Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt


I dag tager vi et gensyn med blomkålspizzaen. Den er nemlig med i bogen, kan jeg afsløre. Man kan jo ikke lave en LCHF-bog uden blomkålspizza, vel? Forleden skulle vi lave pizzaen som minifilm i fotostudiet, og derfor fik jeg fornøjelsen af at spise den igen. Og den er altså bare virkelig god! Og lækker og indbydende, ikke mindst! Der findes et utal af måder at lave LCHF-pizza på, men jeg bliver bare ved med at vende tilbage til denne. Jeg elsker jo generelt, når jeg kan snige noget blomkål ind her og der.

Vi kan da godt lige tage en hurtig repetition af opskriften. Jeg bruger sjældent mål men blander bare blomkål og ost lidt vilkårligt.

Blomkålspizza opskrift - Madbanditten.dk

Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Bund – til en bageplade

 • 4-500 g blomkål
 • 150-200 g revet ost gerne en med smag, fx en lagret cheddar
 • 2 æg
 • 2 spsk loppefrøskaller
 • lidt oregano

Fyld – du bestemmer men fx:

 • 1,5 dl tomatsauce
 • 150 g revet ost
 • 70 g Parmaskinke
 • 1 håndfuld Oliven
 • 1 håndfuld Rucola

Urtesalt

 • 100 g salt
 • 1 håndfuld persille

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 230 grader varmluft. Riv blomkål og ost fint på din
  og bland det godt med resten af ingredienserne, til du har en lidt smattet dej.
 • Arbejd dejen ud på bagepladen med bagepapir – brug hænderne eller en dejskraber.
 • Bag bunden i ca. 10 minutter, eller indtil den er flot og gylden.
 • Tag den ud og lad den afkøle, inden du fylder dit yndlingsfyld på. Min har som sagt den fået et lag tomatsauce først, et lag revet ost, parmaskinke og oliven.
 • Bag den igen i måske 8 minutter, eller indtil osten er smeltet og skinken krøllet. Lad pizzaen hvile, inden den serveres. Osten i bunden skal lige have lov at samle sig igen. Ellers kan den være lidt porøs i det.
 • Pynt med rucola og hjemmelavet urtesalt.

Urtesalt

 • Blend salt og persille sammen. Server.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sådan får du børn til at spise blomkål!

Blomkålspizzaen kan også være tricket, til at få ungerne til at spise blomkål. Mine børn påstår fx hårdnakket, at de ikke kan lide blomkål! De skulle bare vide, hvor meget blomkål jeg egentlig får hældt i dem!

Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt

Men pizza.. uhm!

Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt
Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt

Hjemmelavet urtesalt?

Jamen, hvad er nu det? Det er noget, som det dygtige fotocrew lige fik bikset sammen for at peppe pizzaen lidt op. Og jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg ikke er kommet på den idé før, for hjemmelavet urtesalt smager frisk og lækkert. Og så er det en god måde at få brugt en træt rest krydderurt. Her har jeg lavet persillesalt.

Og det er såmænd bare groft salt, som har fået en tur i minihakkeren med en lille håndfuld bredbladet persille. Jeg siger jer, det dufter, når man laver det!

Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

35 kommentarer til “Blomkålspizza og hjemmelavet urtesalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Først tak for en masse spændende og inspirerende opskrifter :)

  Jeg ejer desværre ikke en køkkenvægt -_- Kan du sige mig, om 4-500 g. blomkål er ca. ét blomkål eller?! Håber du kan hjælpe!

  Mvh.

  Julie

  Svar
  • Hej Julie
   Jeg vil sige, at 4-500 g blomkål er cirka et lille blomkål eller et halvt af de helt store – håber, det gav mening :)

   Svar
 2. Jeg tåler ikke laktose, men er vild med dine opskrifter og har lige købt alle dine bøger ;-) er der noget jeg kan erstatte dine mælkeprodukter med, kan jo selvfølgelig bruge laktosefri der hvor jeg kan, men f.eks ost og hytteost er jo ikke laktosefrit?

  Svar
  • Det har jeg desværre ikke et entydigt svar på. Nogle gange vil du kunne udelade det, andre gange kan et ekstra æg måske gøre det, det afhænger jo fuldstændig af, hvilken funktion det har i retten.

   Svar
 3. Hejsa,

  Hvor mange kalorier tror du der er i en pizza ud fra din opskrift og mængde, som du har anført?
  På forhånd mange tak..

  Svar
 4. Hej Jane .
  Tak for en skøn opskrift . Tror du man kan rive blomkål fint og smide i fryser .. Så man kan forberede til en travl dag ?
  Er vild med dine bøger
  Venligst
  Jette Hörup

  Svar
  • Jeg har ikke prøvet at fryse det men det holder sig fint frisk i køleskabet en lille uges tid i en lufttæt beholder ;)

   Svar
 5. Hej Jane,
  Hvad er det loppefrøskallerne “gør” i opskrifterne? Binder sammen eller?
  Og tak for en så fin og inspirerende blog! ELSKER, at du pointerer, at det handler om at mærke efter, det kan simpelthen ikke siges nok:)
  De bedste hilsner Jeanette

  Svar
 6. Hej Jane! Skal prøve denne her populære Pizza, men ligger desværre ikke inde med Hvedeklid eller Frøskaller. Hvad kan jeg erstatte med? Nu følger jeg ikke lige LCHF endnu, så tænker måske lidt Havregryn eller lign??
  Mvh. Hanne

  Svar
 7. Har lige prøvet at lave blomkåls pizza for første gang. Loppefrøskallerne blev skiftet ud med hvedeklid uden problemer. Og æggene blev skiftet ud med 2 bægre æggehvide for det var det jeg havde. En ting jeg skal huske til næste gang er at bunden skal laves tyndere. Min var ca. 1 cm og det var lige tyk nok. Tror faktisk den bliver meget mere sprød hvis den bliver tyndere og bagt hårdere fra bunden. Så det skal prøves næste gang. Men rigtig god smag.

  Svar
 8. nu har jeg jo ingen foodprocesser, så kan man mon koge blomkålen først så den bliv blød at masse ud….går det?

  Svar
   • Jeg har lige lavet en portion, hvor jeg rev blomkålen på den fine side af mit rivejern. Nå ja, og uden ost, men med et ekstra æg. Begge dele fungerede glimrende.

    Svar
 9. Jeg havde blomkål til overs da jeg havde lavet pizzabunden så jeg puttede resten i muffinforme og fyld ovenpå. På den måde fik jeg frokost, der var let at have med.

  Svar
 10. Den er vel nok lækker, den grønne urtesalt – jeg må hjem og gå besærk med noget salt og nogle sagesløse urter :-)

  Svar
 11. Jeg laver også salt med citron på samme måde som du lavede med persillen – blot citronskal og groft salt i blenderen.
  Især til kylling og fisk er det fantastisk med fx rosmarin i – mums

  Svar
 12. Ser lækkert ud, dog tåler jeg ikke mælkeprodukter og kan derfor ikke bruge ost i bunden :( Hvad gør jeg så?
  På forhånd tak for dit svar :)
  Mvh. Monica

  Svar
  • Heller ikke fåremælksoste som fx Manchego?
   Der var en, der skrev, at hun havde lavet bunden uden ost, og at det var gået fint. Med et ekstra æg, formoder jeg…

   Svar
 13. Den Blomkåls pizza er bare super lækker, og apropos så lavede jeg røgsalt forleden, og det er også super som smags giver til mange ting.

  Svar
   • Ja det er nemlig rigtigt dyrt, nu er jeg kok, og elsker alt nyt, men det sviger lidt i tegnebogen at skulle give kr. 70 for sølle 100g.
    Men jeg har en Weber kuglegrill og den kan nemlig også ryge, og en dag jeg var ved at ryge Bacon. smed jeg 500g rent middelhavs salt i en foliebakke med en masse huller jeg lavede med en kødnål,så de 2×8 timer der var røg, rystede jeg blot salten, som jeg kunne se fik en smuk gylden farve.
    500gr salt koster 5kr og Bøgespånerne kostede 12kr,Men her var der smukt gyldent salt til kr 3,40 Pr 100gr.
    Jeg holder meget af at vores fødevare indeholder så lidt e-numre som muligt, og jeg har altid syntes om den salt man kan købe i fakta, helt uden andet end groft salt.
    Og besparelsen får da en til at smile så meget at det hænger længe ved. Lige et obs, de fleste slagtere sælger røgsmuld i små portioner.

    Svar
 14. Blomkålspizza er simpelthen genialt… Min mand spiser da blomkål (hvis man altså nærmest binder ham og propper det ned…), men lige denne version af blomkål er han helt vild med. Faktisk sagde han sidst at han nu foretrak den frem for en fra pizzariaet!!! Det er store sager herhjemme. Faktisk er han ved at være mere eller mindre omvendt. Forleden aften da jeg ikke var hjemme havde han lavet makaroni og pølser til aftensmad – og var skuffet fordi det var kedeligt! HA… Sådan!

  Svar