Børnenes nytårsmenu


At lave “børnenes nytårsmenu” er måske lidt sært for en, der normalt taler imod hele idéen med voksenmad og børnemad, og som aldrig laver specialmad til sine egne børn. Men lige til nytår kører vi næsten altid med to menuer.

Det skyldes, at de voksne sidder og spiser i timevis og som regel først er rigtigt færdig med middagen lige før midnat, hvor nytåret skal skydes (skåles) ind. Mens maden for børnene ofte bare er noget, der skal overståes, så de kan komme i gang med at lege.

Børnevenlig mad til nytår

Så efter nytårstalen, serverer vi børnenes nytårsmenu, imens de voksne hygger med bobler og lidt stående appetizers. Når ungerne har spist og er rendt videre, sætter vi os til bordet med forretten. Det fungerer super fint.

Vi bliver 20 til nytårsaften herhjemme i år, hvilket er en lillesmule optimistisk i vores lejlighed. Men hvor der er hjerterum og alt det der, ikke? Børnene udgør cirka halvdelen af selskabet og spænder fra 2-17 år, hvilket jo også er en udfordring.

Nytårsmenu til børn

Vores nytårs børnemenu er lidt fusions-agtig. Silas og Vega har hjulpet mig med at sammensætte den, og den skyder lidt i flere retninger. Præcis hvordan og hvorledes, det hele lander, er ikke helt på plads, men det bliver noget i denne retning. Og selvfølgelig en hel masse mad på pind!

Nytår med børn

Det er i hvert fald mine tanker om menuen. Når jeg først står med selve madlavningen, kommer der nok mere og andet til. Fx overvejer jeg om jeg skal lave en børneforret, men jeg er i tvivl om, jeg kan holde flokken længe nok ved bordet. Men uanset, skal det nok blive super festligt!

Det er første år, vi skal holde nytår sådan rigtigt med børn.

Vores børn er ikke gode til at være sent oppe om aftenen og kommer selv og beder om at komme tidligt i seng. Derfor har vi de andre år lagt ungerne i seng på overetagen og har holdt voksen-nytår nedenunder.

Men i år, hvor der kommer “store børn” også, vil Silas og Vega gerne være med helt til midnat. Det bliver spændende at se, om de lykkes med det. Jeg er ret sikker på, Silas gør, men er mere usikker på Vega. Men nu må vi se. De glæder sig i hvert fald vildt meget!

Er jeres børn med til nytårsfesten, eller hvordan gør I?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Børnenes nytårsmenu”

Skriv en kommentar

 1. Hvor køber i de pinde med håndtag?
  Jeg har 2 mindre børn, og vil så gerne have dem med håndtag men kan ikke finde dem… ?

  Svar
  • Åh ja, de er fra Søstrene Grene men jo fra sidste år, så jeg ved ikke om de findes endnu. Jeg hamstrer altid og køber stort ind, når jeg finder dem…

   Svar
 2. Vi holder altid nytår med et vennepar der har børn som har samme alder som vores (7 & 10).

  Jeg har faktisk i år overvejet, at lave en børnemenu og servere den for dem på vores nye 1. sal. Her havde jeg tænkt, at de kunne hygge sig hele aften med spil og film med dertilhørende serpentiner, popkorn…. Altså lave en rigtig fed børnenytårsfest for de 4 unger. Mine børn har altid fået lov til at være oppe så længe de havde lyst (og var i godt humør) – og de har imponerede nok næsten altid holdt ud.

  Imellemtiden kunne vi voksne hygge, drikke noget god vin og spise lækker med.

  Jeg har intet imod at være sammen med børnene, og synes faktisk at det ofte er hyggeligt, men lige nytårsaften hvor man gerne sidder lidt længere foretrækker jeg at lave noget særligt for børnene. De gider alligevel ikke at sidde til bords så længe.

  Svar
  • Mega god idé at have ungerne for sig. Når de når en vis alder, tror jeg, de synes, det er langt federe. Vi overvejede også at lave “biograf” ovenpå med film og popcorn, fordi de synes vi voksne larmer (hvilket vi også gør), men da vi har små med i selskabet (ned til 2 år), tror jeg, det bliver for meget renden op og ned af trapperne. Så det venter vi lige et par år med.

   Svar