Bønner i bacon med røget chilidip


Bønner i bacon er jo klassiker nr. 1 blandt Low Carb tilbehør og med rette, synes jeg. For det smager jo fuldstændig vidunderligt. Selv grøntsagsfjendske børn (og mænd?) kan pludselig lide grønne bønner så.

Bønner i bacon med chilimayo - lækreste Low Carb tilbehør

Bønner i bacon med røget chilidip

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Saml bønnerne i bunker med 6-7 stk. i hver og rul en skive bacon om.
 • Hæft dem evt. sammen med en tandstik og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 • Bag bønnerne i ca. 20 minutter, eller indtil baconen er stegt, og bønnerne har taget farve i enderne. Hvis du synes, kan du slutte af med at give dem et par minutter med grill.
 • Rør ingredienser til den røgede chilimayo sammen og server sammen med bønner i bacon. Namme!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønne bønner i lange baner

Grønne bønner svøbt i bacon er noget, vi spiser tit herhjemme, men forleden opdagede jeg, at jeg aldrig havde bragt en opskrift på det her på bloggen. Måske har jeg tænkt, at det er for enkelt eller for ligetil. Men det er fjollet, for de fortjener i den grad en plads i opskrifts-arkivet.

De gør sig selv godt på gæstebordet, hvor de altid forsvinder lynhurtigt. Hvis du gerne vil se flere forslag til små hapsere og tapas til gæstebordet, finder du dem her.

Nogle gange laver jeg dem med parmaskinke eller serranoskinke i stedet, og det smager også virkelig dejligt og fungerer super fint.

Bønner i bacon med lækker dip

Og så skal de selvfølgelig serveres med en stærk og fed dip. Jeg foretrækker en røget chilimayo, som bare er en rørt chilimayo med lidt røget paprika (se nedenfor). Det er jo så godt!

Er du for doven til at lave disse bønner, kan du lave de populære bønnefritter. Dem går man aldrig galt i byen med. Jeg har altid en pose frosne bønner i fryseren, de kan redde en hver (ikke planlagt) aftensmad.

Så spørgsmålet er vist bare: Skal du have bønner med bacon i dag? Yessss :-)

Bønner i bacon med chilimayo - lækreste Low Carb tilbehør

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Bønner i bacon med røget chilidip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Ja det giver mening og dog er der jo stadig den usikkerhed med bevægelse tænker jeg. For går men en dag dobbelt så meget må det jo ændre på vægttab ect. og så er man jo igen ikke sikker. Jeg må nok slå mig til tåls med at jeg ikke kan finde ud af det…. og leve i uvisheden ?? men det giver trods alt mening at når jeg har spist fire uger efter guiden og ikke tabt mig mange gram må min basal forbrænding jo ligge der omkring.
  Tak for svar

  Svar
  • Ja bevægelse og træning skal selvfølgelig regnes med. Basalforbrændingen er jo oftest meget lav mens det, der tæller opad er det, man kalder Non-exercise activity thermogenesis (NEAT), dvs al bevægelse udover at ligge helt stille på sofaen. NEAT er oftere en højere faktor end reel træning.
   Så ja, det er stadig gætteri men står vægten stille i fire uger er det en indikation på ligevægt og så må der justeres lidt :)

   Svar
 2. Hej Jane
  Tak for endnu en dejlig opskrift. Vi har i familien netop været igennem din online guide 2x 2 uger og har det så godt med at spise keto/strick LCHF. Det passer os fint. Jeg er imidlertidig blevet nysgerrig efter min basalforbrænding. Jeg har været på nogle ret dumme kure som ung og tænker det måske har ændret/skadet forbrændingen. Jeg har spurgt hos egen læge men de kan ikke hjælpe. Jeg tænker der er en del udregningsmetode på nettet men de er nok ikke helt egnet til alle personer. Tænker man ikke kan putte alle i et skema….. men ved du hvor man kan få hjælp til at finde ud af hvad basal forbrændingen er? Kh V ??

  Svar
  • Ja, det er også et godt spørgsmål. Der findes en masse udregningstabeller, men som du selv er inde på, tager ingen af dem højde for, hvad du har udsat din krop for igennem årene.

   Den eneste måde at regne det helt ud er med denne metode, der kræver tid og tålmodighed. Du skal tracke al din mad og samtidig veje dig jævnligt. Står du stille i vægt, spiser du dit ligevægtsindtag i kalorier. Går du ned i vægt, ved du, at du forbrænder mere end du spiser og omvendt.

   Og så skal du selvfølgelig tage højde for vægtudsving etc. og derfor virker metoden kun over tid og ikke fra dag til dag.

   Det er selvfølgelig ikke din basalforbrænding men din samlede forbrænding, metoden her vil vise.

   I praksis kan du gøre det sådan, at du i en periode beslutter at spise fx 1800 kcal om dagen eller 1600 som i guiden. Det gør du i fx en måned. Herefter ser du om vægten er stået stille, gået op eller ned, og så justerer du derefter ved enten at skære ned i kalorier eller op i aktivitet.

   Giver det mening?

   Svar