Blomkålsmos i 3 varianter


Blomkålsmos er jo en velkendt Keto favorit og nogle gange er det vigtigt at huske, at vi ikke behøver opfinde den dybe tallerken hele tiden. Haha, mest note to self her :) De gode gamle favoritter er blevet favoritter af en grund og den grund er, at de bare fungerer.

Blomkålsmos i 3 varianter - opskrift på 3 forskellige slags blomkålsmos

Blomkålsmos i 3 varianter

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Basisopskrift

Blomkålsmos med krydderurter og parmesan

  • 1 portion basismos
  • 2 håndfulde krydderurter fx løvstikke og persille
  • 40 g parmesan

Blomkålsmos med brunet smør og hasselnødder

  • 1 portion basismos hvor fløden er erstattet med 50 g brunet smør
  • 50 g hasselnødder ristede

Sådan gør du

Basismos

  • Skær blomkålen i mindre buketter og kog det i vand til det er helt mørt.
  • Hæld alt vandet fra.
  • Blend blomkålen med flødeost og fløde og smag til med salt og peber.

Blomkålsmos med krydderurter og parmesan

  • Lav blomkålsmosen.
  • Hak krydderurterne og riv parmesanen fint.
  • Bland det i mosen og smag til.

Blomkålsmos med brunet smør og hasselnødder

  • Erstat fløden i mosen med 50 g brunet smør.
  • Rist hasselnødderne og gnub skallerne af.
  • Hak nødderne groft og drys dem over mosen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Der er mange forskellige måder at lave blomkålsmos på og jeg varierer også mine hele tiden. Nogle gange foretrækker jeg dem med smør, andre gange med fløde og/eller flødeost. Jeg kan kun opfordre til dels at prøve sig lidt frem og dels bare bruge det, man lige har i køleskabet.

3 x opskrift på blomkålsmos

Her nedenfor har jeg lavet tre lækre forslag til forskellige opskrifter på den lækre mos, hvor du med små fif kan peppe smagen lidt op. Mere skal der egentlig ikke til.

Og du kan selvfølgelig lave de samme opskrifter med fx broccoli i stedet ligesom du også kan bruge fx knoldselleri, hvis du er ok med lidt flere kulhydrater.

Blomkålsmos i 3 varianter - opskrift på 3 forskellige slags blomkålsmos
Sådan laver du brunet smør: Brunet smør – opskrift

Prøv også bagt blomkålsmos

Snyd ikke dig selv for at prøve de vildt lækre varianter, hvor blomkålsmosen er bagt i ovnen. Du finder to lækre lige her:

Bagt blomkålsmos med bacon og urter og bagt blomkålsmos med pikant flødeost.

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Blomkålsmos i 3 varianter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej. Er klart en STOR fan blomkålsmos på alle mulige måder. Det er virkeligt nemt og min mave er helt klart gladere end når jeg før spiste kartoffelmos 😊
    Men Hvor længe kan det holde sig på køl?

    Svar
    • Mjaah jeg kan finde på at fryse alt muligt men lige blomkålsmos er ikke det mest egnede. Det kan blive lidt vandet efter frysning.

      Svar
  2. Hej Jane
    Jeg overvejer at gå igang med keto principperne. Jeg har nemlig en del kilo jeg skal af med. Jeg har for lavt stofskifte, har haft det i mange år og får dagligt medicin. Ved du om keto processen påvirker stofskiftet, så jeg skal være opmærksom på at få justeret medicinen eller om der er andet jeg skal være obs på?
    Mvh Karina

    Svar
    • Hej Karina
      Nej det ved jeg desværre ikke. Jeg ved at jeg har haft mange med lavt stofskifte på mit Kickstart-kursus og de klarer sig generelt rigtig fint men jeg har ikke noget indblik i deres unikke situation med medicin osv. ❤️

      Svar
  3. Hej Jane.
    Jeg er på kickstart 2.0 uge 2(3 hvis intro tæller med). Jeg er i tvivl om jeg får nok protein og fedt nok til at komme i ketose.
    Jeg har svært ved at spise så store mængder uden at blive helt forkvalmet. Det skal siges jeg startede med at gå all ind på maden fredag før intro dvs d 8/1. Indtil videre er der røget 5 kg og 6,5 cm i talje. Jeg kan sagtens gå 5-6 timer uden at føle sult – så jeg håber jeg er på rette vej? Jeg er vild med den følelse jeg har fået i maven- ingen oppustethed og ingen trang til sødt eller chips ??
    Mvh Helle

    Svar
    • Hej Helle
      ja det lyder da bestemt som om du er på rette vej.

      Men der er to ting, jeg håber, du bider mærke i på Kickstart og tage med dig derfra:

      1) Ketose handler om kulhydratrestriktion – IKKE OM FEDT. Og der er ikke en eneste god grund i verden til at du skulle ville spise dig forkvalmet i fedt med håb om vægttab. Det lyder som noget der promoveres i de der skøre FB-grupper. Vi er ikke på linje med dem.

      2) protein har heller ikke noget at sige ift. ketose. Protein skal du til gengæld sørge for at få NOK af hver dag, da du ellers vil tabe muskelmasse og din forbrænding vil dale og du risikerer ubehagelige ting som hormonel ubalance, hårtab osv.

      Så kort sagt: Glem det, du har lært i FB-grupperne (eller hvor du har det fra) og naviger efter de retningslinjer du har fået på Kickstart. Det er din garanti for et sikkert forløb.

      Og rigtig god fortsat fornøjelse❤️

      Svar
    • 5 stars
      Versionen med brunet smør er helt genial! Jeg havde ikke hasselnødder så brugte mandler i stedet. Synes portionen var lidt lille, så da jeg i dag skulle spise rester, supplerede jeg min portion mos med 50gr revet rå blomkål som jeg blot varmede op med mosen et par minutter i gryden. Det gav ekstra lækker knas og fylde.
      Og tak for skønne opskrifter!

      Svar
  4. Åhhh den bog vil være et meget hjælpefuldt redskab for mig. Jeg er ny i dette univers, men har efter en periode med kosten mærket, hvor meget godt, den gør for min krop. Jeg har en bindevævssygdom sygdom, men dette har virkelig hjulpet.

    Svar
  5. God ide med at koge i samme væske som man bruger efterfølgende. De gør mange kokke også nå de laver pure fx knoldselleripure kogt i fløde.
    Jeg var engang den største kartoffelmos spiser, jeg elskede det. Men forskellen på hvordan maven har det efter en omgang blomkålsmos og en gang kartoffelmos er slående. Jeg fik faktisk ondt i maven af kartoffelmosen, troede det var fordi jeg havde spist for meget, men ved nærmere eftertanke nej.
    Jeg får aldrig ondt af blomkålsmos, det er sådan en taknemmelig grøntsag.
    Mums brunet smør og hasselnødder, lyder helt fantastisk.

    Svar
  6. Jeg synes, jeg har virkelig god erfaring med at koge/dampe i mælk eller fløde i stedet for vand, og så bruge denne væske til at piske i mosen bagefter. Det giver ekstra cremethed.

    Svar