsagt nok om jeg skal gå all in. For mig vil det sige at starte dagen med en ret som denne med spejæg, ost og avocado. Spise en ordentlig sjat grøntager til frokost med lækker kød og så igen til aften. Ja så er der jo ikke plads til ret meget brød og kage mm.
  Nu har jeg jo afsløret min alder. Og en af de ting jeg har tænkt over en del her i vinerens mørke er hvad der har mest værdi for mig her i livet. Og det er at være sund og rask. Der er jo ikke så mange år tilbage til at jeg stopper med at arbejde. Og til den tid får jeg så masser af tid til at være sammen med dem jeg holder af. Og sjovt nok er det faktisk mine børnebørn. Dem vil jeg gerne vise det jeg forstår ved et godt liv. Ja jeg er begyndt med det, vi laver f.eks mad sammen og de elsker det. Og så kan vi jo lige så godt lave noget sundt mad.
  Så summa summarum er der mange gode grunde til at spise måske i første omgang LCHF inspireret. Og stille og roligt ændre sine madvaner gradvist over mod en mere Striks LCHF kost.

  Svar
 3. God-hej.. :-)

  Mon du kan erindre, hvad det er for noget drys, som du også har til, Jane?

  Tak for en masse skøn inspiration! :-)

  Svar
  • Åh det er vist lidt hakkede tomater med rødløg og en urt, enten koriander, persille eller basilikum :)

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg er ved at samle mig mod til at overgive mig til at spise mere fedt i stedet for det fedtfattige, som jeg efterhånden har godt inde under huden … Det er faktisk ret skræmmende, men som du siger i din bog, så er vi blevet større og større, siden den fedtfattige bølge kom over os, så der er jo noget, der ikke virker.
  Jeg har siden nytår været på 5:2-kuren og har det faktisk overraskende godt på den. Mit spørgsmål til dig er: Jeg kunne dog godt tænke mig at kombinere LCHF med et par fastedage om ugen, idet der skulle være mange rigtig gode sundhedsmæssige ting at hente ved at faste. På fastedagene kan jeg selvfølgelig ikke spise så fedt som LCHF anbefaler, idet jeg kun spiser 500 kcal.. Men det kunne jeg så gøre de resterende dage.
  Hvad tænker du om mine overvejelser – vil det kunne lade sig gøre at kombinere de to, tror du?
  Mvh. Dorte

  Svar
 5. Hej Jane
  Jeg har i lang tid luret på din hjemmeside og fik endelig taget mig sammen til at købe din bog. (Skulle lige samle mod til at forholde mig til, om jeg kunne overskue at forklare folk, at jeg ikke er vanvittig fordi jeg har en bog fuld af fedt på bogreolen). Jeg er ikke 100% LCHF’er endnu, og ved heller ikke helt om jeg bliver det. Jeg er stadig på det punkt hvor jeg er lidt for bange for, at min familie vil synes, jeg er skør, så jeg skal bruge noget tid på at ease ind i det. Jeg har startet med at lade være med at spise de sædvanlige (hjemmelavede, min kæreste savner dem sikkert lidt) morgenboller men i stedet været decideret euforisk over at kunne mæske mig i æg, bacon og alle mulige “slemme” ting om morgenen. Hallelujah! (Og for at være helt ærligt, tror jeg, enhver mand smelter ved tanken om fri bacon. Så bollerne glemmer han nok snart.) Nåh, men pointen bag denne lange kommentar var egentlig bare, at jeg ville sige tak, fordi du gør sådan et godt arbejde med at overbevise mig og mange andre om, at det er i orden at skille sig ud fra mængden af kulhydratspisere, når det nu viser sig, at det er langt sundere. Jeg ved nu, at hvis jeg en dag skulle springe ud af skabet og erklære mig selv kulhydratmodstander, så kan kan finde bevis for mine “skøre” påstande, hvis mine familiemedlemmer eller venner skulle kræve det, i din spændende bog og din underholdende, nede-på-jorden og meget oplysende hjemmeside. Super godt arbejde, glæder mig altid til at læse mere fra dig. PS: Den her opskrift er for vild. Jeg er in love. Den virker selv med billig wannabeparmesan fra Netto. Kærlig hilsen en fattig studerende

  Svar
 6. Hej Jane

  Jeg har lige købt din bog og slugte den på ingen tid, den er fantastisk!! Jeg er glad for ost, jeg spiser mest brie og havarti. Jeg kan ikke helt gennemskue om jeg skal holde lidt igen med osten, det er vel et mejeriprodukt og indeholder mælkesukker, eller hvad?
  Endnu en gang tak for din inspirerende blog og bog!:-)

  Svar
 7. Det er mere fordi jeg følger en anden “diæt”, SCD (specifik kulhydrat diæt), pga colitis ulcerosa, og der er en liste oste, som skulle være laktose-fri, og så ville jeg bare se om de var de samme, eller om der var andre i ‘gaveposen’ til mig :)

  Svar
  • Nå på den måde, Her delte vi vist bare gode oste. De fleste faste oste er så godt som laktosefri men jeg ved ikke om det er nok… :-/

   Svar
 8. Fløde harvarti er faktsk kommet ind i mit liv egen- Min datter på 17 ellllsker den – ikke mindst da den smelter hurtigt på spejlæg i røræg etc…

  Egentlig synes jeg der er noget trygt ved at spise et par stave fløde harvarti. Ville elske en øko verion.
  OG køb endelig ikke low fat versionen den smager af viskelæder….

  Svar
 9. Jeg tænker straks “der mangler bacon” :p … jeg må straks igang med at lave en variation med bacon ;)

  Jeg kan anbefale “Klovborg Skiveskåret uden kommen” til smelte-formål istedet for havartien, jeg bruger den selv når mine burger-bøffer skal snaskes til i ost, det er nemt og lækkert :-)

  Svar
 10. Spejlæg med ost er jo helt almindeligt! He he… indrømmet, det kan virke lidt sært, men man rører jo også ost i scrambles eggs (well, jeg gør) eller fylder ost i omeletter-. Her var jeg bare for doven til at piske æggene :-)

  Svar
 11. Hei Jane! Jeg spiser også litt mye sjokolade om dagen… Uff! Jeg liker godt speilegg med ost på, lager de akkurat som deg. Ha en flott dag :)

  Svar
 12. MUMS, de ligner lige noget for mig – lysten ost blev i hvert fald ikke mindre, da jeg så det billede… Jeg skal have kigget nærmere på de oste, du har skrevet til mig :-)
  – frk. sveske

  Svar