Blomkålsris med gurkemeje


Blomkålsris med gurkemeje og krydderurter pynter på ethvert spisebord og så smager de bare hundrede gange mere spændende end de almindelige blomkålsris.

Blomkålsris med gurkemeje og krydderurter - lækker og sund variant af de populære blomkålsris

Blomkålsris med gurkemeje

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Sauter løg og hvidløg i kokosolien i en stor pande, til de er klare i farven.
 • Tilsæt chiliflager, karryblade og gurkemeje og lad det stege med i et minuts tid.
 • Tilsæt vand og citronsaft og derefter blomkålen.
 • Rør godt rundt og kom låg på panden og lad det stå i ca. 5 minutter.
 • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.
 • Server med frisk koriander og et drys cayennepeber eller chiliflager.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålsris er jo super, synes jeg, men de fungerer bedst kamufleret i noget sovs. Disse blomkålsris med gurkemeje og krydderurter kan bedre fungere som selvstændigt tilbehør. Dvs. også uden sovs.

Gurkemeje – en potent lille rod

Gurkemeje er jo en potent lille rod. Gurkemeje fremhæves ofte for sine antiinflammatoriske effekter. Det er det aktive stof curcumin, man tilskriver denne effekt. De undersøgelser, der er lavet med gurkemeje/curcumin, er dog lavet med langt større doser end man kan spise sig til igennem kosten men lidt har også ret jo.

Ved at spise gurkemeje sammen med peber eller cayenne og sammen med noget fedt også, øger du optagelsen af curcumin med mange tusinde procent. Optagelsen af curcumin er også større, når du spiser gurkemejen opvarmet.

PROTIP:

Gurkemeje pletter som ind i helvede.

I opskriften her har jeg brugt stødt gurkemeje, hvilket er nemt at styre, men skulle du føle dig fristet til at bruge frisk gurkemeje, så hav nogle køkkenhandsker i baghånden til at have på, når du river den lille rod.

Den gule farve, den afgiver, kan sidde på dine hænderne i dagevis.

Og pas for guds skyld på dit tøj også!

Og var der nogle, der bemærkede, hvordan jeg både fik flettet gud og helvede ind i den sætning?

Højst uvant, haha! Advarslen er dog ægte!

Blomkålsris med gurkemeje og krydderurter - lækker og sund variant af de populære blomkålsris
Blomkålsris med gurkemeje og krydderurter - lækker og sund variant af de populære blomkålsris

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Blomkålsris med gurkemeje”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Kære Jane

  Tak for at komme med et godt forslag til at peppe blomkålsris mere op. Jeg er ved at gå lidt kold i blomkålsris må jeg tilstå – men det er også fordi mine bliver så vandede, tror jeg.

  Når jeg tager dem op fra en kort kogning og lader dem stå lidt i et dørslag, er der stadig meget væske i dem, når de kommer på tallerkenen. Måske jeg skulle begynde at stege eller bage dem i stedet… Eller bare vride dem mere grundigt…

  Men i hvert fald tak for alternative bud på hvordan blomkålsris kan gøres lækre😊😊

  Kh Mai

  Svar
  • Jeg spiser faktisk næsten altid mine rå. Jeg kan godt lide, at de har lidt bid og så lader jeg dem varme i sovs eller hvad jeg nu har til :)

   Svar
  • Hej Mai. Jeg tilstår at jeg (oftest) køber de frosne blomkålsris og steger dem. Jeg steger dem med nogle af de krydderiblandinger, jeg har fra andre af Janes asiatiske opskrifter. Og jeg steger dem længe på lav varme og slutter af med knald på varmen. Derved fordamper al vandet og de blir velsmagende og tørre.

   Svar
 2. Hej Jane,
  spørgsmål 1: Gør jeg mon noget forkert? Når jeg bruger et helt blomkål til blomkålsris, altså river det selv, bliver det noget værre misk/mask, og slet ikke så lækkert, som når jeg bruger blomkålsris fra Rema 1000 (frosne slags) de bliver helt perfekte, og bruger faktisk kun dem, har ikke tjekket kulhydratindholdet i dem, men tænker at det nok ikke er så galt…
  spørgsmål 2: kan man langtidsstege andelår, har netop købt dine juleopskrifter, holder så meget af min lille banditmappe i køkkenet med alle de lækre opskrifter… Jeg har en crockpot med timer, og vil gerne lave and n(lår) i den, men vi spiser kun andelår…

  Svar
 3. Har lavet din Chicken Corma fra Ketobogen til aften. Ærgrer mig kun over at jeg ikke lavede en større portion. Jeg er vild med dine enkle opskrifter med så meget smag. Tak for at gøre det så enkelt at lave mad?

  Svar