Hvad er bedre end blomkålstaboulé salat, når man har en bunke friske krydderurter til overs fra nytårsaften?
Ingredienser
- 700 g blomkål
- 200 g tomat
- 50 g rødløg hakket
- 1 håndfuld bredbladet persille hakket
- 1 håndfuld frisk mynte hakket
- 3 spsk olivenolie
- 0,5-1 øko-citron saften herfra
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær blomkål i buketter og kom den i foodprocessoren eller riv det på et rivejern så du får blomkålsris.
- Skær tomaterne i tern.
- Hak løg fint og hak også krydderurterne.
- Bland blomkålsrisene med hakkede tomater, løg og krydderurter
- Bland en dressing af olie, citronsaft, salt og peber og bland det sammen med grøntsagerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tabouleh med blomkålsris
Den klassiske tabouleh er jo lavet med couscous men det går superfint at erstatte med blomkåls-couscous, som jo i virkeligheden bare er virkelig finthakket blomkål. Den gode smag i salaten kommer jo især fra persille og mynte, og netop de to urter har jeg en masse tilovers af.
Ja, nytårsaften blev lidt fattig på mojitos men i stedet drak vi en masse andre spændende ting. Men altså mynten stod der stadig næste dag. Det samme gjorde persillen. Faktisk havde jeg glemt, hvad jeg havde købt den til…
Grønt tilbehør med få kulhydrater
Blomkålstabouleh er dejligt frisk og grønt tilbehør, som ikke sprænger kulhydratbudgettet, hvis du har sådan et. Har du ikke sådan et, kan den dog sagtens nydes alligevel.
Og så er der bare noget rart ved at fylde lidt gode ting på kroppen i januar. Især hvis december måned har været lidt for løssluppen.
Vi spiste tabouleh med nogle lækre krydrede kødspyd, som jeg skal dele med jer en af dagene.
Du kan godt lave den lidt i forvejen og lade den trække lidt, og den smager også dejligt som rest næste dag.
Smager rigtig dejlig. Passer godt til alle mulige forskellige kødretter, i dag til culottesteg 😊