Blomkålschips med parmesan


Jeg siger ikke, du fremover skal spise blomkålschips til TV-hyggen, jeg siger bare, at de smager piv-godt! For hånden på hjertet, selv herhjemme ville jeg have svært ved at sælge det ind. Hej unger, lad os hygge med X-factor og blomkål! 

Blomkålschips med parmesan - lækker opskrift på parmesanristet blomkål

Blomkålschips med parmesan

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Skær blomkålen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Smelt smør og bland sammen med olie, hvidløg, salt og peber
  • Vend blomkålsskiverne i smørblandingen.
  • Fordel blomkålsskiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter eller til blomkålen er lidt gylden i kanterne
  • Drys nu med parmesan og bag videre i ca. 5 minutter, til osten er gylden.
  • Drys med hakket persille inden servering

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

De er noget lettere at sælge ind som tilbehør til aftensmaden.

Blomkål kan jo vitterligt bruges til alt muligt. Blomkålsris, blomkålsmos, blomkålspizza, blomkålstortilla, blomkålsrøsti og nu også blomkålschips.

Jeg overvejede at lave mine blomkålschips i min dehydrator (reklamelink) for at få dem rigtigt sprøde, for uanset hvor meget vi elsker grøntsager og uanset hvor meget parmesanen hjælper til, så bliver de altså ikke rigtigt sprøde. Men så tænkte jeg, at det ville være lidt usportsligt, for hvor mange har lige en dehydrator?

Jeg har længe haft lyst til at støve min af og lave sprøde cookies à la dem, de sælger på 42Raw, for dem elsker Silas. Måske bliver det i dag!

Men selv bagt i ovn smager disse blomkålschips altså også virkelig lækkert. Find opskriften under billedet.

Blomkålschips med parmesan - lækker opskrift på parmesanristet blomkål
Blomkålschips med parmesan - lækker opskrift på parmesanristet blomkål

Prøv også: Grønkålschips med spidskommen eller bønnefritter med parmesan

Er du over 40 og driller vægten?

Så er du ikke alene – kroppen forandrer sig i de år og det kan være enormt forvirrende.

Jeg hjælper dig her (gratis)

Trænger til en frisk start?

Få styr på måltiderne og portionsstørrelserne med mine madplaner. Du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider og sparer tid, penge og kalorier.

Se alle kostplaner og madplaner her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Blomkålschips med parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    De er lækre! Jeg brugte dem på den franske løgsuppe istedet for brød med ost! Virkelig meget bedre! Efter min mening.

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Jeg ejer (desværre) ikke en airfryer. Jeg har virkelig kig på dem men jeg skal først lige finde plads i køkkenet til den :)

      Svar
  2. Hej Jane.
    Jeg har faktisk en dehydrator – hvordan tilberedes blomkålschips i sådan en?
    Hilsen Birgit

    Svar