Blomkålscouscous er jo, som navnet antyder, en ‘couscous-salat’, hvor jeg har brugt blomkål i stedet for couscous. Det nedbringer jo mængden af kulhydrater betragteligt, øger andelen af grøntsager og smager faktisk fantastisk. Så jeg synes egentlig, man vinder på alle parametre.

Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- ½ øko-citron saften derfra
- røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sød paprika
- 100 g cherrytomater skåret i halve
- 1 spsk frisk persille
- 2 forårsløg snittede
- 50 g rucola
- mandelflager
Sådan gør du
- Kør blomkålen til ris i en foodprocessor (jeg brugte S-kniven og hakkede dem en anelse mere end jeg normalt ville til blomkålsris)
- Varm lidt olie op på en pande (middelvarme) og rist blomkålen i et par minutter, til den begynder at få en anelse farve.
- Tilsæt vandet og lad det koge væk, så blomkålen bliver let dampet. Hæld det i en skål.
- Rør resten af olien sammen med citronsaft og krydderier og hæld det over blomkålen.
- Bland resten af ingredienserne i blomkålen og drys evt. med lidt ristede mandelflager inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålscouscous – superlækkert tilbehør med blomkål
At bruge blomkål i stedet for couscous er jo derfor perfekt, hvis man spiser KETO, Low Carb eller LCHF men jeg synes faktisk, det vil være et super bytte for alle, uanset hvilken kost, de spiser.
Coucous er jo relativt energirigt og næringsfattigt, og måske er det i virkeligheden ikke den del, vi har brug for mere af i vores kost. I stedet kan vi spise blomkålscouscous og jeg tænker nærmest, at ingen vil føle sig snydt med det bytte.
Jeg har tidligere lavet blomkåls-couscous med persille, citron og saltede mandler og den smager superdejligt og frisk også.
Den opskrift på blomkålscouscous, jeg vil dele med dig i dag, er mere krydret og fungerer rigtig godt som tilbehør til retter med lidt mere fart på smagen. Vi spiste den til en chilimarineret kylling.
Vil du gerne bruge opskriften som vegetarisk måltid, kan du spise salaten med feta eller salatost på toppen.
Denne opskrift er det mest geniale, jeg længe har stødt på!
Det smager jo syyyygt godt!
Faktisk vil jeg betegne den som
intet mindre end afhængighedsskabende, idet jeg har haft lavet den dagligt, siden jeg fik den første gang for 8-9 dage siden. Jeg prøver at lave en stor portion, men uanset hvor meget jeg bakser sammen, så er den forduftet inden aftensmåltidet den følgende dag.
Den smager – om muligt – endnu mere himmelsk med lidt hakkede saltede mandler ovenpå, men det er ikke et must. Det er ruccolaen dog, synes jeg. Den er virkelig prikken over i’et.
Jeg kan ikke takke dig nok for denne opskrift, Jane. Og det sjove er, at ikke én eneste i familien har opdaget, at de rent faktisk spiser blomkål, når denne ret er på bordet.
Og min store datter er ellers meget blomkåls-forskrækket.
Rigtig god weekend og tak for at redde aftensmaden igen og igen. Har i de forgangne 27 dage udelukkende lavet mad efter dine keto opskrifter – enten her fra bloggen eller fra din første ketobog.
Tak for dig ?
Ej hvor skønt at høre. Og dejligt I har glæde af maden :))
Ja, blomkåls couscous med tomat og rucola smager skønt! Men når jeg laver det, bruger jeg blomkålen rå, men selvfølgelig fintsnittet. Det er nemt og jeg kan godt lide smagen og “strukturen” i den rå blomkål ;-)
Ja det gør jeg faktisk også tit. Det er så dejligt med det friske og med sprødheden :)