Forleden lavede jeg blomkålspizza med kylling. Det er længe siden, jeg har lavet blomkålspizza herhjemme, så da jeg forleden stod med en lille rest kylling, som jeg skulle trylle om til noget, der kunne mætte en sulten familie, faldt valget på blomkålspizza med kylling og grønt.
Ingredienser
Bund
- 500 g blomkål ca.
- 150 g ost revet (jeg brugte en lagret cheddar)
- 2 æg
- 1 dl Pofiber (kan byttes med 2 spsk loppefrøskaller)
- 2 tsk tørret oregano
Fyld
- 1 dl tomatpassata / mosede tomater fra flaske
- 150-200 g ost revet (jeg brugte den samme cheddar som til bunden
- 150 g tilberedt kylling (fx en rest) skåret i små stykker
- 150 g chorizo (fx en rest) skåret i små tern
- 100 g squash skåret i skiver
- 25 g rødløg skåret i ringe
- 50 g rød peberfrugt skåret i strimler
- lidt oliven
- lidt tørret oregano
- lidt brøndkarse
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Skær blomkål og ost i grove stykker og kør det med den grove kniv i foodprocessoren.
- Tilsæt æg, Pofiber og oregano hertil og kør igen.
- Saml dejen godt med hænderne og klat den over på en bageplade beklædt med bagepapir. Du vil opleve, at dejen er langt mere “tør” end den vanlige blomkålsdej. Det skyldes fibrene fra Pofiber.
- Flad blomkålsdejen godt ud, så den fylder hele bagepladen. Jeg gør det som regel bare med hænderne. Saml den rundt i kanterne, så du får en flot kant.
- Bag pizzabunden i ca. 12-13 minutter, eller indtil den er gylden i kanterne. Tag den ud og lad den afkøle lidt.
- Smør nu pizzabunden med tomatsovs, fordel ost henover og læg nu dit fyld på.
- Bag i ovnen i yderligere 5-10 minutter, eller indtil osten er smeltet, og grøntsagerne er begyndt at "krølle" lidt. Bagte grøntsager på pizza smager bare så uhørt godt!
- Tag pizzaen ud og lad den afkøle og pynt med oregano og brøndkarse inden servering. Server med en god grøn salat til.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålspizzaen er jo virkelig populær. Og med rette. For tænk, at man kan lave velsmagende pizza ud af blomkål! Der er dog også dem, som bliver meget skuffede over, at pizzaen overhovedet ikke smager som de lækre, sprøde, stenovnsbagte italienske hvedemelspizzaer, de er vant til. Og det er helt rigtigt. Hvis det er det, man forventer, bliver man meget skuffet.
Sprød og fast bund?
Bunden i blomkålspizzaen er jo ikke sprød. Men hvis man tænker sig om en ekstra gang, tror jeg godt, man kan regne ud, at pizza på hhv. blomkål og hvedemel selvfølgelig ikke giver samme resultat.
Blomkålsbunden hænger fint sammen (især hvis man lige giver den tid til at køle af, efter den har været i ovnen), men den spises bedst med kniv og gaffel. Der er masser af trick at lege med for at få den til at hænge bedre sammen og blive mere brød-agtig.
Min favorit er blomkålspizzaen med Pofiber, som, jeg synes, er rigtig vellykket.
Man kan også tage andre tips i brug som fx at knuge væske ud af blomkålsrisene, inden man blander dem med resten, eller man kan eksperimentere med at vende pizzaen, altså bage den først på den ene side, lade den køle et øjeblik og så vende den om og bage den på den anden side.
Alt sammen gode fifs, som jeg er alt for doven til at benytte mig af. Ofte laver vi faktisk rootzaen (med knoldselleribund), når vi spiser pizza herhjemme. Den smager helt uhørt dejligt også og har en lidt fastere bund.
Vil du derimod gerne have en kulhydratfattig pizza UDEN blomkål, kan jeg varmt anbefale den populære cream cheese pizza.
Nå men nu til dagens pizza. Den bestod af flg.:
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hvordan kan man mixe dejen, hvis man ikke ejer en foodprocessor?
Åh godt spørgsmål. Jeg vil tro, du kan rive blomkålen på rivejern og så bare røre dejen sammen med en ske i en skål. Det tror jeg er bedste bud.
Mange tak :-)
Jeg har en rest kødsovs (din opskrift) tilbage. Tror du det vil fungere på denne bund?
Hvordan er det med genopvarming til dagen efter? Bliver det lige så godt som ved alm. pizza?
Jeg plejer faktisk at spise den kold næste dag, og det smager dejligt men den kan sagtens genopvarmes i ovn :)
Hvor har du mange lækre opskrifter! Er der en mulighed for, at man nemt kan printe opskrifterne ud, uden at skulle kopierer dem over i word for at undgå reklamer?
Nej, det er desværre ikke en mulighed som det er nu.
Jeg lavede pizza med grøntsagsresterne fra min moehenjuice forleden – med pofibre, æg og emmental ost og et skvis fløde blandet i. Stort hit, da restproduktet fra min slowjuicer er ret tørt og helt findelt.
Kan dog ikke anbefale en ren blomkåls juice :)
Jeg har vist kun lavet den uden ost… Det plejer at virke fint :)
Jeg har desværre mælkeallergi, kan man lave bunden uden ost. ? :)
Det har jeg ingen erfaring med. Måske er der nogle andre, der har lyst til at byde ind?
Mmmh den pizza ser dejlig ud, Jane! Jeg skulle have lavet din raw lasagne fra kogebogen i går, men tiden blev knap så det blev vaffelpizza i stedet. Skal dog helt sikkert lave den en anden dag – elsker nemlig også den, de har på 42 Raw :)
Kh Camilla
Åh ja, den er jeg også helt tosset med! Og det minder mig om, at det er alt for længe siden, jeg har været på 42raw (for andet end kage) :)