Jeg siger ikke, du fremover skal spise blomkålschips til TV-hyggen, jeg siger bare, at de smager piv-godt! For hånden på hjertet, selv herhjemme ville jeg have svært ved at sælge det ind. Hej unger, lad os hygge med X-factor og blomkål!
Ingredienser
- 500 g blomkål
- 4 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 60 g parmesan fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille hakket, til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Skær blomkålen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Smelt smør og bland sammen med olie, hvidløg, salt og peber
- Vend blomkålsskiverne i smørblandingen.
- Fordel blomkålsskiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter eller til blomkålen er lidt gylden i kanterne
- Drys nu med parmesan og bag videre i ca. 5 minutter, til osten er gylden.
- Drys med hakket persille inden servering
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De er noget lettere at sælge ind som tilbehør til aftensmaden.
Blomkål kan jo vitterligt bruges til alt muligt. Blomkålsris, blomkålsmos, blomkålspizza, blomkålstortilla, blomkålsrøsti og nu også blomkålschips.
Jeg overvejede at lave mine blomkålschips i min dehydrator (reklamelink) for at få dem rigtigt sprøde, for uanset hvor meget vi elsker grøntsager og uanset hvor meget parmesanen hjælper til, så bliver de altså ikke rigtigt sprøde. Men så tænkte jeg, at det ville være lidt usportsligt, for hvor mange har lige en dehydrator?
Jeg har længe haft lyst til at støve min af og lave sprøde cookies à la dem, de sælger på 42Raw, for dem elsker Silas. Måske bliver det i dag!
Men selv bagt i ovn smager disse blomkålschips altså også virkelig lækkert. Find opskriften under billedet.
Prøv også: Grønkålschips med spidskommen eller bønnefritter med parmesan
De er lækre! Jeg brugte dem på den franske løgsuppe istedet for brød med ost! Virkelig meget bedre! Efter min mening.
Hej Jane
Hvordan tilbereder man blomkålschips i en airfryer.
Det ved jeg ikke. Jeg ejer (desværre) ikke en airfryer. Jeg har virkelig kig på dem men jeg skal først lige finde plads i køkkenet til den :)
Hej Jane.
Jeg har faktisk en dehydrator – hvordan tilberedes blomkålschips i sådan en?
Hilsen Birgit
Jeg ville give dem 10-12 timer på 50-60 grader. Måske lidt længere…
åh hvor ville jeg ønske du havde lavet dem i din excalibur