Bøf Stroganoff


En god varmende gryderet som Bøf Stroganoff er jo helt oplagt på en dag, hvor temperaturen nærmer sig polartilstande. Det er bare altid en vinder at blandt tomat, fløde og paprika? Skøn skøn simreret til de kolde dage.

Bøf Stroganoff - opskrift på en varmende vinterklassiker - LCHF --> Madbanditten.dk

Bøf Stroganoff

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær oksekødet i strimler og baconen i mundrette tern.
 • Hak løget fint. Rens champignonerne og skær dem i kvarter.
 • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg løg og baconstykkerne heri.
 • Tag dem af panden og læg dem til side.
 • Steg markchampignonerne i stegeskyen, til de er møre og læg dem sammen med baconstykkerne.
 • Steg kødstykkerne på panden sammen med de to slags paprika.
 • Tilsæt tomatpuréen, når kødet er brunet.
 • Hæld fløden og de forstegte løg, bacon og markchampignoner i, krydr med salt og peber og lad retten simre en times tid.
 • Rør cremefraichen i og giv retten et sidste opkog og server.

Noter

Server en god mos til eller som jeg har gjort en frisk kålsalat med en lidt syrlig dressing. Det afhænger af om du vil have ren comfort food eller et lidt knasende og syrligt modspil til. Begge dele fungerer super godt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til Bøf Stroganoff

Server en god mos til eller som jeg har gjort en frisk kålsalat med en lidt syrlig dressing. Det afhænger af om du vil have ren comfort food eller et lidt knasende og syrligt modspil til. Begge dele fungerer super godt!

Klassisk tilbehør til en Bøf Stroganoff er vist kartoffelmos, men det er jo ikke ligefrem Low Carb. Der kan jeg virkelig i stedet anbefale den mere Low Carb udgave her: blomkålsmos eller broccolimos.

Som sagt har jeg blot serveret en lækker frisk kålsalat, blot bestående af snittes spidskål, lidt krydderurter og en olie-eddike-dressing / vinaigrette. Det synes jeg også fungerer rigtig godt. Men mosen giver naturligvis lidt mere comfort food-følelse og er måske også lidt mere børnevenlig end snittet spidskål.

Du kan også vælge at servere en helt almindelig hverdagsagtig grøn salat til fx af salatmix, agurk og tomat. Andre gode bud er også Libanesisk kålsalat med krydderurter og za’atar, Fennikelsalat med æble og valnødder eller Kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble.

Bøf stroganoff

*Billeder er taget af Columbus Leth.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Bøf Stroganoff”

 1. Hej Jane,

  Først KÆMPE ros til din blog, nyhedsbreve, alle dine gode opskrifter og sidst og ikke mindst den energi du ligger i at besvare og hjælpe os ikke så erfarende LFHF’er. TAK :-)

  Jeg har lige et kort spørgsmål. Hvorfor skiller min sovs/gryderet uden undtagelse ALTID når jeg jævner med cremefraiche? Og hvad skal jeg gøre for at undgå at det sker?

  På forhånd tak
  Gitte :-)

  Svar
  • Dejligt at høre. Tusind tak :)

   Jeg ved desværre ikke med at skille. Jeg synes ikke, det er noget, jeg oplever. Kan det være temperaturen, der er til den høje side måske? Prøv evt. at røre det i helt til sidst og kun lige lune retten igennem og se om ikke det går bedre.

   Svar
   • Tak for hurtigt svar, Jane,

    Ja, det kan være at jeg skal prøve at lade retten gå ud af kog inden jeg tilsætter cremefraiche og derefter varme op uden at det kommer i kog igen.

    :-)

    Svar
 2. Du skriver blot “oksekød”, men hvad stege/simretid angår, er det jo ikke ligegyldigt om man bruger oksefilet eller oksemørbrad, som der efterhånden er en del der gør, eller f.eks. oksebov, hvor førstnævnte kødtyper blot skal have kort tid på panden/gryden, og sidstnævnte måske op til noget over en time.

  Svar
 3. Jeg har lige lavet en vegetarisk udgave med udgangspunkt i denne opskrift, det blev drøngodt! … Halloumi-ost i stedet for kød, ingen bacon, men lidt ekstra røget paprika i stedet, og lidt chili. Så nemt, så godt! Jeg spiste broccholi-kokos-ris til. Glad i maven, glad i låget :-D

  Svar
 4. Jeg er ikke så godt inde i det her LCHF …. hvilken mos kan man servere til ? – jeg er dog helt klar over at det ikke kartoffelmos ;-)
  mvh Pia

  Svar
  • Det er kål (hvidkål eller spidskål) med persille og æble og vendt i en olie-æblecidereddike-dressing. :)

   Svar
 5. Jeg kan anbefale versionen, hvor kødet ‘pudres’ grundigt i paprika og lige hviler fem minutter inden stegning. Det giver en god, intens smag af paprika – og køber man den rigtige (som du har på ingredienslisten) bliver retten ikke stærk.

  Svar