Blommekompot


I sidste weekend lavede jeg en stor portion blommekompot, og den har jeg siden brugt som dessert og på yoghurt lige siden. Det kom sig af, at min veninde havde et bugnende blommetræ, og jeg derfor blev sendt hjem med en stor pose blommer. Ungerne elsker blommer, og det gør jeg egentlig også, men vi havde svært ved at spise den store mængde.

Blommekompot - opskrift på lækker dessert med blommer uden sukker

Blommekompot

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 portioner
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rengør blommerne, halver dem med en kniv og pil stenen ud. Skær dem i grove stykker.
  • Put blommestykkerne i en gryde sammen med vaniljepulver, kanel, sødning og en lille sjat vand og lad dem simrekoge i  ca. 20 minutter eller til blommerne er møre.
  • Tag gryden af blusset og rør igennem blommerne med en gaffel, så du til sidst har en grov blommemos. Min var meget ‘våd’, så jeg rørte chiafrø i. Det hjælper til en fastere konsistens, når den afkøler.
  • Lad blommemosen afkøle og hæld den herefter på glas. Opbevar i køleskab.
  • Ved servering hælder du blommekompotten i serveringsglas og hælder en lille sjat fløde over. Det er utroligt så meget en lille sjat fløde gør for smagen på blommekompotten. Du kan også bruge en skefuld blommekompot på din yoghurt om morgenen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Så jeg lavede blommekompot, og det smager jo så dejligt.

Vi har jo fået nøglerne til vores nye hus, og jeg har været ovre og lure i haven, hvad der er af spiselige sager. Indtil videre har jeg spottet to æbletræer, et hyldetræ og en hulens masse rabarber, men måske årstiderne kommer til at afsløre lidt mere henad vejen.

Ellers må jeg jo selv sørge for, at der kommer en masse gode ting ud af den have. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig.

Indtil da glæder jeg mig over min venindes bugnende blommetræ, og at jeg kan lave blommekompot derfra.

Frugt og Low Carb

Jeg ved godt, at frugt og low carb deler vandene, og hvis det ikke fungerer for dig med frugt, har du min fulde forståelse. Jeg opfatter frugt som naturens dessert og spiser det derefter.

I blommekompotten her har jeg sødet med lidt ekstra Sukrin Gold, da jeg var bange for at smagen ellers ville blive for flad. Men i stedet syntes jeg faktisk, den blev for sød, så hvis dine blommer er fuldmodne, kan du fint udelade sødningen eller vente med at smage den til med sødning til sidst.

Blommekompot - opskrift på lækker dessert med blommer uden sukker

TIP: Jeg har også omsider fået lavet et arkiv med mine dessertopskrifter. Jeg ved vitterligt ikke, hvorfor jeg ikke har haft det før, men nu kan du i hvert fald finde dem her: Dessertopskrifter

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blommekompot”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uhm. Blev også foræret blommer, så jeg brugte din opskrift på kompot. Jeg tilsatte godt nok lidt mere sødning. Vi har lige spist en lille prøvedessert. Jeg kom et tyndt lag af den gode nøddemusli mellem 2 lag kompot, og så vanilleflødeskum øverst. Vi er her enige om at det var guf. ?
    Kh Lone.

    Svar
    • Årh lækkert! Da jeg serverede denne for Søren sagde han, at jeg godt lige kunne have hakket nogle af de ristede hasselnødder til et midterlag. Det må jeg gøre næste gang :)

      Svar
        • Hej Margrethe
          Det er sandt. Hvis du spiser Keto, skal du holde dit kulhydratindtag så lavt som muligt og helst nede på max 20-30 g om dagen. Det er bedst hvis de kulhydrater kommer fra kulhydratfattige grøntsager som salatgrønt, kål (blomkål, broccoli, hvidkål osv.).

          Blommekompot og andre desserter passer bedre ind i en Low Carb-kost. Det er der ikke plads til i Keto.

          Læs evt. om hvordan jeg selv veksler mellem Low Carb og Keto her: Sådan skifter jeg mellem Low Carb og Keto

          Svar