Blomkålsgratin


Blomkålsgratin er en dejlig Low Carb/Keto-erstatning for flødekartofler til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne eller dig, der gerne vil spise mere grønt.

Blomkålsgratin - opskrift på Keto erstatning for flødekartofler

Blomkålsgratin

4,80 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

 • 400 g blomkål
 • 1 dl fløde
 • 1 dl vand
 • 50 g flødeost naturel eller pikant for et frækt twist
 • 0,25 tsk røget paprika
 • stødt muskatnød til drys
 • 3 æg delt i blommer og hvider
 • 70 g ost revet
 • 1,5 tsk havsalt
 • friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Del blomkålen i mindre buketter og kog den i ca. 5 minutter i letsaltet vand.
 • Hæld vandet fra, gem 1 dl.
 • Varm fløde og vand op i en lille gryde og rør flødeost og krydderier i og lad sovsen simre til den tykner lidt.
 • Tag gryden af varmen og lad sovsen køle lidt af.
 • Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
 • Rør én æggeblomme ad gangen i sovsen og rør godt efter hver blomme.
 • Vend halvdelen af de piskede hvider i sovsen med en dejskraber og fold forsigtigt resten af hviderne i.
 • Vend blomkålen i sovsen.
 • Hæld blomkålsblandingen i et smurt ovnfast fad og drys med ost på toppen.
 • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 15 minutter. Tag ud, lad afkøle og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålsgratin – lækkert og mættende tilbehør

Blomkålsgratin er dejligt mættende tilbehør, som passer perfekt til magert kød som fx kylling eller fisk. Du kan også lave den helt frække version og kaste lidt bacon i – så er det lige før den kan gøre sig som selvstændigt måltid.

At sætte tænderne i noget, der smager så dejligt samtidig med at man sidder og spiser blomkål er jo lidt af luksus. Og blomkålsgratin kan virkelig noget her.

Er du i markedet for lækkert tilbehør med blomkål, vil jeg også anbefale dig den lækre bagte blomkålsmos med Pikant-ost eller den evigt populære blomkål i fad med ost og bacon

Vi går ikke ned på opskrifter med blomkål her på bloggen lige foreløbigt.

Bon appetit!

Blomkålsgratin - opskrift på Keto erstatning for flødekartofler

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

40 kommentarer til “Blomkålsgratin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det tror jeg sagtens. Alt, der kan laves i ovn, kan laves i airfryer. Men har du gryden/metalformen? Du skal have noget med fast bund i i hvert fald. Og formentlig kortere tilberedningstid.

   Svar
   • 5 stars
    Tak for et hurtigt svar – er MEGET glad for denne gratin…..
    Har “gryden” og prøver mig frem med tiden – tænker ca. 160• i omkring 10-12 min. Mums😋😋

    Svar
  • Det tror jeg umiddelbart ikke er det bedste bytte her, må jeg indrømme. Prøv evt. at skrive rosenkål i mit søgefelt øverst til højre, så får du mine opskrifter med rosenkål frem.

   Svar
 1. 5 stars
  Jamen, kan næsten ikke få armene ned – smagte så godt – troede at mine dage var slut med blomkålsgratin – men det er det jo så ikke😃 kan kun give den 5 stjerner. Har altid været en af vores sommerretter.

  Svar
 2. Hvad er forskellen på at vende og folde æggehviderne i?
  Tak for inspirerende mad :) Vil glæde mig til at teste denne på fredag.

  Svar
 3. Den opskrift skal helt sikkert prøves! Vi spiser dog ikke kød, men kan du anbefale noget fisk der kunne gå til?? På forhånd tak!

  Svar
 4. Jeg er bestemt ikke kræsen, men jeg har et næsten fobisk forhold til ost (og jo! jeg kan altid smage, det er ost) og det er tit et problem med ketoopskrifter. Hvad kunne jeg fx bruge i stedet for de to slags ost i blomkålsgratinen? Ville være dejligt at kunne bruge flere af opskrifterne….

  Svar
  • Det går ikke at tage en opskrift, hvor det, du ikke bryder dig om, er en dominerende ingrediens og så tage den ud. Det er bedre helt enkelt at lave noget andet, som tager udgangspunkt i det, du kan lide. Hvis hvert måltid skal være krumspring i byttevarer, sidder du om to uger og synes, at det der Keto var alt for bøvlet. Men det er det ikke. Du skal bare spise mad, du kan lide, med få kulhydrater. Det er nemt at få stor velsmag ud af maden på Keto pga. det naturligt højere fedtindhold.

   Du kan bage blomkål i ovn med noget andet end ost eller du kan lave en lækker blomkålsmos (prøv fx den lækre med brunet smør)

   Du kan også se generelle forslag til erstatninger her: Keto uden mælkeprodukter

   Svar
 5. 1000 tak for hjælpen til et liv med mindre smerter, og med mere energi. Jeg lider af fibromyalgi og andre kroniske sygdomme. Min veninde anbefalede mig dine bøger. Godt hjulpet af hende, og min læge, kan jeg mærke en stor ændring i min dagligdag. At lave mad er blevet noget jeg glæder mig til og ser frem til. Et kæmpe tak til dig. Et tak for mange ting. Du har givet mig glæden ved at stå i et køkken tilbage. Og at jeg kan mærke det på min vægt gør det bare endnu bedre.

  Svar
  • Ååh hvor dejligt at høre. Jeg har en enkelt gang eller to tidligere været i kontakt med folk med fibromyalgi, som har oplevet bedring i smerterne og det glæder mig bare helt afsindigt. Det er jo den ondeste sygdom.

   Hvor er det fantastisk for dig – tusind tak fordi du skrev ❤️

   Svar
 6. Den smager helt super, Faktisk ligeså god når den ikke er helt varm. Kom lidt broccoli og grønne asparges i sammen med blomkålen og så dækkede jeg det hele til med bacon, lavede del portion og bagetiden var vel omkring 40 minutter.

  Svar
 7. Hey. Hvad slags fløde bruger du: madlavnings- eller piskefløde? Jeg syntes, at sovsen ikke tyknede. Den var ligesom som vand, men den smagte godt, så tak for den dejlige opskrift.

  Svar
 8. Hej Jane.

  Tak for alle dine skønne opskrifter ?
  Jeg vil lige høre i forhold til denne Blomkålsgratin, som jeg skal lave til en Gæstemiddag.. Kan den laves i forvejen og stå på Køl inden den skal i ovnen?

  Mvh Hanne

  Svar
 9. Hej. Utrolig lækker gratin. Men kunne det tænkes at der er for meget salt i. Jeg brugte kun 1 tsk godt salt og det var super salt. Er det en fejl,? Altså hele 1,5 tsk til en portion.
  Mvh Hanne.

  Svar
 10. Jeg er lidt ærgerlig over at du nærmest putter ost i enhver opskrift. Der har aldrig været ost i blomkålsgratin..
  Jeg ved at vi er lige så mange der afskyr ost som der er der elsker ost.

  Svar
  • Men måske skal du bare lave din egen variant, der passer til dine smagspræferencer. Det er jo det, jeg gør…

   Svar
 11. Kære Jane
  Først o fremmest så Jeg har købt alle dine bøger og er super inspireret. Især da min søn på 19 år blev diagnostiseret med diabetes type 1 her i august. Siden dag 1 har vi imod lægers råd kørt med keto, da det har holdt hans blodsukker stabilt. Det er meget frusterende at skulle kæmpe mod læger og føle sig forkert når man har fundet noget der virker. Men årsagen til jeg skriver til dig er at jeg ville ønske at du ville skrive en vegansk keto kogebog . Jeg ved det er meget udfordrende men jeg tror du ville kunne gøre det. Vi har det rent faktisk dårligt med at skulle indtage kød. Men det er svært at blive mæt uden rodfrugter, linser og bønner. Bare et ønske og måske inspiration til dit næste projekt.

  Svar
  • Hej Maja

   Ej hvor glædeligt at Keto har hjulpet din søn. Det glæder mig meget.

   Jeg kan desværre ikke lave en vegansk keto-bog. Dels kan det ikke lade sig gøre og dels er jeg så idealistisk indrettet, at jeg ikke kan lave et produkt, jeg ikke kan stå på mål for sundhedsmæssigt. Så det bliver desværre et nej tak herfra.

   Men jeg har lavet en e-bog med vegetariske Low Carb-opskrifter. Heri indgår animalsk protein fra æg og ost/mejeri men ingen kød/fisk/fjerkræ. I stedet er bønnerne og linserne taget lidt i nåde og i den kombination lykkes det at lave en sund og realistisk low carb kost uden kød. Måske den kan hjælpe jer lidt videre. Du finder den her: https://www.madbanditten.dk/low-carb-vegetar/

   Svar
 12. Tak for opskriften.
  Det blev super godt. Vi havde hvidløgs smøreost på lager, og det bliver det ikke ringere af. Vi spiste krydrede kyllingelår til.

  Svar
  • Nej faktisk aldrig i varme retter men der var lige en, der foreslog det samme på Facebook så det skal jeg med garanti prøve❤️

   Svar
 13. Eiii du er en skat! Jeg søgte præcis på dette i søndags, da jeg skulle lave madplan men uden held! Så nu skal den på planen i næste uge! Tusind tak <3

  Svar