Jeg vil gerne slå endnu et slag for denne blomkålspizza opskrift. Særligt i disse dage, hvor vi diskuterer, hvordan man kan leve et liv uden gluten. Alle elsker pizza. Pizza er genialt. Også til at få tømt ud i køleskabet.
Ingredienser
- 600 g blomkål revet fint i foodprocessor
- 2 æg
- 1 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 120 g revet ost (gerne en med lidt smag i)
- salt peber, oregano
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser og klat dejen ud på en bageplade. Jeg bruger hænderne til at få den glattet ud over det hele uden huller.
- Bag bunden alene i ovnen i 12-13 min. ved 250 grader varmluft.
- Når bunden begynder at blive lidt brun i kanten, tager du den ud, og putter dit fyld på.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis man laver bunden af blomkål, sikrer man samtidig, at familien, inkl. ungerne, får en god portion grøntsager i sig også. Uden at vide det. Nu er jeg ellers ikke fortaler for, at man skal snyde mad i børn, men her gør jeg gerne en undtagelse.
Denne blomkålspizza opskrift har jeg tidligere bragt her, men den kan godt tåle en reprise. Denne gang lavede jeg en hel bradepande, som passede fint til to voksne og to børn.
Hånden på hjertet. Intet kan erstatte en god italiensk pizzabund, men det her er altså et virkelig udmærket alternativ, hvis du gerne vil spise pizza og undgå gluten samtidigt!
Jeg har prøvet at lave opskriften trin for trin her:
Her med halv tomatsauce.
Så putter du resten af fyldet på og det kan jo varieres i det uendelige. Vores bestod af rester fra køleskabet og blev til serranoskinke og ost. Ind i ovnen igen, indtil osten er smeltet, og skinken var blevet crispy. Helt udmærket restemad :-)
Hej Jane
Mange tak for en masse gode opskrifter 😊
Jeg har lige lavet denne pizzabund.. Jeg har tidligere lavet den men synes “dejen” har været mere klæg.. Er der måske røget et 1 tal foran mængden af ost? 😊
Ellers var det vist bare en dum omgang, og jeg må prøve igen..
Ja shit, det er der da i den grad😱 Godt spottet og tak – det er hermed rettet. Beklager fejlen😔
Den blomkålspizza er supergod – og mig som troede at pizza var et overstået kapitel – næh den skal laves igen og igen og ….
Så dejligt at høre! Test kyllingepizzaen også. Den er også virkelig god.
Hej…
Super lækker blomkålspizza…. Vi brugte spinat, løg, skinke, peperoni, og revet ost….. Super lækkert……
Fedt at høre! Tak for tilbagemelding, Thomas!
Hej Jane!
Jeg er ny på LCHF, men ved godt mod med hjælp fra din blog :)
Jeg vil forkæle kæresten i weekenden med pizza. Men jeg ejer ikke en foodprocesser. Er der en anden måde jeg kan lave en LCHF- bund?
Hilsen Mette
I princippet kan du rive blomkål på rivejern men det duer ikke lige så godt. Og du bliver hurtigt træt af det. Hvad med at prøve den lækre low carb pizza uden blomkål i stedet? Den har du her: https://www.madbanditten.dk/laekreste-low-carb-pizza-uden-blomkaal/
Uhmmm. Det var vel nok lækkert. Og alle lowcarbfolk skal lige lukke ørerne nu. (Det smager også rigtig godt på et stykke rugbrød)
Kan man bruge blomkål på frost (optøet naturligvis)?? Bor i Grønland og det er ikke altid muligt at få fingre i frisk blomkål.
Det har jeg ikke prøvet men jeg tror godt, det kunne blive for vandet. Måske hvis du presser væsken ud af den først :)
Vildt go’ pizza!! Jeg er på kur og puttede derfor ikke ost i, men bunden hang rigtigt fint sammen alligevel! Som topping puttede jeg koncentreret tomatpure, tynde rødløgsskiver drysset over med kunstigt sukker, rød peber, skinkepålægsskiver og tynde bananskiver. Og så lige et par dråber olie med presset hvidløg i ovenpå. (Dét med bananen smager fantastisk…… mange synes det lyder virkelig underligt, men det smager bare helt vildt godt!!).
Really? Banan på pizza? Du er for vild, Helle!! :)
Hej Jane.
Jeg har lige prøvet at lave blomkålspizzaen, min bund er meget våd og svampet. Det skiller ad. måske havde jeg for meget blomkål i forhold til resten? puttede bare noget i.
Blomkålspizza er et hit herhjemme! Dog synes jeg ikke, at bunden bliver ligeså sprød, som ved en “rigtig” pizzabund :(
Nej det gør den desværre ikke og man er nødt til at give helt slip på forestillingen om den italienske stenbundsbagte pizza, hvis man skal falde i hak med den kulhydratfattige variant. Det bliver aldrig det samme. Aldrig.
Hej Jane.
Først tillykke med din nye superflotte bog :-)
Jeg har nu spist LCHF-way i ca. to måneder og er fuldstlndig vild med det.
Pizzabundende bruger jeg meget, bla. til frokostsandwich og sommetider til morgenmad.
Revet ost har jeg spist i store mængder men ser idag til min forskrækkelse at der er kartoffelstivelse eller kartoffelmel i alle de revet oste jeg kan købe i mit supermarked.
Kan du anbefale et produkt? og hvis du skriver at du selv river osten vil jeg gerne vide om man kan gøre det på en foodprocesser da jeg tænker at det vil tage en krig på et rivejern :-(
På forhånd tak
Martin
Hej Martin
Det er rigtigt at købt revet ost indeholder kartoffelstivelse, så de ikke klumper sammen. Jeg river bare selv og det kan man snildt gøre på foodprocessor :)
Hej :-)
Hvis man ikke ejer en foodprocessor, hvad anbefaler du så? :-)
Uha, rive på rivejern? Eller anskaffe sig en foodprocessor ;-)