Bøger

E-bøger

124 kommentarer til “Bøger”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane

  Har flere af dine bøger – og har sidste år tabt 20 kilo med Keto.
  Min familie og jeg har gennem de sidste måneder haft fokus på plantebaseret kost. Ar holdt vægttabs pause siden foråret – men. Er klar til næste ryk nu. Mit spørgsmål til dig er: er det muligt at følge Keto principperne uden indtag af kød? Kan man få nok proteiner udelukkende fra planteriget til at være i Keto. Har ledt og ledt efter inspiration uden held?
  Mvh hilsen Diana

  Svar
  • Hej Diana
   Nej det kan man ikke og det er heller ikke optimalt. En plantebaseret kost suppleret med fx æg, mejeriprodukter og fisk ville være et meget bedre og sundere valg.

   Det vil dog formentlig ikke være en Ketogen kost men en mere liberal Low Carb kost, hvilket også kan være ok. Jeg har lavet et udkast til en Low Carb kost kun med æg og mejeriprodukter fra dyreriget her: Low Carb Vegetar

   Pas på dig selv❤️

   Svar
 2. hej
  har for 4 uger siden købt bogen ketp af jane faerber med 80 enæringsberegnede opskrifter. ( 225 sider)
  super god og jeg har tabt mig 6.5 kg på 4 uger, herligt
  Nu spørgsmålet, ønsker at købe exact denne bog men på engelsk ( til gver til mine udenlandske venner.
  hvor kan jeg købe den ???
  Ole Thomsen, mand 68 år
  håber hurtigt svar på forhånd tam

  Svar
  • Hej Ole
   Dejligt at du er glad for bogen. Den er dog desværre ikke udkommet på engelsk. Den er udkommet i Tyskland, Norge, Holland og Belgien foruden Danmark, men desværre ikke i engelsksprogede lande…

   Svar
 3. Hejsa.
  Jeg ønsker at købe dine madplaner og gerne den med alle samlet. Der står det er et print venligt hæfte !! Hvordan skal det forstås, skal jeg selv printe dem ud eller !!! Og kommer de på em mail eller !!!
  Mvh. Marianne.

  Svar
 4. Altså Jane, tusind tusind tak for alle dine dejlige bøger og fantastiske hjemmeside. Jeg har lige købt de 2 keto-bøger og har snart den fulde samling :-)

  Når man har en travl hverdag, hvor timerne bliver ædt op på ingen tid, manden er gluten/sukker intolerant + man selv i mange år har været sukkerafhængig (men godt på vej til nul sukker og keto), sender jeg dig tit mange taknemmelige tanker da du gør vores hverdag så meget nemmere.

  Så tak for dig :-)

  Svar
 5. Jeg har købt dine Keto-bøger og er godt i gang. Tak for det.
  Nu mælk ikke er Keto og selvfølgelig heller ikke juice – så vil jeg gerne spørge ind til de alternativer, der er i køledisken:
  Mandeldrik, soya-drik, risdrik, havredrik.. Er de go eller no go?
  Jeg er på jagt efter noget med en anden smag en kokus.

  Svar
  • I stedet for at tænke i ‘go og no go’ skal du i gang med at læse næringsdeklarationer og selv afgøre hvad der er dine få kulhydrater værd. Ord som ris og havre burde give en indikation på kulhydratindholdet men det kan du altid tjekke næste gang du handler.
   Generelt er en sjat fløde eller 1 tsk kokosolie bedste valg og allerbedste valg er selvfølgelig at drikke sin kaffe sort.

   Svar
 6. Har købt Keto på 4 uger og er rigtig glad for opskrifterne. Så lækkert og let at gå til. Har dog et spørgsmål:
  Er alder ligegyldigt eller er der forskel på sammensætning og kvantitet af mad afhængigt af alder. Er 66. ?

  Svar
  • Der vil altid være individuelle forskelle ud fra alder, køn, aktivitetsniveau, vægt, osv. Mine kostplaner i keto-bøgerne vil bringe de fleste i kalorieunderskud. Er man ekstremt inaktiv, à la sengeliggende, vil det være i overkanten. Dyrker man crossfit fem gange i ugen og træner til maraton, vil det være for lidt. Det er derfor jeg foreslår idéen med at navigere efter kroppens signaler. De slår sjældent helt fejl :)

   Svar
 7. Hej Jane,
  Jeg har købt din nye bog. I går lavede jeg tærten med porrer og bacon. Dejen bestod af 1dl mandelmel og 3 dl pofiber. Er det en tastefejl? I hvert fald smager bunden meget af pofiber og jeg fik ondt i maven efter at have spist et stykke. Tænker det er pga for meget fiber.
  Mvh Marianne

  Svar
  • Nej det er det nok desværre ikke men det er nogle gange ulempen ved at lave opskrifter med så specifikt fokus som Keto. Nogle gange vinder hensynet til kulhydraterne, hvor man uden det sigte ville have prioriteret noget andet.

   Min mave kan slet ikke med fibre heller så jeg synes, det er meget tænkeligt at det er dem, der driller maven.

   En tærtebund, der falder mere i min smag men som indeholder flere kulhydrater er denne: https://www.madbanditten.dk/taerte-med-kylling/

   Svar
 8. Hej Jane.

  Jeg er så heldig at bo på landet hvor det er helt naturligt at vi har alle udskæringer fra gris, ko, vildt og får.
  Jeg vil meget gerne prøve LCHF men er i tvivl om jeg vil kunne bruge alle de udskæringer jeg har i fryseren med dine opskrifter. Har du noget overblik over dette?
  På forhånd tak for svar.

  Hilsen Camilla

  Svar
  • Hej Camilla
   Ja, du kan helt sikkert bruge alle slags udskæringer ift. LCHF og du er bare megaheldig at have adgang til alle de dejlige ting :)
   Hvordan og hvorledes ift. mine opskrifter må afhænge af den enkelte opskrift. Men jeg er sikker på det i de fleste tilfælde vil gå helt fint at bytte ud med det, du nu engang har.

   Svar
 9. Hej?
  Kommer din nye bog som E.bog? Jeg har dine madplaner som online og det er mega smart.
  Tak for alle dine gode opskrifter og tak for alle dine gode input

  Svar
  • Yes, det gør den. Den bliver tilgængelig i online boghandlerne i forbindelse med udgivelsen, såvidt jeg har forstået (dvs. 31/3) :)

   Svar
  • Hej Jane
   Vil man kunne købe “Sådan taber du dig” som bog på et tidspunkt ? Jeg er ikke så god til e-bøger ?. Har (næsten) alle dine andre bøger og jeg elsker dem ❤
   Kh
   Katja

   Svar
   • Det er der desværre ikke nogle aktuelle planer om. Jeg overvejer dog at indtale den som lydbog men det bliver først næste år, hvis det bliver….

    Svar
 10. Hej Jane.
  Tak for nogle gode bøger, og et godt kickstarts-forløb.
  Jeg er gået fra liberal LCHF og mere over mod KETO, og selvom der er mange gode opskrifter i dine bøger og i dine KETO madplaner som jeg har købt, så savner jeg alligevel nogle af retterne fra dine tidligere bøger, hvor der ikke var udregnet næringsindhold pr. person, og de ikke var rettet til KETO.
  Jeg er frisk på at tage de opskrifter at prøve at optimere dem til KETO, men jeg mangler de rette værktøjer mht, hvor jeg kan finde gode retvisende kilder til råvarernes næringsindhold, og om der skal nogen omregninger/mellemregninger til, eller om jeg bare kan tage råvarernes næringsindhold direkte og regne 100% ud fra det.
  Du har lavet mange af de udregninger til dine KETO-bøger, kan du give nogle pointers og måske pege mig retning af nogle værktøjer?

  Tak for hjælpen,
  Martin

  Svar
 11. Hej Jane
  Jeg leder efter nogle kødfrie retter. Jeg mener du lavede en vegetar bog for ikke så længe, men jeg kan overhovedet ikke finde noget sted hvor hverken du skriver om den eller et sted den kan købes. Husker jeg forkert? I så fald ved du hvor jeg kan finde noget inspiration?
  Mange hilsner Cindie

  Svar
 12. Hej Jane, vi har lige købt bogen keto.
  Jeg vil høre hvor meget min datter skal have i forhold til en voksen?
  Hun er 13 år, 160 cm høj og vejer ca. 43 kg.
  Mvh. Bente

  Svar
  • Hmmm…. jeg er til en begyndelse mest interesseret i at høre, hvorfor du synes, din normalvægtige 13-årige bør spise Keto?

   Svar
 13. Hej Jane…. Hvad er forskellen på ” det fede liv – livsstilen” og din Keto diæt ?
  Jeg skal igang med Keto, men er det nok at købe bogen og selv indlære livsstilen ?Har du et online forløb ? Jeg har endometriose og diætisten er fortaler for Low map diet, men keto er vel ligeså godt ? Tusind tak for alt din inspiration på denne side. Godt nytår :o) Hilsen Mette T.

  Svar
  • Hej Mette
   Jeg ved ikke præcis hvad det fede liv går ud på men jeg har en anelse, da jeg har mange kursister, der kommer derfra, fordi vægten ikke gik ned. De kommer med kvalmende fortællinger om at de skal spise store mængder fedt (og så er det jo klart at vægten ikke går ned). På Keto og på mine forløb bruger vi fedt strategisk til mæthed og energi men sikrer, at en del af det fedt, du forbrænder kommer fra din krops egne lagre.

   Du kan starte med Keto-bogen, som beskriver det hele grundigt: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Har du brug for mere hjælp end det, starter mit online forløb (striks LCHF/Keto) mandag d. 13/1. Det kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/lchf-kickstart/

   Svar
 14. Hej Jane
  Super godt at læse det du skriver om ibs..
  Vi har næsten de samme triggere og safe food… ?☺️
  Har du lavet en bog specielt med kost til ibs..???
  Mangler opskrifter og inspiration..
  Kh Jannie

  Svar
  • Nej det har jeg ikke. Jeg overvejede det på et tidspunkt men indså så at det ingen mening gav, da alle med IBS har forskellige triggere.
   Mit bedste råd er derfor samlet set at holde kulhydratindtaget så lavt som muligt. Det alene vil nedbringe mængden af triggere og man slipper for at tænke for meget i diverse madvarer. Er der stadig nogle ting, der driller, kan man enten eliminere dem eller helt enkelt sænke kulhydratindtaget yderligere.

   God bedring/fornøjelse :))

   Svar
 15. Kære Jane
  Jeg har købt fire af dine bøger. Det er en så fantastisk inspiration. Uden dem er jeg bange for, at jeg ville have tabt motivationen.
  Nu er det modsat – kan næsten ikke vente med at kaste mig ud i alle dine opskrifter som er så nemme og enkle, at alle kan være med.
  Har kun været igang i 5 uger. Har på de 5 uger tabt 4 kilo og stor trives.
  Jeg har lige et spørgsmål. Hvorfor skal der bruges usaltet smør i dine “kaffemåltider”?

  Varme sommerhilsner fra Karina

  Svar
  • Kaffemåltider? Tænker du på æg-latte fx? I så fald er det mest fordi jeg ikke er vild med salt smag i min kaffe.

   Jeg er egentlig ikke den store fortaler for at bytte rigtig mad til fedtkaffe, men hvis der brug for lidt ekstra fedt, er det nemt at putte det i kaffen. Jeg bruger dog oftere kokosolie men det er nok bare en smagspræference.

   Og fedt at høre at du har glæde af bøgerne :))

   Svar
 16. Kære Jane
  Jeg har købt din bog KETO, og har holdt mig striks til den i 14 dage. Jeg agter at fortsætte, men har været plaget af nældefeber på bryst og ryg i 1,5 uge. Er det mon noget du har hørt andre have også?
  De bedste hilsner
  Maria

  Svar
  • Åh nej, din stakkel. Jeg frygter lidt at det er ‘keto rash’. En slags udslet som nogle kan få i ketose. Prøv at google det og se billeder til sammenligning.

   Svar