Disse blomkålspandekager med oliven og grønne urter smager dejligt og gør det virkelig nemt at få flere grøntsager indenbords.
Nogle gange falder jeg over en type mad, som jeg får total smag for og derfor nærmest lever af i en periode. Når den type mad fx er blomkålspandekager med oliven og urter som her, er skaden jo til at overse, men det bliver lidt ensidigt for bloggeriet.
Så her kommer min sidste – i denne omgang – opskrift på grøntsagspandekager. Denne gang i en variant med blomkål, oliven, timian og persille.
Blomkålspandekager med oliven og grønne urter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g blomkål
- 100 g hytteost (kan erstattes med 1 æg)
- 1 æg
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 håndfuld frisk persille
- 50 g valnødder (udblødte, hvis du har haft tid til det)
- 25 g ost
- 50-70 g Oliven
- 2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
- Urtesalt
Sådan gør du
- Riv blomkålen fint og stil det til side. Mal valnødderne i foodprocessoren med kniven og tilsæt urterne hertil, så de også bliver finthakket.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en halvfedtet masse. Det er nok nødvendigt at skrabe ned fra siderne nogle gange undervejs.
- Form små boller og klat dem flade på bagepapir og giv dem ca. 20 min. i ovnen ved 200 grader.
- Jeg bagte dem i ovnen af to omgange, fem på en plade.
- Denne gang vendte jeg dem ikke, og det klarede de fint. De blev en anelse mørkere i kanten, men ikke noget, der ikke kunne gå.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Spis dem til morgenmad, frokost, aftensmad, på farten, i madpakken, etc. Med pålæg, som burgerbrød eller som klapsammenmad. Kun fantasien sætter grænser. Det er en genial måde at få grøntsager indenbords på.
Tilføj en grøn juice til dagsmenuen og så er du godt på vej med dagens vitaminration.
Vil du se de andre pandekager? Så er der både en anden blomkålsvariant og de grønne pandekager, som du kan lade dig inspirere af.
Hej!
Først og fremmest TAK!
I dine opskrifter er der ofte en del grøntsager og nødder. Hvis man skal holde kulhydrat indtaget på 20-30 g om dagen, er det så ikke umuligt med nødder+ grønt ved alle måltider?
Dbh
Hvis du kigger i mine Keto-bøger, er der jo hundredevis af eksempler på hvordan du tilpasser en veltilrettelagt Keto-kost med masser af grønt. Nødder og kerner bruges mest som drys for at prioritere grøntsagerne men det er jo et individuelt valg. Prioriterer man salatgrønt og kål går det fint at spise i hvert fald 600 g grønt om dagen (hvis man skulle ville det).
I praksis er det min erfaring at der ofte er meget få eller slet ingen kulhydrater i morgenmåltidet, en smule til frokost og en lidt større andel til aften. Det virker til at være den mest intuitive løsning for de fleste. Mange på Keto ender så samtidig ud med kun at spise to måltider pr. dag hvilket jo gør det endnu nemmere.
Fik dem også til aftensmad (ja, naturligvis fulgte jeg ikke opskriften slavisk – læste den ikke engang helt igennem :D). Men gode var de! Og fik også prøvet blomkålsrisen. Ikke sidste gang, jeg gør det. Har godt nok fået meget blomkål indenbords i aften :D.
Hej Jane,
Tak for endnu en blomkålspandekageopskrift! Jeg er også blevet meget stor fan af dem nemlig! (; De er bare så dejligt nemme at lave, smager skønt og er en super erstatning for andet lchf-brød, da min mave ikke er så glad for kernebrød /:
Mange hilsner herfra