Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler


Blomkålscouscous er en smart måde at erstatte couscous i en salat med grøntsager, nemlig blomkål. Du får en salat med mere bid og du får samtidig færre kulhydrater, flere fibre og flere næringsstoffer. Jeg kan kun se, at man vinder ved at lave denne opskrift.

Blomkålscouscous med urter og saltede mandler

At denne opskrift på blomkålscouscous samtidig smager fuldstændig pragtfuldt er jo bare et ekstra plus. Den er fyldt med hakkede urter (jeg har brugt persille og mynte), masser af frisk citron og lækre saltede mandler på toppen.

Jeg har serveret den både til hverdag og fest. Den er fx rigtig god at have på bordet til en buffet til fx sommerfest, ligesom den er skøn at have med til fællesspisningen i børnehaven eller i skolen.

Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler

Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Saltede mandler

Dressing

 • 0,5 dl olivenolie
 • 1 øko-citron skal og saft
 • 1 tsk havsalt
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær blomkål i mindre bidder og put dem i foodprocessoren sammen med persille, mynte og citronskal.
 • Kør med den store kniv til det hele er fintdelt og blomkålen ligner couscous.

Saltede mandler

 • Opvarm 1 spsk olivenolie på panden til middelvarme og hæld mandlerne på.
 • Drys med venlige mængder salt og rør godt rundt. Lad mandlerne stege, til de begynder at tage lidt farve, og lad dem herefter køle af på køkkenrulle. Når de er kolde, hakker du dem groft.

Dressing

 • Kort før servering rører du dressingen i blomkålscouscoussalaten og pynter med hakkede, salte mandler på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler

Jeg havde ellers planlagt et indlæg om hverdagsmad med ekstra smør, men det tror jeg lige, vi venter med. I stedet tager vi i dag fat på noget helt ufarligt, nemlig blomkål. Blomkål diskuterer vi mig bekendt ikke sundhedsværdien af, så den kan vi roligt spise, uanset hvordan vi vælger at sammensætte vores øvrige kost. Det er ikke, fordi jeg er helt færdig med kostrådsdebatten, for det er jeg slet ikke. I dag udtaler jeg mig fx kort om LCHF kontra nye kostråd i BT, men der kommer også endnu en omgang her på bloggen. Snart. Jeg skal lige have tid til at skrive noget mere velovervejet.

Men altså, her er det en couscous-lignende salat, hvor blomkål har taget pladsen fra couscous’en. At lade blomkål erstatte couscous er smart for dem, som spiser LCHF, glutenfrit eller bare gerne vil minimere kornprodukter. Og så smager den i øvrigt sygt godt!

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Blomkålscouscous med persille, citron og saltede mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis man hælder kogende vand (som ved blomkålsris) med gurkemeje over blomkålen, bliver de gule og ligner til forveksling “rigtig” cous-cous

  Svar
 2. Håber da ikke du går over til “ufarlige” emner (men det har du jo varslet at du ikke gør!) :)

  Uenighed er jo fint – har altid syntes at de Blogs hvor man skal være rygklapper for at deltage er kedelige :)
  Det der blev reageret på var vel også mere måden der blev udtrykt en mening på – men den bestemmer man jo selvsagt selv – lige som andre bestemmer hvordan de læser det/reagerer på det :)

  Svar
 3. Spiser man det sammen med noget, eller alene? Det skal prøves uanset hvad, ligesom med alt det andet lækre lækre mad du præsenterer – uhm:-P

  Svar
 4. Pia – med hensyn til blomkål hele året: nu bor jeg jo ganske vist i Sverige, men her kan vi købe dybfrosne blomkål i buketter. Mon ikke man kan det i DK? For så kan man vel bare tø dem og bruge dem nogenlunde som ferske?

  Svar
 5. Et tip til blendning af grønt, som man kun vil have hakket fint, er at fylde vand i sammen med grøntsagen, det skal dække helt. Blend til det er hakket og si vandet fra igen..det gør jeg i vitamixen :-) så bliver det ikke til mos.
  Det ser lækkert ud Jane :-)

  Svar
 6. Det kan sagtens laves i blender, Camilla. Det gør vi, for ejer ikke en foodprocessor og det bliver ganske fint. Man kan dog ikke lave af et helt blomkål ad en omgang, men måske af 3 omgange.

  Vi fik i øvrigt blomkålscouscous i frokostordningen på arbejdet i går og det var jo skønt (de havde bare glemt at lave dressing, så det smagte ikke af så meget).

  Glæder mig til dit foredrag i aften, Jane! Håber det bliver godt besøgt, men ikke for godt ;o)

  Svar
 7. Hejsa – dumt spørgsmål, men blomkål indgår jo i rigtig mange ting i lækker LCHF mad, det kan man vel ikke få frisk året rundt, eller ??? Hvad gør man så ??
  Mvh En “nylig” desperat afhængig blomkåls spiser :)

  Svar
  • Jeg har lavet den med stavblender engang. Her måtte jeg tage lidt af gangen. Blender… ved jeg ikke lige… Tænker det måske bliver for pureret… :-/

   Svar
  • jeg laver noget lignenede hvor jeg bare bruger et almindeligt rivejern – bliver måske ikke helt så ensartet og fin, men fungerer fint for mig :-)

   Svar