Blomkålsbidder med mozzarella


Disse små *næsten-sprøde* blomkålsbidder eller blomkålshapsere er en superlækker lille snack, og jeg ville ikke tøve med at putte dem på bordet til en buffet eller til et sammenskudsgilde. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville sætte mig ned og spise dem som selvstændigt måltid, men det er jo en individuel sag.

Blomkålsbidder med mozzarella og tomatdip

Blomkålsbidder med mozzarella

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak blomkålen til blomkålsris og overhæld dem med kogende vand i en skål. Du kan også varme dem i mikroovn, hvis du ejer sådan en.
  • Hæld dem over i et rent viskestykke og knug al væske ud af dem. Hæld de tørre blomkålsris over i skålen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen med en ske.
  • Form dem til små kugler og put dem i mini-muffinforme. Mine var i silikone.
  • Sæt dem i airfryerens skuffe og giv dem 10 minutter ved 180 grader.
  • Tag dem ud og vip dem ud af muffinformene og vend dem, så bunden nu stikker op. Giv dem yderligere 8 minutter i airfryeren.
  • Tag dem ud, lad dem afkøle og server med tomatdip.

I ovn

  • Jeg er sikker på at de fint kan laves i ovn også. Tilberedningstiden er dog måske en anelse længere.

Noter

Jeg dyppede dem bare i helt ren tomatpassata eller ‘mosede tomater’, hedder det nogle gange.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hovedingredienserne i blomkålsbidderne er, som navnet antyder, blomkål og mozzarella. Herudover er der et enkelt æg i til at holde det sammen og lidt oregano for at give lidt italienske vibes.

Italiensk Keto-snack? Ikke dårligt vel?

Jeg har lavet dem i airfryer og jeg tror desværre, de bliver bedst deri. Jeg tror ikke, du vil opnå samme sprødhed i ovn, men smagen kan sikkert blive lige så god.

Alle dine hedeste airfryer-spørgsmål besvaret her >>

Lækker Keto-venlig snacks

Snacks og mellemmåltider er ikke noget, jeg gør mig så meget i. Min erfaring er at jo mere ‘hovedmåltidsorienteret’, jeg er, jo bedre fungere det hele. Og jo nemmere er det også i øvrigt.

Læs også: Keto snacks og mellemmåltider

Men derfor kan jeg sagtens lave småretter og især til fx hyggemiddage hvor maden serveres sådan lidt buffet-style eller bare som en del af et aftensmåltid, hvor der er lidt forskelligt på bordet. Har vi fx rester fra flere dage, der har hobet sig op, laver jeg tit en restemiddag og så evt. en lille ekstra ret. Disse blomkålsbidder med mozzarella og tomatdip kunne være denne ekstra ret.

Tomatdippen er bare tomatpassata, du ved, de flasker, der nogle gange hedder Mosede tomater og som bare består af ja… mosede tomater. Hvis det skulle være ekstra tjekket, kunne du også bruge denne opskrift på hjemmelavet tomatsovs og servere den som dip.

Se flere airfryer opskrifter her

Blomkålsbidder med mozzarella og tomatdip

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Blomkålsbidder med mozzarella”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Tak for dit gode arbejde. Jeg har lige fået en AF og glæder mig til at lære den at kende. I går lavede jeg faktisk bagt blomkålsmos, genialt.
    Men mit spørgsmål; ca hvor mange kugler er der plads til? stiller du dem ovenpå hinanden ?

    Svar
  2. De minimuffinsforme som du nævner er det almindelige “papirforme” som købes i et supermarked når vi “bagte” 😉 kager

    Svar
  3. Jeg vil rigtig gerne lave dem i min airfryer, men Muffinsformene hvad materiale er de af ? For papir/pap vil vel brænde og silikone??🥰
    På forhånd mange tak 🥰🥰

    Svar
      • Hejsa.
        Det smager super godt. Men min “dej” var meget løs! Hvordan former du dem til kugler? Jeg måtter lægge dejen o formene med en ske!

        Svar
        • Jeg formede mine ligesom frikadeller, du ved med en ske og resten med hånden/fingrene. Fik du knuget væsken godt ud inden?

          Svar
  4. Hej Jane. Hvilke muffinforme har du brugt? Og har du købt yderligere tilbehør til AF?
    Jeg afventer lige lidt mere erfaring i at bruge AF’eren inden jeg vil investere mere. Jeg overvejer “gryden” så jeg kan lave din bagte tomatsuppe. Den har jeg savnet helt vildt, da jeg ingen ovn har haft i 1/2 år 😁 Jeg tænker at tomater, løg og peberfrugt godt kan bages i AF’eren ☺️

    Svar
    • Jeg har brugt silikoneforme.
      Jeg har købt gryden som tilbehør og brugt den et par gange allerede. Jeg tror sagtens det kunne fungere til suppe :)

      Svar