Cowboykylling med karrydip


Her kommer en vaskeægte børnefavorit. Cowboykylling, som disse nuggets, er de blevet døbt her i hytten. Mad med sjove navne ryger jo som bekendt lige ind på lystavlen hos børn.

Jeg hørte dog drengebarnet mumle, at han godt synes, de måtte have været på pind, så det ved jeg til næste gang. Cowboykylling på pind coming up!

Kyllingenuggets paneret i mandelmel med karrydip

Cowboykylling med karrydip

Føj til favoritter Udskriv Pin
Kyllingenuggets paneret i mandelmel
2
|
20 minutter

Ingredienser

Karrydip

Sådan gør du

 • Pisk ægget i en skål og hæld mandelmelet i en anden.
 • Skær kyllingefileterne op i mindre stykker og giv dem et drys urtesalt (eller anden krydderi).
 • Vend kyllingestykkerne i ægget og derefter i mandelmelet tilsat salt. Sørg for at de får godt med mandelmel på sig.
 • Steg i rigelige mængder smør/kokosolie. Jeg brugte en kombination.

Karrydip

 • Karrydippen er bare rørt af Hellmann's Mayo tilsat karry og gurkemeje

Noter

Loppefrøskallerne kan udelades, men jeg synes, de hjælper til at få paneringen til at hænge bedre fast ved stegning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nuggets med karrydip

Mine børn er ikke så vilde igen med hele dip-idéen (jeg forstår dem simpelthen ikke nogle gange), men denne nemme karrydip kan de lide.

Og så tæller det også på plussiden, at nuggets med dip gerne må spise med fingrene. Det hitter, når man er ved at være så stor, at man oftest bliver bedt om at fjerne fingrene fra maden og bruge bestikket.

Hvis du har brug for mere dip og dressing inspiration, finder du alle opskrifter lige her.

Cowboykylling

Der er hverken noget vanskeligt eller hokuspokusagtigt i disse, men de var ualmindeligt lækre og saftige i det. Også selvom jeg brugte majskylling og ikke de der kyllingebryster med 13% lage, som er så bløde, at man knap behøver tygge dem. Adderbadder.

Bedre halvdel var bortrejst, så det var bare mig og de to 6-årige, der skulle spise aftensmad. To af os (ingen nævnt, ingen glemt) havde dog spist i overkanten af det lækre bananbrød og var derfor ikke voldsomt sultne. Den tredje var dog til gengæld så sulten, at man skulle tro, han aldrig fik mad. Og han satte sig for at rydde fadet.

Der var ingen mindfulness over hans måde at spise på, og jeg prøvede virkelig at få ham til – som minimum – at tygge den ene bid mad, før han lossede den næste indenbords. Det gik ikke så godt. Hvem har lært ham at spise i det tempo? Jeg mener… nok spiser jeg hurtigt, men jeg kaster da ikke altid maden i mig, som var det mit sidste måltid i en grusom verden. Han må være i voksealderen. Han sætter absurde mængder mad til livs i øjeblikket, den lille skid…

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Kyllingenuggets paneret i mandelmel med karrydip

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Cowboykylling med karrydip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det ser super lækkert ud, men før jeg går Ikast med dem, kan du så fortælle hvad de indeholder.
  Altså vi er lige gået igang med din bog og der står jo udregninger i bunden. Men er meget kræsen så vi ser også rundt her inde. Den her fangede mig bare som super lækker og noget jeg vil prøve.?
  Mvh Helle

  Svar
 2. Hvad vil du foreslå som tilbehør. Vi prøver at holde os fra stivelse – men det går ikke så godt (ungerne er ikke meget for bagte/varme grøntsager), så jeg har brug for lidt forslag

  Svar
 3. Selvom jeg ikke har børn, så ville jeg lige prøve at lave den her cowboykylling… De smagte super godt og det er nemt at tilberede… Lækkert! Jeg valgte at lave sellerifritter til og blandede lidt paprika og stødt peber i mayonnaisen i stedet… Det passede rigtig godt til…

  Svar
 4. Lavede disse lækre kylling stykker til aftensmad i dag – med den vanedannende mayo dip uhmm :-) Jeg er altid helt rundt på gulvet, når jeg får tildelt madlavningen (som normalt hører under min mands domæne), men denne opskrift kunne jeg overskue uden alt kiksede! Og det er bestemt ikke sidste gang. Tak for opskriften :-)

  Svar
 5. Jeg er så heldig, at min ex har 6000 økohøns, der skal skiftes ud en gang om året, det bliver til 6-10 stk i min fryser, se DET er lækkert kød.
  Jeg har lige hørt om kæmperejer paneret i flæskesvær, det skal prøves.
  og så fortsat god ferie til dig, kære Jane

  Svar
 6. Hej Jane.
  Din hjemmeside er næsten blevet KULT, hvor jeg arbejder, der er også 90% piger….
  Jeg forsøger at forhandle med min krop om, at hvis den får
  det mad den elsker, så er det OK, at vi skrumper lidt, jeg
  har glæde af LCHF-mad. Mega gode opskrifter.
  Men prøv at panere i knust flæskesvær, det smager bare godt og er 0 kulhydrat. Så Krebinetter vendt i æg og fl..svær og til sidst en god klat gorgonzola, der får lov til at smelte henover….

  Svar
  • Ej, hvor herligt at høre, Ullaamalia. Tak for det!

   Og ved du hvad? Jeg har aldrig prøvet med flæskesværd! Næsten alle mine LCHF-kogebøger har opskrifter på kyllingestykker paneret i flæskesværd – og mine unger ELSKER jo flæskesværd – så det skal jeg da selvfølgelig have testet! I weekenden! Promise! :-)

   Svar
   • Ja, DE er fame gode, og overraskende nok, så syntes jeg
    faktisk at mandelmel smager bedre end flæskesværd! Det skal i
    øvrigt IKKE blendes – så bliver det for vådt. Plejer I at kværne
    det med en kagerulle? De ryger med i madpakken i morgen, ved I om
    de bliver bløde?

    Svar
 7. Nøj mor du er altså bare så god til at lave mad!!!
  Jeps det var bemærkningen fra mine unger her til aften da der blev serveret mad i form af cowboy kylling til kæphest :-))). Super børnemad og ja de voksne nød det også – tak for god inspiration til træt mor der ikke kunne finde på hvad kyllingen skulle parres med her til aften :-)))

  Svar
 8. Jeg forstår det virkelig heller ikke. Hvem køber dem? Og hvordan skal man så forstå mængderne? Hvis der er 280 g i pakken, er de 13% så salt/sukkerlage? Jeg ville føle mig snydt.

  Og hvis det så oven i købet er dyremishanling. Suk…

  Svar
 9. Steffen
  At det så er dyremishandling der foregår FØR man sprøjter dem med salt, sukker og vandlage er en endnu mere trist sag- så jeg fatter ikke at man køber dem.En kylling skal ha konsistens fordi den har brugt musklerne- ikke det der barnemads pjat.
  Jeg er en fattigrøv og køber alligevel aldrig de billigste kylling- beklager det er mit liv og min samvittighed for kort til.

  Ej det ser lækkert ud Jane- karry dip har jeg vist aldrig prøvet.

  Svar
 10. Jeg kan i vis udstrækning dele din væmmelse over de der marinerede kyllingefiletter. Det KAN være godt til visse ting, men det går altså ikke op mod RIGTIGT kyllingekød! Jeg kan huske der var engang, da man gik ind på en kineserrestaurant og bestilte Kylling i karry, og så fik man karrysovs med RIGTIGE kyllingestykker i. Nu får man bare de der marinerede filletter, som man kan tygge med øjenbrynene! Bvadr!

  Svar