Blomkålspandekager med oliven og grønne urter


Disse blomkålspandekager med oliven og grønne urter smager dejligt og gør det virkelig nemt at få flere grøntsager indenbords.

Nogle gange falder jeg over en type mad, som jeg får total smag for og derfor nærmest lever af i en periode. Når den type mad fx er blomkålspandekager med oliven og urter som her, er skaden jo til at overse, men det bliver lidt ensidigt for bloggeriet.

Så her kommer min sidste – i denne omgang – opskrift på grøntsagspandekager. Denne gang i en variant med blomkål, oliven, timian og persille.

Blomkålspandekager med oliven og urter - lækker LCHF opskrift

Blomkålspandekager med oliven og grønne urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Riv blomkålen fint og stil det til side. Mal valnødderne i foodprocessoren med kniven og tilsæt urterne hertil, så de også bliver finthakket.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en halvfedtet masse. Det er nok nødvendigt at skrabe ned fra siderne nogle gange undervejs.
  • Form små boller og klat dem flade på bagepapir og giv dem ca. 20 min. i ovnen ved 200 grader.
  • Jeg bagte dem i ovnen af to omgange, fem på en plade.
  • Denne gang vendte jeg dem ikke, og det klarede de fint. De blev en anelse mørkere i kanten, men ikke noget, der ikke kunne gå.

Noter

Spis dem til morgenmad, frokost, aftensmad, på farten, i madpakken, etc. Med pålæg, som burgerbrød eller som klapsammenmad. Kun fantasien sætter grænser. Det er en genial måde at få grøntsager indenbords på.
Tilføj en grøn juice til dagsmenuen og så er du godt på vej med dagens vitaminration.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Spis dem til morgenmad, frokost, aftensmad, på farten, i madpakken, etc. Med pålæg, som burgerbrød eller som klapsammenmad. Kun fantasien sætter grænser. Det er en genial måde at få grøntsager indenbords på.

Tilføj en grøn juice til dagsmenuen og så er du godt på vej med dagens vitaminration.

Vil du se de andre pandekager? Så er der både en anden blomkålsvariant og de grønne pandekager, som du kan lade dig inspirere af.

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blomkålspandekager med oliven og grønne urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej!
    Først og fremmest TAK!
    I dine opskrifter er der ofte en del grøntsager og nødder. Hvis man skal holde kulhydrat indtaget på 20-30 g om dagen, er det så ikke umuligt med nødder+ grønt ved alle måltider?

    Dbh

    Svar
    • Hvis du kigger i mine Keto-bøger, er der jo hundredevis af eksempler på hvordan du tilpasser en veltilrettelagt Keto-kost med masser af grønt. Nødder og kerner bruges mest som drys for at prioritere grøntsagerne men det er jo et individuelt valg. Prioriterer man salatgrønt og kål går det fint at spise i hvert fald 600 g grønt om dagen (hvis man skulle ville det).

      I praksis er det min erfaring at der ofte er meget få eller slet ingen kulhydrater i morgenmåltidet, en smule til frokost og en lidt større andel til aften. Det virker til at være den mest intuitive løsning for de fleste. Mange på Keto ender så samtidig ud med kun at spise to måltider pr. dag hvilket jo gør det endnu nemmere.

      Svar
  2. Fik dem også til aftensmad (ja, naturligvis fulgte jeg ikke opskriften slavisk – læste den ikke engang helt igennem :D). Men gode var de! Og fik også prøvet blomkålsrisen. Ikke sidste gang, jeg gør det. Har godt nok fået meget blomkål indenbords i aften :D.

    Svar
  3. Hej Jane,
    Tak for endnu en blomkålspandekageopskrift! Jeg er også blevet meget stor fan af dem nemlig! (; De er bare så dejligt nemme at lave, smager skønt og er en super erstatning for andet lchf-brød, da min mave ikke er så glad for kernebrød /:
    Mange hilsner herfra

    Svar