Blomkålsrisotto med asparges og ærter


Blomkålsrisotto med asparges og ærter er en superlækker grøn variant af en klassisk risotto. Ja, den er lavet med blomkålsris i stedet for almindelige ris, men det giver jo bare endnu flere grøntsager i retten (og væsentlig færre kulhydrater).

Blomkålsrisotto med asparges og ærter - low carb risotto

Blomkålsrisotto med asparges og ærter

4 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hak løget helt fint.
 • Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker.
 • Bælg ærterne.
 • Smelt en god skefuld smør i en sauterpande eller i en gryde.
 • Tilsæt løgene når smørret er smeltet og sauter dem tilde bliver klare i farven.
 • Tilsæt blomkålsrisene og lad dem sautere med i 1-2 minutter.
 • Hæld hvidvinseddiken på og lad den fordampe.
 • Tilsæt lidt bouillon ad gangen til blomkålen er mør, det tager ca. 10 minutter.
 • Tilsæt ærter og asparges de sidste par minutter indenblomkålen er klar.
 • Rør resten af smørret og osten i blomkålsrisottoen så den bliver cremet.
 • Smag til med friskkværnet peber og evt. lidt salt.
 • Drys med frisk kørvel, ærteskud eller persille inden servering.

Noter

For mere proteinrig og mættende ret kan du spise lidt kylling, fisk eller skaldyr til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Risotto med blomkålsris

Det er ikke første gang jeg laver blomkålsrisotto. Det gjorde jeg faktisk allerede i 2012, da jeg lavede Spis dig mæt og glad og vi tog idéen op igen til Kålhydrater og lavede en Low Carb risotto med blomkålsris og svampe. Også virkelig lækker.

Denne blomkålsrisotto med asparges og ærter er sommerversionen, og den passer perfekt til, når de danske asparges og ærter rammer de danske haver eller supermarkederne. Selv har jeg desværre hverken asparges eller ærter i haven. Måske til næste år.

Der er ingen kød i, hvilket betyder, at proteinindholdet er til den lave side. Jeg ville derfor personligt spise noget kylling eller fisk til eller sprødstege noget parmaskinke og supplere med det.

Low Carb risotto

Blomkålsrisotto er jo Low Carb risotto og endnu et af de steder, synes jeg, hvor Low Carb virkelig byder ind med noget værdifuldt. At få luget ud i de blege, næringsfattige kulhydrattyper til fordel for flere grøntsager er svært at argumentere for skulle være en dårlig idé.

At blomkålsrisotto tilmed smager dejligt er jo bare et ekstra plus.

Blomkålsrisotto i forskellige versioner

2012-versionen af min blomkålsrisotto var med bacon og svampe, Kål-versionen med svampe alene og denne her altså med asparges og ærter. Og det viser hvordan du kan nappe idéen med skifte de andre elementer ud, så retten passer til både dine smagsløg og indholdet i dit køleskab.

Og begge dele er ret rigtigt. Den første får din glæde og tilfredsstillelse. Den næste for din pengepung. Men det er jo heller ikke helt uvæsentligt og da slet ikke i disse tider.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Blomkålsrisotto med asparges og ærter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Den er super nem og kan tilsættes alle mulige rester af grøntsager – selvom den med asparges og ærter ER nr 1! Det er bare altid rart at finde måder at bruge rester på også, så den er på min super-liste.

  Svar
 2. Kan desværre ikke smage retten. Har set, at du bruger blomkål rigtig meget i forskellige retter. Hvilken grønsag kan erstatte blomkål? Jeg er desværre allergisk overfor blomkål

  Svar
 3. 5 stjerner
  Endnu en virkelig god opskrift. Smagte næsten som risotto på ris. Jeg erstattede asparges med flere ærter. Den skal helt sikkert laves igen🤩

  Svar
 4. 2 stjerner
  Desværre ikke lige hvad jeg havde troet. Blomkålen/osten smagte stærkt igennem. Måske pga sarte slimhinder! Ellers er jeg glad for dine opskrifter ❤️

  Svar
 5. Hejss lyder dejligt
  Men når man ikke tåler løg . Kan man så bare undlade dem eller er der et alternativ ..Løg giver jo god smag ..Men maven siger nej 😬😬🙏

  Svar
  • Svært at erstatte når jeg formoder, at det ikke er lykken at erstatte med en anden fodmap. Hvad med måske lidt finthakket top af forårsløget (den grønne del). Og ellers udelade.

   Svar