Blomkålstzatziki er en lækker og sund variation af den klassiske græske tzatziki. Denne version bytter den traditionelle agurk ud med blomkål for at tilføje en ekstra dimension af smag og tekstur. Resultatet er en cremet dip, der er lækker som tilbehør til græske retter fx souvlaki, gyros eller bare til grøntsagsstænger eller til salat.
Tzatziki med blomkålsris
For at gøre det helt nemt har jeg skrevet blomkålsris ind som primære ingrediens. Men hvis du har tid, vil jeg anbefale, at du hakker blomkålen groft i hånden. Hvilken konsistens du ønsker afhænger måske også lidt af, hvad den skal bruges til; som dip eller dressing eller som en slags salat.
Og lad dig ikke afskrække af at det ligner risengrød lidt. Det smager heldigvis meget bedre end det 😅
Er det blasfemi at pille ved den lækre og uhørt lækre traditionelle tzatzikiopskrift? Ja lidt, ikke? Men det er også nogle gange sjovt at lege med nye varianter.
Udstyr
- 1 minihakker
Ingredienser
- 200 g blomkålsris eller blomkålsbuketter
- 200 g græsk yoghurt 10%
- 1 fed hvidløg evt. 2 hvis de er små
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hvis du ikke bruger færdigkøbte blomkålsris, hakkes blomkålsbuketterne. Jeg brugte en minihakker, fordelen ved det er at du kan gøre teksturen lidt mere grov.
- Riv hvidløget og vend det sammen med græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber.
- Vend blomkålen sammen med yoghurten og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålstzatziki som tilbehør
Som jeg også skriver i indledningen, er det oplagt at servere blomkålstzatziki til græsk mad. Men du kan sagtens også have den på bordet til et helt almindeligt måltid med fx kylling eller kød og grøntsager.
Har du brug for flere dips og dressinger, kan du se min store samling her og er du bare på udkig efter lækker sommermad, finder du alle mine sommeropskrifter her.
0 kommentarer til “Blomkålstzatziki”