Blomkålscouscous


Blomkålscouscous er jo, som navnet antyder, en ‘couscous-salat’, hvor jeg har brugt blomkål i stedet for couscous. Det nedbringer jo mængden af kulhydrater betragteligt, øger andelen af grøntsager og smager faktisk fantastisk. Så jeg synes egentlig, man vinder på alle parametre.

Blomkålscouscous - opskrift på lækker couscous salat lavet med blomkål for færre kulhydrater og flere grøntsager. Perfekt til KETO, Low Carb og LCHF.

Blomkålscouscous

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kør blomkålen til ris i en foodprocessor (jeg brugte S-kniven og hakkede dem en anelse mere end jeg normalt ville til blomkålsris)
 • Varm lidt olie op på en pande (middelvarme) og rist blomkålen i et par minutter, til den begynder at få en anelse farve.
 • Tilsæt vandet og lad det koge væk, så blomkålen bliver let dampet. Hæld det i en skål.
 • Rør resten af olien sammen med citronsaft og krydderier og hæld det over blomkålen.
 • Bland resten af ingredienserne i blomkålen og drys evt. med lidt ristede mandelflager inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålscouscous – superlækkert tilbehør med blomkål

At bruge blomkål i stedet for couscous er jo derfor perfekt, hvis man spiser KETO, Low Carb eller LCHF men jeg synes faktisk, det vil være et super bytte for alle, uanset hvilken kost, de spiser.

Coucous er jo relativt energirigt og næringsfattigt, og måske er det i virkeligheden ikke den del, vi har brug for mere af i vores kost. I stedet kan vi spise blomkålscouscous og jeg tænker nærmest, at ingen vil føle sig snydt med det bytte.

Jeg har tidligere lavet blomkåls-couscous med persille, citron og saltede mandler og den smager superdejligt og frisk også.

Den opskrift på blomkålscouscous, jeg vil dele med dig i dag, er mere krydret og fungerer rigtig godt som tilbehør til retter med lidt mere fart på smagen. Vi spiste den til en chilimarineret kylling.

Vil du gerne bruge opskriften som vegetarisk måltid, kan du spise salaten med feta eller salatost på toppen.

Blomkålscouscous - opskrift på lækker couscous salat lavet med blomkål for færre kulhydrater og flere grøntsager. Perfekt til KETO, Low Carb og LCHF.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blomkålscouscous”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Denne opskrift er det mest geniale, jeg længe har stødt på!
  Det smager jo syyyygt godt!
  Faktisk vil jeg betegne den som
  intet mindre end afhængighedsskabende, idet jeg har haft lavet den dagligt, siden jeg fik den første gang for 8-9 dage siden. Jeg prøver at lave en stor portion, men uanset hvor meget jeg bakser sammen, så er den forduftet inden aftensmåltidet den følgende dag.
  Den smager – om muligt – endnu mere himmelsk med lidt hakkede saltede mandler ovenpå, men det er ikke et must. Det er ruccolaen dog, synes jeg. Den er virkelig prikken over i’et.

  Jeg kan ikke takke dig nok for denne opskrift, Jane. Og det sjove er, at ikke én eneste i familien har opdaget, at de rent faktisk spiser blomkål, når denne ret er på bordet.
  Og min store datter er ellers meget blomkåls-forskrækket.

  Rigtig god weekend og tak for at redde aftensmaden igen og igen. Har i de forgangne 27 dage udelukkende lavet mad efter dine keto opskrifter – enten her fra bloggen eller fra din første ketobog.

  Tak for dig ?

  Svar
 2. Ja, blomkåls couscous med tomat og rucola smager skønt! Men når jeg laver det, bruger jeg blomkålen rå, men selvfølgelig fintsnittet. Det er nemt og jeg kan godt lide smagen og “strukturen” i den rå blomkål ;-)

  Svar