Bønnefritter i airfryer


Kan man lave bønnefritter i airfryer? Ja det kan man nemlig og det er måske endda hemmeligheden til at få endnu lækrere og endnu sprødere bønnefritter end de ellers uhyrligt populære i ovn.

Grønne bønner i airfryer = bønnefritter

I årevis har mine læsere foreslået mig at lave airfryer bønnefritter, men jeg havde jo for pokker ikke nogen airfryer😝 Men det har jeg nu (to faktisk, for jeg har selvfølgelig en i Finca Ladera også), og jeg kommer formentlig aldrig til at lave bønnefritter på anden måde igen. Det tager jo den halve tid!!

Udfordringen med bønnefritterne i ovnen er, at de nemt bliver sorte for at blive sprøde. Det er lidt nemmere at undgå i airfryeren og så er det markant hurtigere.

Jeg har prøvet at lave bønnefritter i airfryer flere gange og på forskellige måder, og jeg er landet på, at jeg synes, denne her opskrift giver det bedste resultat.

Bønnefritter i airfryer

Bønnefritter i airfryer

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Udstyr

Ingredienser

  • 350 g grønne bønner fra frost
  • olivenolie jeg brugte en spray
  • salt
  • evt. stødt spidskommen
  • evt. chilipulver eller andet krydderi

Sådan gør du

  • Tænd airfryeren på 200 grader og lad den varme op i et par minutter.
  • Put de frosne bønner i kurven, vend dem i lidt olie og drys dem med godt med salt (og krydderi, hvis du vil smagssætte dem)
  • Giv dem 10 minutter i airfryeren. Åben skuffen og se, om de ikke lige skal rystes en tur for at blive ligeligt tilberedt.
  • Giv dem herefter yderligere 3-4 minutter. Pas på de ikke bliver sorte.
  • Tag ud og server.

Noter

Nogle gange springer jeg opvarmningen over og giver dem bare 15-16 minutter på 200 grader, hvor jeg lige ryster dem en gang halvvejs. Det fungerer også fint.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bliver de sprøde?

Jeg synes ikke, de bliver rigtigt sprøde, ikke som man kender det fra kartoffelpomfritter. Det er jo bønner. Men de bliver faste og lidt knasende og jeg synes bare, de smager dødgodt. Og så er det bare det nemmeste tilbehør at lave, når man står der og ikke lige orker at snitte og skære. Posen med frosne bønner ned i airfryeren og så passer de sig selv.

TIP: Nogle gange er der meget ‘is’ rundt om de frosne bønner. Det giver våde og slatne bønnefritter. Her gør jeg det, at jeg lige skyller isen væk under den varme hane og så dupper bønnerne tørre i et rent viskestykke. Og så bare i airfryeren efter samme opskrift som ovenover.

De populære bønnepomfritter

Jeg smiler lidt, hver gang jeg ser min gamle opskrift på bønnefritter, fordi det er så overraskende, at noget så enkelt endte med at blive så populært.

Men også fordi, Anne, som var hende, som lærte MIG at lave bønnefritter, da hun blev ansat ind til at hjælpe mig i fotokøkkenet til min allerførste bog (LCHF – Spis dig mæt og glad) i dag arbejder her i Madbanditten sammen med mig. Jeg elsker den slags full-circle oplevelser.

Det skulle tage os 8 år, fra vi mødtes, til det lykkes os at komme til at arbejde fast sammen, men nu har vi arbejdet sammen siden 2021 og det fungerer bare så godt. Hun gider alt det praktiske og tekniske, som jeg enten ikke gider eller kan finde ud af, og jeg har mere tid til det kreative. Og vi nyder begge to friheden ved at kunne arbejde på denne måde. Jeg kunne ikke være gladere.

Og at hun så også er ophavsdame, i hvert fald i min verden, til de populære bønnefritter, gør det bare endnu sjovere. Og nu findes de også tilberedt i airfryer.

Bønnefritter i airfryer

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Bønnefritter i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?