Blomkålscouscous


Blomkålscouscous er jo, som navnet antyder, en ‘couscous-salat’, hvor jeg har brugt blomkål i stedet for couscous. Det nedbringer jo mængden af kulhydrater betragteligt, øger andelen af grøntsager og smager faktisk fantastisk. Så jeg synes egentlig, man vinder på alle parametre.

Blomkålscouscous - opskrift på lækker couscous salat lavet med blomkål for færre kulhydrater og flere grøntsager. Perfekt til KETO, Low Carb og LCHF.

Blomkålscouscous

Føj til favoritter Print Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kør blomkålen til ris i en foodprocessor (jeg brugte S-kniven og hakkede dem en anelse mere end jeg normalt ville til blomkålsris)
  • Varm lidt olie op på en pande (middelvarme) og rist blomkålen i et par minutter, til den begynder at få en anelse farve.
  • Tilsæt vandet og lad det koge væk, så blomkålen bliver let dampet. Hæld det i en skål.
  • Rør resten af olien sammen med citronsaft og krydderier og hæld det over blomkålen.
  • Bland resten af ingredienserne i blomkålen og drys evt. med lidt ristede mandelflager inden servering.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålscouscous – superlækkert tilbehør med blomkål

At bruge blomkål i stedet for couscous er jo derfor perfekt, hvis man spiser KETO, Low Carb eller LCHF men jeg synes faktisk, det vil være et super bytte for alle, uanset hvilken kost, de spiser.

Coucous er jo relativt energirigt og næringsfattigt, og måske er det i virkeligheden ikke den del, vi har brug for mere af i vores kost. I stedet kan vi spise blomkålscouscous og jeg tænker nærmest, at ingen vil føle sig snydt med det bytte.

Jeg har tidligere lavet blomkåls-couscous med persille, citron og saltede mandler og den smager superdejligt og frisk også.

Den opskrift på blomkålscouscous, jeg vil dele med dig i dag, er mere krydret og fungerer rigtig godt som tilbehør til retter med lidt mere fart på smagen. Vi spiste den til en chilimarineret kylling.

Vil du gerne bruge opskriften som vegetarisk måltid, kan du spise salaten med feta eller salatost på toppen.

Blomkålscouscous - opskrift på lækker couscous salat lavet med blomkål for færre kulhydrater og flere grøntsager. Perfekt til KETO, Low Carb og LCHF.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blomkålscouscous”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Denne opskrift er det mest geniale, jeg længe har stødt på!
    Det smager jo syyyygt godt!
    Faktisk vil jeg betegne den som
    intet mindre end afhængighedsskabende, idet jeg har haft lavet den dagligt, siden jeg fik den første gang for 8-9 dage siden. Jeg prøver at lave en stor portion, men uanset hvor meget jeg bakser sammen, så er den forduftet inden aftensmåltidet den følgende dag.
    Den smager – om muligt – endnu mere himmelsk med lidt hakkede saltede mandler ovenpå, men det er ikke et must. Det er ruccolaen dog, synes jeg. Den er virkelig prikken over i’et.

    Jeg kan ikke takke dig nok for denne opskrift, Jane. Og det sjove er, at ikke én eneste i familien har opdaget, at de rent faktisk spiser blomkål, når denne ret er på bordet.
    Og min store datter er ellers meget blomkåls-forskrækket.

    Rigtig god weekend og tak for at redde aftensmaden igen og igen. Har i de forgangne 27 dage udelukkende lavet mad efter dine keto opskrifter – enten her fra bloggen eller fra din første ketobog.

    Tak for dig ?

    Svar
  2. Ja, blomkåls couscous med tomat og rucola smager skønt! Men når jeg laver det, bruger jeg blomkålen rå, men selvfølgelig fintsnittet. Det er nemt og jeg kan godt lide smagen og “strukturen” i den rå blomkål ;-)

    Svar