Bønnemos med bacon og chili


Denne mexicanske bønnemos med bacon og chili smager simpelthen forbavsende godt og var dejligt tilbehør til en hyggelig mexi night, jeg holdt med mine veninder for lidt tid siden. Spekulerer du på om bønner kan spises på Keto, scroller du bare ned efter opskriften og læser der.

Bønnemos med bacon og chili - opskrift på lækker mexicansk bønnemos

Bønnemos med bacon og chili

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Dræn kidneybønnerne i en si og skyl dem grundigt i kold vand. Hæld dem i en skål.
 • Klip bacon i så små stykker, du kan.
 • Steg bacon på panden med kokosolie. Tilsæt hakket hvidløg, løg og chili.
 • Steg til bacon er sprød og lad afkøle.
 • Mos kidneybønnerne med olivenolie, limesaft og spidskommen med en gaffel.
 • Rør baconblandingen ind i bønnemosen og smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra spidskommen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bønnemos med chili og bacon

Og lad mig bare starte med at sige to ting som en slags disclaimer: Jeg kan ikke lide bønner og jeg spiser aldrig bønner. Så med de briller på falder denne opskrift jo lidt sært her.

En ting er at jeg ikke kan lide dem men en anden ting er også, at de fuldstændig slår min mave ihjel. Altså jeg vil hellere dø end at have det, som jeg har det efter at have spist bønner.

Alligevel lavede jeg denne mexicanske bønnemos til Mexi night for noget tid siden og jeg smagte den selvfølgelig. En forsigtig spiseske kom der på min tallerken, og ærligt: jeg var vild med den.

Det viser jo meget tydeligt, at du kan forklæde næsten hvad som helst i mexicanske klæder og jeg spiser det. Fun fact i den forbindelse: Jeg har engang spist søagurk på en mexicansk Michelinrestaurant i Barcelona. Søagurk er nok noget af det klammeste, jeg kan forestille mig at spise, men det smagte selvfølgelig fantastisk.

Som en ekstra lækkerhedsfaktor, brugte jeg den fænomenale chipotlebacon fra RigtigMad i denne opskrift på bønnemos. Det passede jo perfekt ind i mexi-temaet og kan du få fingrene i den, vil jeg varmt anbefale den.

Bønner og keto

Kidneybønner indeholder 14 g kulhydrat pr. 100 g når de er kogt, hvilket nemt bliver for mange  til Keto, hvor kulhydraterne er bedre brugt på grøntsager.

Leder du derimod efter en måde at øge dit kulhydratindtag, er bønner en super måde at få langsomt optageligt kulhydrat. Forudsat at du tåler dem selvfølgelig.

Spiser du så lille mængde, som jeg gjorde, er kulhydratmængden så godt som ubetydelig.

Bønnemos med bacon og chili - opskrift på lækker mexicansk bønnemos

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Bønnemos med bacon og chili”

 1. 5 stars
  Forrygende endelig bønner der smager af noget
  Efterfølgende marinerer jeg nu bønner i et eller andet
  Jeg har rigeligt i 50 gr bønner og så går det jo
  OG koriander føj for…… hårvand!!!
  Indtil jeg smagte pico callo som jeg spiste fordi det var et sjovt navn
  Nu laves det i dobb portion hvor jeg spiser den ene -med ske
  Tak for god inspiration

  Svar
  • Hehe, hvor dejligt. Og er det ikke pudsigt med korianderen, som den deler vandene? Jeg lærte også at spise den i pico de gallo. Siden har jeg elsket det :)

   Svar
   • Jo har tænkt at måske koriander ligesom salvie er en mere social urt som gør sig bedst i hedt selskab
    Har forsøgt mig med begge sammen med ingefær
    I år får urten en række i min lodrette urtehave
    🧚‍♀️💫

    Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg har længe gerne ville skrive til dig. I starten af august startede jeg på keto, købte din bog “4 uger på Keto”. Jeg er rigtig glad for at spise sådan, havde forsvoret at i gen skulle tage mellemmåltid fra mig. Jeg er mæt og glad for de 6,5 kg. jeg har tabt indtil videre. Min datter er på minium fedt, så jeg laver ind imellem forskelligt mad. Jeg spiser ost og lidt fløde til frokost. En gang ugentligt spiser jeg lidt kartofler og det fungerer fint for mig. Jeg læser glædeligt din mail hver weekend og blokker dine opskrifter. Jeg har omsider fundet en livsstil med mad og træning jeg holder af.
  Kærlig hilsen
  Camilla

  Svar
  • Hej Camilla
   Hvor er det bare superfedt at høre! Jeg elsker især at du er lykkes med at gøre det til dit eget. Det er så vigtigt. Så dejligt for dig❤️

   Svar
 3. Perfekt.. Jeg elsker bønner.. og holder “tøm fryser og kolonial-tid for tiden.. og det er noget af det jeg har på lager :) Så er det bare haad jeg skal have ud over :D men tak :)

  Svar