I sidste weekend lavede jeg en stor portion blommekompot, og den har jeg siden brugt som dessert og på yoghurt lige siden. Det kom sig af, at min veninde havde et bugnende blommetræ, og jeg derfor blev sendt hjem med en stor pose blommer. Ungerne elsker blommer, og det gør jeg egentlig også, men vi havde svært ved at spise den store mængde.
Ingredienser
- 1 kg blommer
- 1 tsk vaniljepulver reklamelink
- 1 tsk kanel
- 1 spsk Sukrin Gold reklamelink eller anden sødning (kan udelades helt)
- en lille sjat vand
- 1-2 spsk chiafrø reklamelink
Sådan gør du
- Rengør blommerne, halver dem med en kniv og pil stenen ud. Skær dem i grove stykker.
- Put blommestykkerne i en gryde sammen med vaniljepulver, kanel, sødning og en lille sjat vand og lad dem simrekoge i ca. 20 minutter eller til blommerne er møre.
- Tag gryden af blusset og rør igennem blommerne med en gaffel, så du til sidst har en grov blommemos. Min var meget ‘våd’, så jeg rørte chiafrø i. Det hjælper til en fastere konsistens, når den afkøler.
- Lad blommemosen afkøle og hæld den herefter på glas. Opbevar i køleskab.
- Ved servering hælder du blommekompotten i serveringsglas og hælder en lille sjat fløde over. Det er utroligt så meget en lille sjat fløde gør for smagen på blommekompotten. Du kan også bruge en skefuld blommekompot på din yoghurt om morgenen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Så jeg lavede blommekompot, og det smager jo så dejligt.
Vi har jo fået nøglerne til vores nye hus, og jeg har været ovre og lure i haven, hvad der er af spiselige sager. Indtil videre har jeg spottet to æbletræer, et hyldetræ og en hulens masse rabarber, men måske årstiderne kommer til at afsløre lidt mere henad vejen.
Ellers må jeg jo selv sørge for, at der kommer en masse gode ting ud af den have. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig.
Indtil da glæder jeg mig over min venindes bugnende blommetræ, og at jeg kan lave blommekompot derfra.
Frugt og Low Carb
Jeg ved godt, at frugt og low carb deler vandene, og hvis det ikke fungerer for dig med frugt, har du min fulde forståelse. Jeg opfatter frugt som naturens dessert og spiser det derefter.
I blommekompotten her har jeg sødet med lidt ekstra Sukrin Gold, da jeg var bange for at smagen ellers ville blive for flad. Men i stedet syntes jeg faktisk, den blev for sød, så hvis dine blommer er fuldmodne, kan du fint udelade sødningen eller vente med at smage den til med sødning til sidst.
TIP: Jeg har også omsider fået lavet et arkiv med mine dessertopskrifter. Jeg ved vitterligt ikke, hvorfor jeg ikke har haft det før, men nu kan du i hvert fald finde dem her: Dessertopskrifter
Uhm. Blev også foræret blommer, så jeg brugte din opskrift på kompot. Jeg tilsatte godt nok lidt mere sødning. Vi har lige spist en lille prøvedessert. Jeg kom et tyndt lag af den gode nøddemusli mellem 2 lag kompot, og så vanilleflødeskum øverst. Vi er her enige om at det var guf. ?
Kh Lone.
Årh lækkert! Da jeg serverede denne for Søren sagde han, at jeg godt lige kunne have hakket nogle af de ristede hasselnødder til et midterlag. Det må jeg gøre næste gang :)
Som jeg læste, er det at man kun skal spise kulhydrater 20-30 om dagen?
F.eks hvad kan det være?
Hej Margrethe
Det er sandt. Hvis du spiser Keto, skal du holde dit kulhydratindtag så lavt som muligt og helst nede på max 20-30 g om dagen. Det er bedst hvis de kulhydrater kommer fra kulhydratfattige grøntsager som salatgrønt, kål (blomkål, broccoli, hvidkål osv.).
Blommekompot og andre desserter passer bedre ind i en Low Carb-kost. Det er der ikke plads til i Keto.
Læs evt. om hvordan jeg selv veksler mellem Low Carb og Keto her: Sådan skifter jeg mellem Low Carb og Keto