Blommetrifli med vaniljecreme smager så dejligt og det er en dejlig og nem sommerdessert med havens frugter. Det er ellers ikke blommeopskrifter, du finder flest af her på bloggen, og det er jo lidt synd, når der i så mange danske haver står blommetræer fyldt med modne og saftige blommer.
Ingredienser
- 750 g blommer
- 1 tsk vaniljepulver reklamelink
- 1 tsk kanel
- 3 tsk Sukrin Gold reklamelink, eller anden sødning
- 1-2 spsk vand
- 2 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver reklamelink
Sådan gør du
- Rengør blommerne, halver dem med en kniv og pil stenen ud. Skær dem i grove stykker.
- Put blommestykkerne i en gryde sammen med vaniljepulver og kanel og en sjat vand og lad dem simrekoge i 15-20 minutter eller til blommerne er møre. Jeg glemte mine, så de stod lidt længe…
- Tag gryden af blusset og rør igennem blommerne med en gaffel, så du til sidst har en grov blommemos. Smag til. Min var i den syrlige ende, så jeg tilføjede 3 tsk Sukrin Gold. Det kan udelades, hvis dine blommer er søde nok.
- Lad blommemosen afkøle, gerne i køleskab.
- Hæld blommemosen i fire serveringsglas. Pisk fløde med vaniljepulver og fordel en god skefuld flødeskum på toppen af blommemosen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har en veninde, som er den heldige indehaver af sådan et træ, og hun deler heldigvis gerne ud af godterne.
Sidst hun kom forbi med en stor pose blommer, lavede jeg blommesaft, hvilket var både rart og hyggeligt, men denne gang har jeg lavet blommetrifli. Det var en skøn dessert, som vi spiste på terrassen. Hvor vildt er det lige at kunne sidde ude om aftenen og spise dessert midt i september?
Dejlig, let ( i maven 😊) dessert, der er super nem at lave 👍