Blomkålspizza – det ER altså virkelig godt!


Jeg vil gerne slå endnu et slag for denne blomkålspizza opskrift. Særligt i disse dage, hvor vi diskuterer, hvordan man kan leve et liv uden gluten. Alle elsker pizza. Pizza er genialt. Også til at få tømt ud i køleskabet.

Blomkålspizza opskrift - Madbanditten.dk

Blomkålspizza

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser og klat dejen ud på en bageplade. Jeg bruger hænderne til at få den glattet ud over det hele uden huller.
  • Bag bunden alene i ovnen i 12-13 min. ved 250 grader varmluft.
  • Når bunden begynder at blive lidt brun i kanten, tager du den ud, og putter dit fyld på.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvis man laver bunden af blomkål, sikrer man samtidig, at familien, inkl. ungerne, får en god portion grøntsager i sig også. Uden at vide det. Nu er jeg ellers ikke fortaler for, at man skal snyde mad i børn, men her gør jeg gerne en undtagelse.

Denne blomkålspizza opskrift har jeg tidligere bragt her, men den kan godt tåle en reprise. Denne gang lavede jeg en hel bradepande, som passede fint til to voksne og to børn.

Hånden på hjertet. Intet kan erstatte en god italiensk pizzabund, men det her er altså et virkelig udmærket alternativ, hvis du gerne vil spise pizza og undgå gluten samtidigt!

Jeg har prøvet at lave opskriften trin for trin her:

blomkålspizza opskrift trin for trin

Her med halv tomatsauce.

Så putter du resten af fyldet på og det kan jo varieres i det uendelige. Vores bestod af rester fra køleskabet og blev til serranoskinke og ost. Ind i ovnen igen, indtil osten er smeltet, og skinken var blevet crispy. Helt udmærket restemad :-)

blomkålspizza opskrift trin for trin

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

165 kommentarer til “Blomkålspizza – det ER altså virkelig godt!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Undskyld, kludrer i det.
    Har hele weekenden læst om opskrifter og gode råd osv. Ville frygtelig gerne igang med, at følge lchf principperne…..ska ha et mega spark bagi….jeg læser videre for, at blive endnu mere inspireret. God søndag.

    Svar
  2. Jeg synes faktisk at bunden bliver nogenlunde sprød, smører man den meget tyndt ud på bagepladen og sætter den ind ved 200 grader nederst i ovnen. Så bliver den lidt sprød. Selvfløgelig ikke som en pizza lavet på durum, men stadig ret god, og vores piger nærmest grovæder når den her pizza er på menuen :)

    Svar
  3. Tak for en fantastisk opskrift! Faldt tilfældigvis over din blog, og måtte straks lave en blomkålspizza til aften. Både min 4-årige datter og min mand spiste på livet løst – det skal lige siges at min mand indtil for nyligt nærmest ikke rørte grøntsager, og plejede at forlade køkkenet når jeg tilberedte blomkål! Jeg (og min mand) har virkeligt fået blod på tanden med LCHF, og du har bare de opskrifter der skal til for at få mig igang – tak!

    Svar
  4. Skal også prøve denne til aften, mulms den lyder go:)
    Er lidtvi tvivl om det husk, der der både er noget der hedder fiberhusk som kan bruges til bagning mm og den hedder huske lægemiddel. Nu ar jeg købt fiberhusk hvor det er pulviseret frøskaller. Er det det rigtige??

    Svar
    • Jeg bruger de grove loppefrøskaller – ikke de pulveriserede. Jeg tror du skal halvere mængden når du bruger den gule fiberhusk…

      Svar
  5. Hej alle :)

    Det har været en fornøjelse at læse div. indslag og jeg har selvfølgelig også prøvet blomkålspizzaén :D Jeg valgte at bruge Karina´s udgangspunkt med 400 g. blomkål og et æg osv. men jeg tilføjede så 1.dl. kastaniemel og brugte lidt olie på bagefoliet… Det var absolut ikke ringe men jeg glemte lidt at ost indeholder salt – Det husker jeg så næste gang :D

    Svar
  6. Jeg har i dag lavet din pizza. Smagen var rigtig god, men jeg savnede sprødheden… Jeg havde ikke HUSK på lager, så måske det skyldes det? Har du erfaret noget dér?
    Jeg er helt klar til at prøve at lave den igen – måske det lykkes mig med en mere sprød bund, der ikke hænger fast i bagepapiret, når den bliver kold… :-)

    Svar
    • Du får ikke en sprød blomkålsbund. Du får en bund, som hænger fint sammen med god smag, men den er ikke sprød. HUSK hjælper til at den holder lidt bedre sammen :-)

      Svar
  7. Den ER bare super den her opskrift. Jeg syntes personligt den er mindst ligeså god dagen efter, som kold snack fra køleskabet. Mums.
    Den skal ihvertfald prøves på Weber grill med pizza sten… Måske den bliver sprød :-)

    Svar
  8. Hejsa. Inspirerende hjemmeside du har :-) Er ny i dette fag- Har lige afprøvet denne blomkålspizza her til aften og må sige at det er en super go pizza. Selv manden i huset bad om et stykke mere. Og det siger meget :-)

    Svar
  9. Har lige lavet blomkålspizzaen fra din bog…HELT FANTASTISK alternativ til alm.”tung pizza”….kan anbefale et fed hvidløg i “dejen” til bunden… Tak for super bog og dejlig inspiration… Kh.Annette

    Svar
  10. Hey:)
    Wow en fantastisk måde at spise “pizza” på…
    Læste hele indlægget igennem i går for at finde ud af, hvordan man bedst fik lavet den bund og jeg vil faktisk sige, at min lykkedes ret så godt. Den hang fint sammen og man ku faktisk sagtens tage den op i hånden og bide af den – jeg var egentlig imporneret :)

    Jeg brugte 3 æg, da jeg ik syntes at massen hang sammen da jeg æltede + 2 ss olie og en anelse mere ost. En STOR håndfuld og en smule mere frøskaller.
    Klart en opskrift jeg vil bruge igen :) Manden var også imponeret på trods af dejen :P

    Svar
  11. Hej, det var dejligt at “falde” over en god blog, ovenikøbet med en anbefalelsesværdig pizza, jeg glæder mig til at prøve og servere. Jeg har savnet en god glutenfri pizza opskrift, jeg må bare udelade eller udskifte osten da vores datter ikke kan tåle mælkeprodukter heller. Glæder mig til at følge dig.

    Svar
  12. Hummus i stedet for ost….. Jeg er på diæt pga. intolerance og skal derfor holde mig fra alle mælkeprodukter, hvede, æggehvider mm. Da jeg ikke kunne få min blanding af blomkål og gulerødder (som jeg syntes passede fortrinligt til) til at hænge godt nok sammen med de to æggeblommer – tilsatte jeg en rest hummus og det smagte bare uovertruffent godt :-)

    Svar
  13. Jeg lavede blomkålspizzaen i dag, håndæltede “dejen” og det gjorde at osten samlede det rigtig godt. Rullede dejen rigtig tyndt ud (mellem bagepapir).
    Slutresultatet smagte rigtig godt, men bunden var meget blød. Havde lavet dobbelt portion med henblik på rest til frokost, og den har jeg rullet, så er den nem lige at putte i en madkasse og spise med lidt ekstra grønt ved siden af. Glæder mig allerede til frokosten i morgen…

    Svar
  14. Hej Jane
    Efter at have fulgt din side her samt på facebook, blev det så min tur til at prøve denne meget roste ret.
    Og jeg må sige, at den lever op til forventningerne!
    I skrivende stund er jeg i gang med mit andet stykke *bøvs* ;-)
    Inden jeg gik i gang med at bage, læste jeg alle kommentarerne igennem, derfor spiser jeg først nu ;-) Jeg fornemmede at folket er en smule skuffede over manglende sprødhed, hvorfor jeg tænkte at jeg ville prøve med lidt olie i dejen – og olie på bagepapiret. Om det er olien i dejen eller den på papiret der gør det, ved jeg ikke, men den er faktisk blevet anstændig i sprødheden.
    Tak for god inspiration.

    Svar
  15. Når man så – som jeg gjorde i går – får lavet den en tand for tør i fyldet (.. jeg havde oksekød på og lidt løg og ikke meget andet.. og det var en meget tør og kedelig oplevelse), så kan man dagen efter stege lidt bacon, vende rester af blomkålspizzaen ved + en dåse flåede tomater og lidt fløde; krydre lidt ekstra. Som tilbehør fik vi dampet broccoli – og det blev en ganske velsmagende gryderet :-)

    Svar
  16. Hej :-) tak for en super god blog!!
    jeg har prøvet at lave pizzaen 2 gange nu, og jeg kan ikke få bunden til at blive sprød. anden gang jeg lavede den prøvede jeg at presse væden ud, men det hjalp ikke.

    har du prøvet lignende problem eller er det kun min bund der ikke bliver sprød, men helt brød :-( øv, for den smager jo mega godt! (måske opstår problemet når jeg putter frisk mozzarella oven på bagefter? selvom jeg også presser væden ud af mozzarellen?)

    Svar
    • Bunden bliver desværre bare ikke rigtig sprød. Jeg lader den som regel afkøle lidt, inden vi spiser den, for så får bunden mulighed for at samle sig igen. Så den hænger sammen men sprød er den ikke… :-(

      Svar
      • Tak for tippet, men ærgeligt den ikke bliver sprød.
        dog læste jeg lige et sted at hvis man kogte blomkålen inden så ville bunden blive mere “sprød” :-)

        Svar
        • Kogning synes jeg har den modsatte effekt. Derfor er jeg stoppet med det. Måske andre har mere held med det end mig… :-/

          Svar