Blomkålsrisotto med asparges og ærter er en superlækker grøn variant af en klassisk risotto. Ja, den er lavet med blomkålsris i stedet for almindelige ris, men det giver jo bare endnu flere grøntsager i retten (og væsentlig færre kulhydrater).

Ingredienser
- 400 g blomkålsris
- 2 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 2 spsk hvidvinseddike
- 50 g løg
- 80 g parmesan
- 150 g grønne asparges
- 75 g ærter
- kørvel eller anden krydderurt
- 30 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak løget helt fint.
- Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i mindre stykker.
- Bælg ærterne.
- Smelt en god skefuld smør i en sauterpande eller i en gryde.
- Tilsæt løgene når smørret er smeltet og sauter dem tilde bliver klare i farven.
- Tilsæt blomkålsrisene og lad dem sautere med i 1-2 minutter.
- Hæld hvidvinseddiken på og lad den fordampe.
- Tilsæt lidt bouillon ad gangen til blomkålen er mør, det tager ca. 10 minutter.
- Tilsæt ærter og asparges de sidste par minutter indenblomkålen er klar.
- Rør resten af smørret og osten i blomkålsrisottoen så den bliver cremet.
- Smag til med friskkværnet peber og evt. lidt salt.
- Drys med frisk kørvel, ærteskud eller persille inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Risotto med blomkålsris
Det er ikke første gang jeg laver blomkålsrisotto. Det gjorde jeg faktisk allerede i 2012, da jeg lavede Spis dig mæt og glad og vi tog idéen op igen til Kålhydrater og lavede en Low Carb risotto med blomkålsris og svampe. Også virkelig lækker.
Denne blomkålsrisotto med asparges og ærter er sommerversionen, og den passer perfekt til, når de danske asparges og ærter rammer de danske haver eller supermarkederne. Selv har jeg desværre hverken asparges eller ærter i haven. Måske til næste år.
Der er ingen kød i, hvilket betyder, at proteinindholdet er til den lave side. Jeg ville derfor personligt spise noget kylling eller fisk til eller sprødstege noget parmaskinke og supplere med det.
Low Carb risotto
Blomkålsrisotto er jo Low Carb risotto og endnu et af de steder, synes jeg, hvor Low Carb virkelig byder ind med noget værdifuldt. At få luget ud i de blege, næringsfattige kulhydrattyper til fordel for flere grøntsager er svært at argumentere for skulle være en dårlig idé.
At blomkålsrisotto tilmed smager dejligt er jo bare et ekstra plus.
Blomkålsrisotto i forskellige versioner
2012-versionen af min blomkålsrisotto var med bacon og svampe, Kål-versionen med svampe alene og denne her altså med asparges og ærter. Og det viser hvordan du kan nappe idéen med skifte de andre elementer ud, så retten passer til både dine smagsløg og indholdet i dit køleskab.
Og begge dele er ret rigtigt. Den første får din glæde og tilfredsstillelse. Den næste for din pengepung. Men det er jo heller ikke helt uvæsentligt og da slet ikke i disse tider.
Den er super nem og kan tilsættes alle mulige rester af grøntsager – selvom den med asparges og ærter ER nr 1! Det er bare altid rart at finde måder at bruge rester på også, så den er på min super-liste.
https://thestonesoup.com/blog/2022/03/21/cauli-not-risotto/
Denne har tilføjet æg for protein
Kan desværre ikke smage retten. Har set, at du bruger blomkål rigtig meget i forskellige retter. Hvilken grønsag kan erstatte blomkål? Jeg er desværre allergisk overfor blomkål
Hej Birgit
Jeg synes, at broccoli eller måske den lidt sjældnere romanesco-kål kan være fine erstatninger for blomkål i stort set alle retter.
Takker for svar. Den havde jeg godt nok ikke i tankerne :)
Endnu en virkelig god opskrift. Smagte næsten som risotto på ris. Jeg erstattede asparges med flere ærter. Den skal helt sikkert laves igen🤩
Desværre ikke lige hvad jeg havde troet. Blomkålen/osten smagte stærkt igennem. Måske pga sarte slimhinder! Ellers er jeg glad for dine opskrifter ❤️
Hejss lyder dejligt
Men når man ikke tåler løg . Kan man så bare undlade dem eller er der et alternativ ..Løg giver jo god smag ..Men maven siger nej 😬😬🙏
Svært at erstatte når jeg formoder, at det ikke er lykken at erstatte med en anden fodmap. Hvad med måske lidt finthakket top af forårsløget (den grønne del). Og ellers udelade.
Løg kan erstattes med løgkarse – en ukrudt, der gror alle vegne og smager skønt.
Den skal prøves. Men 2 spsk bouillon i en risotto? Tænkte der vil skulle mere i 🤷♀️
Tak❤️ Jeg har rettet fejlen nu.
Smagte dejligt. Men undrer mig over mængden af bouillon. 2 spsk der skal tilsættes lidt efter lidt ?
Haha ja, det forstår jeg virkelig godt. Jeg har rettet det til dl. Tak❤️
Den lyde sa mega lækker ♥️😋