Blomkålssteak med brunet smør og urter smager simpelthen så lækkert, at det nemt indtager hovedrollen på din tallerken. Det passer derfor perfekt til anonyme (læs: kedelige) proteinkilder som fx kylling. Jeg ville dog heller ikke gå af vejen for at spise det sammen med en god, grillet hakkebøf.
Ingredienser
- 500 g blomkål beregn ca. 0,5 blomkål pr person
- 1 spsk olie til pensling
- salt og friskkværnet peber
Brunet smør
- 50 g smør
- 2 spsk frisk persille friskhakket
- 2 spsk frisk basilikum friskhakket
- 2 spsk frisk mynte friskhakket
- 0,5 øko-citron saften herfra
- 20 g hasselnødder ristet på en tør pande til de dufter
Sådan gør du
- Skær ”steaks” af blomkålen. Det er lidt forskelligt, hvor mange man kan få ud af et blomkål, da det nemt falder fra hinanden. Alternativt kan man bare skære det ud, som man ønsker.
- Pensl steaksene med olie og drys med salt og peber.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader, til det har fået noget farve og er mørt
Brunet smør
- Smelt smørret i en kasserolle og lad det brune stille og roligt.
- Hak krydderurterne og bland det i smørret sammen med citronsaft.
- Fordel smørret på blomkålen og drys med hakkede hasselnødder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålssteaks – dvs. steaks af blomkål
Blomkålssteak har jo ingenting med steaks at gøre, det er bare skiver af et helt blomkål, der er skåret igennem og bagt i ovnen og bagefter overhældt med brunet smør, urter og ristede hasselnødder. Den kombination er simpelthen et himmelsk match og jeg vil varmt anbefale dig at prøve den.
Jeg var så vild med denne, at den faktisk er havnet på forsiden af min bog Keto på 4 uger. Eller noget lignende i hvert fald. Bogen er blevet superfed. Jeg håber, du har bestilt den. Jeg glæder mig sådan til at vise den til jer allesammen.
Læs også: To Keto-bøger – Hvad er forskellen?
Du kan selvfølgelig også tyvstarte ved at prøve opskriften på blomkålssteak herunder. Rigtig god fornøjelse med den.
0 kommentarer til “Blomkålssteak med urter og brunet smør”