Boost dit immunforsvar med denne suppe


Influenzasæsonen er over os, og alle er syge, eller har lige været eller er på vej til at blive det. Det har været en grov influenza i år, og den har kostet mange sygedage. Selv stærke mænd, der aldrig lægger sig, har været på langs i både seks og syv dage. Man skulle næsten tro, at det er den berygtede man flu, der har raseret landet.

Min familie er ikke sluppet. Min søn har været syg i fem-seks dage med feber, snot og hoste, min datter nøjedes med et par dage, og manden gik syg på arbejde i en uges tid og gik i koma på sofaen om aftenen. Hvorfor gør mænd egentlig det? Nå, det er en anden historie.

Og mig? Mjaah… jeg har også noget i kroppen. En lille smule tæthed i næsen, en smule ømhed i halsen og lidt tør hoste.  Ikke noget særligt, bare lige noget, der lurer der under overfladen og har gjort det i en lille uges tid snart. Jeg har en følelse af, at min krop arbejder på højtryk for at slippe af med denne fæle virus, og derfor tænker jeg, at den har brug for en hjælpende hånd. Og her kommer suppen ind i billedet.

Denne suppe er en gave for dit immunforsvar. Læs hvorfor under opskriften.

Suppe der styrker immunforsvaret - nem opskrift her:

Immunforsvarsboostende suppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 portioner
|
35 min

Ingredienser

 • 400 g hvidkål
 • 2 porrer
 • 2 stængler citrongræs
 • 4 fed hvidløg grofthakkede
 • 70 g ingefær revet
 • 2 rød chili udstenede og skåret i halve
 • 3 lime saften herfra
 • 0.75-1 liter grøntsagsbouillon
 • 0.5 liter kokosmælk
 • 2-3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
 • 1 tsk gurkemeje for farvens skyld
 • smør eller kokosolie til stegning
 • frisk koriander til drys

Sådan gør du

 • Sauter hvidløg med hakket citrongræs, ingefær og porrer i kokosolien i en suppegryde.
 • Hæld hvidkålen oveni sammen med resten af ingredienserne.
 • Lad suppen simre under låg i 20-30 minutter.
 • Blend den herefter med enten stavblender direkte i gryden eller lidt efter lidt i blenderen. Hvis din suppe er varm, så husk at lave luftudslip i toppen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad indeholder suppen af gode ting og sager?

Hvidkål giver dig C- og K-vitamin

Ingefær er både virus- og bakteriebekæmpende, så den vil du gerne have ind i kroppen lige nu. Desuden indeholder den enzymer, som hjælper din fordøjelse.

Hvidløg virker også som et spark  til både vira og bakterier, som måtte være kommet ind i din krop, og så er hvidløg med til at regulere dit blodsukker.

Citrongræs indeholder A-, C- og flere B-vitaminer og mineraler som mangan, calcium og magnesium. Den er desuden kendt for at både at bekæmpe vira og for at understøtte fordøjelsen.

Lime giver dig endnu et skud C-vitaminer.

Gurkemeje virker også anti-inflammatorisk og hjælper fordøjelsen.

Koriander indeholder en lang række vitaminer, men er mest kendt for sin udrensende virkning. Koriander siges at kunne hjælpe kroppen med at skille sig af med tungmetaller.

Se, det må være grund nok til at komme hjem og begynde at koge suppe. Om ikke andet, så for placebo effekten ;-)

Sådan bekæmper jeg influenza

Mit bedste trick til at bekæmpe sygdomme som influenza er at give kroppen ro. Det behøver ikke være ro som i nu-lægger-jeg-mig-lige-her-på-sofaen-og-ser-Netflix-i-en-uges-tid. Det kan også være ro på kroppens indre funktioner.

Kroppen bruger mange kræfter på at fordøje den mad, vi spiser, og hvis man vil frigive kræfter til at bekæmpe influenzavira, kan man med fordel give fordøjelsessystemet lidt ro. Det kan man gøre ved at lade kroppen faste fx 12 timer hver nat, som mange (fx mig) gør i forvejen. Man kan også skrue yderligere op ved at lade dagens sidste måltid være et, som kroppen ikke skal bruge særligt mange kræfter på at fordøje. Fx en greenie eller en grøntsagssuppe (suppleret med olieshot for mæthed og bedre vitaminoptagelse), som fordøjes væsentligt hurtigere og nemmere end et kødholdigt måltid. Derved har kroppen flere timer, hvor den kan kanalisere energi over i sygdomsbekæmpelsen.

Fungerer kroppen virkelig sådan? Det ved jeg ikke, men det giver god mening for mig. Og så sover jeg bare som en sten om natten, har jeg bemærket, når jeg lader dagens sidste måltid være let. Og søvn spiller helt sikkert også en kæmpe rolle i sygdomsbekæmpelse.

Anyway, influenzatanker og opskrift hermed videregivet. Tag det, du kan bruge, og smid resten væk.

PS: Suppen smager i øvrigt vildt godt og kan sagtens spises udenfor influenzasæsonen ;-)

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

28 kommentarer til “Boost dit immunforsvar med denne suppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Bliver det en meget tyk suppe??
  Den ser voldsom tyk ud, og så har jeg svært ved at spise den.
  Den lyder voldsom lækker.

  Svar
  • Hej Carina

   Du kan bare justere tykkelsen ved hjælpe af væske/bouillonmængden, så den bliver så den passer til dine behov.

   Svar
 2. Hejsa
  Har prøvet din opskrift i dag. Den blev meget syrlig-sød og jeg tror det skyldes at mine limefrugter var meget store. Tror jeg skulle have nøjedes med 2 stk. Jeg puttede en ekstra dåse kokosmælk i, men det gjorde ikke rigtig nogen forskel. Er der nogen der har forslag til hvordan jeg kan dæmpe det syrlige? Så der bliver større succes med at spise resterne i morgen ;)

  Hilsen Lise-Lotte

  Svar
 3. Hej Jane,
  Jeg brugte mindre end 70 gram ingefær men alligevel smager suppen meget stærkt af ingefær, så børnene nægtede at spise den :'(
  Til en anden gang, er der så noget jeg kan putte i, der udligner den meget smag af ingefær?
  Mvh. Sine

  Svar
 4. Hej Jane.
  Skal lave suppen i morgen, men er i tvivl om hvidkål og ingefærs vægt…. Er det vægten før eller efter det er revet/skåret i mindre stykker?
  Tak for en super blog.
  Kh Gitte

  Svar
 5. ” Manden gik syg på arbejde i en uges tid og gik i koma på sofaen om aftenen. Hvorfor gør mænd egentlig det? “.

  En kvindelig Engelsk forsker, fik det afklaret for nogen uger / måneder tilbage, mænd har faktisk dobbelt så mange nerver, som bliver påvirket ved sygdom, som gør, at når mænd får f.eks.: Feber, så føles det dobbelt så slemt som hos kvinder! Så nu er det et endegyldigt svar, hvorfor mænd klynker når de er syge, der er der en grund til! :P

  -Ole

  Svar
  • Ha ha, hvor er du god, Ole! Tak for den opklaring. Jeg vil pusle lidt ekstra om min mand, næste gang han angribes af sygdom :-)

   Svar
 6. Mmm, den er dejlig. Har nu spist af den i 3 dage, da resten af familien åbenbart ikke delte min begejstring, haha. Men det gør ikke noget – har ikke noget imod at have den for mig selv. ;) Kom desværre for sent igang, da baktusserne allerede havde fat i mig, men forhåbentlig slipper de snart sit tag. :)

  Svar
 7. Dejlig suppe! Men ægte hønsefond eller oksefond kogt på ben og urter gør også underværker i kroppen! Dem skal man også huske! Fede tider bloggen har vist krevet noget om det IIRC :)

  Svar
 8. Lækker, lækker suppe! Helt klart en ny favorit, også når der ikke skal boostes mod diverse væmmelige vira :-) Kom lidt kammuslinger i, det ku’ være værre… God bedring til familien og dig.

  Svar
 9. Gemüse-Bouillon fra morga købt i ren kost i Århus bruger jeg den er uden gær og gluten, den smager rigtig godt :-D

  Svar
 10. Hvilken grøntsagsboullion bruger du? Jeg KAN IKKE finde en uden msg! Kan det virkelig passe?

  Det lyder som en deeejlig suppe, vi er en vældig suppespisende familie :)

  God weekend.

  Svar
 11. Lækker suppe!
  Herhjemme var der sygdom med sygdom på hen over nytåret. Så jeg gik amok i homøopatiske midler til at bekæmpe de dumme virusser. Engystol, traumeel dråber, kolloidt sølv og manuka honning gmo 400. Så trods snot og hoste, så er det ikke blevet til mere end det i denne omgang, heller ikke hos ørebarnet, som normalt får feber så snart der er det mindste snot i næsen :-) Om midlerne har virket eller det er en tilfældighed vides ikke. And I dont care! Der har ikke været nogle sygedage, og det er det vigtigste. God bedring til hele jeres familie – håber dit skranten går i sig selv med ro og clean food.
  Kram og god weekend herfra :-)

  Svar
 12. ammenam :-) Jeg plejer at nøjes med en chiliingefærhvidløgkarrysuppe til at skræmme influenza væk med, men din suppe lyder mere lækker med porre og koriander i, så dét må prøves :)

  Svar
 13. Kære Jane,
  Lækker suppe! Elsker de cremede og ‘tykke’ med smag af asien.
  Heldigvis er vi gået forbi influenzaen hjemme hos os (indtil videre), men suppe kan man jo godt spise alligvel.
  God fredag og dejlig weekend til dig.
  KH
  – frk. sveske

  Svar