Bøf bearnaise er jo en vaskeægte klassiker og oplagt som weekendmad. På caféer og restauranter vil du få din bøf bearnaise serveret med fritter, men her får du en lækrere og sundere variant, hvor jeg har serveret den med grillet squash og fyldte svampe. Perfekt til date night? Det tror jeg da nok!
Ingredienser
- 400 g steak fx ribeye eller entrecôte
- salt og friskkværnet peber
- smør
Fyldte svampe
- 4 portobellosvampe
- 20 g rødløg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød chili
- bredbladet persille
- 40 g feta
- smør
Grillet squash
- 1 squash
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Bearnaise
- 2 æggeblommer
- 100 g smør
- 2 tsk bearnaiseessens
- 3 tsk frisk estragon finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag bøfferne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur.
Fyldte svampe
- Rengør svampene, skær stokkene af og hak dem.
- Hak rødløg, hvidløg og chili (uden kerner) fint. Hak også persillen.
- Varm smør på panden og steg hele baduljen (minus persille) heri. Rør persillen i til sidst.
- Opvarm ovnen til 180 grader. Sæt svampene i et smurt ovnfast fad og fordel fyldet i dem. Smuldr fetaen over dem.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Grillet squash
- Skær squash i lange skiver og vend dem i olivenolie, salt og peber. Steg dem på pande/grillpande ved høj varme, så de tager farve.
Bearnaise
- Smelt smør i en kasserolle.
- Pisk/blend æggeblommerne med stavblender og hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, så saucen tykner undervejs. Fortsæt indtil du ikke har mere smør (kasser bundfaldet)
- Tilsæt bearnaiseessens og smag til. Rør til sidst hakket estragon ud i.
Steaks
- Opvarm smør på panden (evt. sammen med en smule olivenolie). Lad det blive godt varmt.
- Steg bøfferne herpå i ca. 2-4 minutter pr. side – afhængigt af tykkelse og hvordan du ønsker dem stegt. Vend dem så lidt som muligt, så du får en flot stegeskorpe.
- Tag bøfferne af panden og lad dem hvile i fem minutter inden servering. Du kan overveje at skære dem i skiver og servere dem på fad.
- Server hele herligheden sammen. Du vil formentlig have mere bearnaise end du skal bruge. Gem resten i køleskab og spis som bearnaisesmør de kommende dage.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bøf med bearnaise på den nemme måde
Som du måske bemærker, laver jeg bearnaise med stavblender i stedet for den klassiske i gryde. Den er simpelthen idiotsikker og virker hver gang. Måske lidt mindre romantisk men altså, det tager vi med😅
Vil du spare arbejdet med bearnaisesaucen, kan du servere bearnaisesmør til i stedet eller lave den lækre, kolde bearnaisedip til. Det kan godt være lidt stressende at skulle stå med så mange elementer, der skal være færdige samtidig.
Det bedste kød til bøf bearnaise
Personligt foretrækker jeg ribeye til bøf bearnaise. Ribeye er nok min favoritudskæring.
Problemet med ribeye og stort set alle andre udskæringer er at dem, vi køber, er så tynde. Det er umuligt at få et lækkert stykke kød ud af det. Jeg foretrækker derfor at købe mine ribeyes hos slagteren eller endnu bedre, jeg køber simpelthen en kæmpe ribeye-steg og skærer selv mine bøffer derfra. Så styrer jeg tykkelsen og kan spise lækre stegte bøffer hver gang.
0 kommentarer til “Bøf bearnaise”