Blomkålsbearnaise


Blomkålsbearnaise. Ej skal vi virkelig ødelægge verdens bedste sovs med at putte blomkål i?

Og lad mig bare sige: Verdens største bearnaise-fan her. Vi spiser bearnaise ofte. Jeg har jo en Thermomix, der har et BearnaisePROGRAM, hvor jeg bare putter ingredienserne i og returnerer den perfekt bearnaisesauce til mig hver gang. Sådan næsten, ikke?

Blomkålsbearnaise - opskrift på den klassiske sovs - med indbygget grønt

Blomkålsbearnaise

5 fra 6 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Bearnaise – bare endnu nemmere og med et ekstra skud grønt.
6
|
20 minutter

Ingredienser

  • 300 g blomkål
  • 200 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk bearnaiseessens (jeg køber det færdigt)
  • 2 spsk frisk estragon friskhakket
  • 1 tsk salt smag til
  • 0,5 tsk hvid peber

Sådan gør du

  • Kog blomkål mørt i en lille gryde, ca. 7 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend blomkålsbuketterne med stavblender sammen med bearnaiseessens.
  • Tilsæt æggeblommer og blend igen.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Hæld smør i blenderglasset i en tynd stråle og blend samtidig (som hvis du lavede mayo).
  • Rør hakket estragon i og smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålsbearnaise – altså bearnaisesovs med blomkål?

Ja lige netop. Og blomkålsbearnaise kan også noget. Og så får man lidt ekstra blomkål indenbords, og det er der ingen, der er døde af.

En ægte Bearnaise er svær at lave, synes de fleste. Jeg har aldrig kunne piske min tyk og har derfor altid lavet den med stavblender (altså indtil Thermomixen flyttede ind).

Købebearnaise er uden smør

Men fordi det er lidt bøvlet at lave, er der mange, der springer over hvor gærdet er lavest og køber en færdig bearnaise. Det forstår jeg såmænd fint, og der findes mange rigtig udmærkede på markedet, fx Eriks Bearnaise, som er et virkelig ærligt produkt, og som jeg også køber.

MEN… alle de købe-bearnaise er jo lavet med rapsolie, hvor den ægte bearnaise (og også blomkålsbearnaise faktisk) er lavet med SMØR. Og smør er en verdensklasse type fedt og klart en overlegen fedtkilde til rapsolie, hvis du spørger mig. Især når vi taler om noget, der skal opvarmes.

Blomkålsbearnaise er nemt – og med smør!

Blomkålsbearnaise er nemt at lave og du får gavn af den gode smør.

Almindelig bearnaisesovs smager jo fint koldt også. Vi bruger eventuelle rester til bearnaisesmør, men blomkålsbearnaisen her er lidt blødere i konsistensen, når den er kold, så den fungerer perfekt i fx salater også. Jaja, bearnaise i salat lyder måske lidt skørt men hvorfor ikke?

Se fx denne lækre salat med laks og blomkålsbearnaise.

Ja for faktisk har jeg bragt en opskrift på blomkålsbearnaise en enkelt gang før her på bloggen, men jeg har justeret lidt i den, så her kommer den igen.

Blomkålsbearnaise - opskrift på den klassiske sovs - med indbygget grønt

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

65 kommentarer til “Blomkålsbearnaise”

    • Begge dele. Jeg spiser som regel varm på selve dagen og rester koldt efterfølgende. Prøv at se tekst under opskriften også hvor jeg skriver om hvordan jeg bruger den kold.

      Svar
    • Jeg har ikke lavet blomkålsbearnaisen i Thermomixeren, kun den almindelige bearnaise og her bruger jeg bare den opskrift, som er kodet ind i chippen.

      Svar
  1. Fantastisk bearnaise! Har aldrig lavet bearnaise før men det bliver da ikke sidste gang. Jeg brugte ferske blomkålsris fra Rema og det fungerede super godt.

    Svar
  2. 5 stars
    Jeg har netop prøvet opskriften af i dag – og den smager da intet mindre end fantastisk 🤩 … Fem stjerner herfra 👍🏼

    Svar
    • I Thermomixen er selve opskriften på bearnaise indkodet i maskinen, så jeg følger bare vejledningen trin for trin på skærmen. Det er dog den ægte bearnaise, ikke blomkålsbearnaisen.

      Svar
    • Hej Heidi
      Du må sådan set spise alt på Keto, så længe du ikke overskrider 20 g kulhydrat om dagen. Så det vigtigste er, at du skal i gang med at tælle kulhydrater. Hvis du er PLUS-medlem kan du se energiberegningerne under mine opskrifter og følge med i kulhydratindtaget ad den vej og du kan også læse PLUS-guiden til hvordan du tæller kulhydrater.

      Du kan også læse den store gratis begynderguide her: Begynderguide til Keto

      Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke. Nogle dage. Eller lige så længe som ægget/blomkålen holder sig. Jeg tror ikke du vil være i tvivl hvis den er dårlig, må jeg indrømme.

      Svar