Bolognese eller kødsovs med squash og ærter er nærmest hvad jeg vil kalde en ‘sommerbolo’. Og måske er det fjollet, for jeg spiser rask væk kødsovs året rundt, men denne fik et sommerligt præg med en håndfuld friskbælgede danske ærter som topping.
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 1 flaske tomatpassata / mosede tomater 680 g
- 1-2 dl bouillon gerne oksebouillon for god dybde og smag
- krydderurter friske eller tørrede (basilikum, persille, timian, oregano osv.)
- evt. en smule sødning
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
- 100 g ærter til topping
- 50 g parmesan friskrevet (kan udelades for mælkefri)
- 3 squash 1 stor squash passer til cirka 2 personer
Sådan gør du
- Opvarm smør i en gryde og brun kødet af heri.
- Tilsæt Mosede Tomater, bouillon, urter og lidt salt og peber og lad den koge op.
- Lad kødsovsen simre, gerne 15-30 minutter, afhængigt af hvad du har af tid. Bliver den tør i det, kan du tilsætte ekstra bouillon.
- Smag til med sødning, salt og peber.
- Riv eller spiraler squash. Jeg brugte min GEFU spiralizer her.
- Server og drys med ærter og parmesan.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bolognese med squash og ærter
Opskrifter på kødsovs har jeg nok af og det er meget sjældent noget, jeg laver efter opskrift.
Jeg har varianten med bacon og hasselnødder, som er min foretrukne i den kolde tid, jeg har den mexicanske kødsovs til når der skal krydret mad på bordet og jeg har den næringsoptimerede kødsovs med skjult lever (giv den en chance!).
Her har jeg lavet en næsten klassisk bolognese med masser af urter og så serverer jeg den på squashghetti i stedet for spaghetti. Færre kulhydrater – flere grøntsager. På toppen har jeg lidt friskrevet parmesan og en lille håndfuld friskbælgede ærter.
Grøn spaghetti og kødsovs
Det er virkelig dejlig og sund sommermad, det her.
Min portion er til ca. 6 personer og det er helt enkelt, fordi vi elsker at have rester. Udover til aftensmad gør bolognese sig nemlig superfint både på morgen og frokostbordet også.
Kødsovsen kom ovenpå en omgang squashspasta lavet med min spiralizer. Mega nemt og lækkert!
jeg undlod ærter og spiste stegt spidskål til
jeg kom et halvt lille skalotteløg i
svitsede løg og urter i smør og olivenolie inden kødet kom i
Ser lækkert ud 😋
Men jeg har et spørgsmål generelt om grøntsagsspagetti og i dette tilfælde squash. Serveres det koldt eller tilberedes det på nogen måde?
Hej Annika
Det er lidt en smagssag. Jeg foretrækker dem rå, så de har lidt bid men der er andre, der foretrækker fx lige at overhælde dem kortvarigt med kogende vand (eller lune dem i mikro), så der er en varm bund under kødsovsen.
Hej Jane. Når du skriver 7,8 g. per portion, hvor stor er den portion? Som mand kan jeg jo godt finde på at tage 2 portioner! Så kan kulhydrat indtaget jo godt overstige de 20-30 g per dag inkl. alt mad på den dag. Synes det er lidt svært at holde styr på daglig kulhydratindtag :)
Mvh. Anders
Hej Anders
Øverst i alle opskrifter står der antal portioner, opskriften er til. Her fx 6. Det betyder ikke at du ikke må spise mere end det men det er det beregningen er lavet på. Så vil du øge portionen men holde kulhydratindtaget nede, øger du bare primært kød-delen :)