Blomkålsbearnaise


Blomkålsbearnaise. Ej skal vi virkelig ødelægge verdens bedste sovs med at putte blomkål i?

Og lad mig bare sige: Verdens største bearnaise-fan her. Vi spiser bearnaise ofte. Jeg har jo en Thermomix, der har et BearnaisePROGRAM, hvor jeg bare putter ingredienserne i og returnerer den perfekt bearnaisesauce til mig hver gang. Sådan næsten, ikke?

Blomkålsbearnaise - opskrift på den klassiske sovs - med indbygget grønt

Blomkålsbearnaise

5 fra 6 stemmer
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
Bearnaise – bare endnu nemmere og med et ekstra skud grønt.
6
|
20 minutter

Ingredienser

  • 300 g blomkål
  • 200 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk bearnaiseessens (jeg køber det færdigt)
  • 2 spsk frisk estragon friskhakket
  • 1 tsk salt smag til
  • 0,5 tsk hvid peber

Sådan gør du

  • Kog blomkål mørt i en lille gryde, ca. 7 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend blomkålsbuketterne med stavblender sammen med bearnaiseessens.
  • Tilsæt æggeblommer og blend igen.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Hæld smør i blenderglasset i en tynd stråle og blend samtidig (som hvis du lavede mayo).
  • Rør hakket estragon i og smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 303
Kulhydrat 2g
Protein 3g
Fedt 31g

Blomkålsbearnaise – altså bearnaisesovs med blomkål?

Ja lige netop. Og blomkålsbearnaise kan også noget. Og så får man lidt ekstra blomkål indenbords, og det er der ingen, der er døde af.

En ægte Bearnaise er svær at lave, synes de fleste. Jeg har aldrig kunne piske min tyk og har derfor altid lavet den med stavblender (altså indtil Thermomixen flyttede ind).

Købebearnaise er uden smør

Men fordi det er lidt bøvlet at lave, er der mange, der springer over hvor gærdet er lavest og køber en færdig bearnaise. Det forstår jeg såmænd fint, og der findes mange rigtig udmærkede på markedet, fx Eriks Bearnaise, som er et virkelig ærligt produkt, og som jeg også køber.

MEN… alle de købe-bearnaise er jo lavet med rapsolie, hvor den ægte bearnaise (og også blomkålsbearnaise faktisk) er lavet med SMØR. Og smør er en verdensklasse type fedt og klart en overlegen fedtkilde til rapsolie, hvis du spørger mig. Især når vi taler om noget, der skal opvarmes.

Blomkålsbearnaise er nemt – og med smør!

Blomkålsbearnaise er nemt at lave og du får gavn af den gode smør.

Almindelig bearnaisesovs smager jo fint koldt også. Vi bruger eventuelle rester til bearnaisesmør, men blomkålsbearnaisen her er lidt blødere i konsistensen, når den er kold, så den fungerer perfekt i fx salater også. Jaja, bearnaise i salat lyder måske lidt skørt men hvorfor ikke?

Se fx denne lækre salat med laks og blomkålsbearnaise.

Ja for faktisk har jeg bragt en opskrift på blomkålsbearnaise en enkelt gang før her på bloggen, men jeg har justeret lidt i den, så her kommer den igen.

Blomkålsbearnaise - opskrift på den klassiske sovs - med indbygget grønt

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

67 kommentarer til “Blomkålsbearnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Begge dele. Jeg spiser som regel varm på selve dagen og rester koldt efterfølgende. Prøv at se tekst under opskriften også hvor jeg skriver om hvordan jeg bruger den kold.

      Svar
    • Jeg har ikke lavet blomkålsbearnaisen i Thermomixeren, kun den almindelige bearnaise og her bruger jeg bare den opskrift, som er kodet ind i chippen.

      Svar
  1. Fantastisk bearnaise! Har aldrig lavet bearnaise før men det bliver da ikke sidste gang. Jeg brugte ferske blomkålsris fra Rema og det fungerede super godt.

    Svar
  2. 5 stars
    Jeg har netop prøvet opskriften af i dag – og den smager da intet mindre end fantastisk 🤩 … Fem stjerner herfra 👍🏼

    Svar
    • I Thermomixen er selve opskriften på bearnaise indkodet i maskinen, så jeg følger bare vejledningen trin for trin på skærmen. Det er dog den ægte bearnaise, ikke blomkålsbearnaisen.

      Svar
    • Hej Heidi
      Du må sådan set spise alt på Keto, så længe du ikke overskrider 20 g kulhydrat om dagen. Så det vigtigste er, at du skal i gang med at tælle kulhydrater. Hvis du er PLUS-medlem kan du se energiberegningerne under mine opskrifter og følge med i kulhydratindtaget ad den vej og du kan også læse PLUS-guiden til hvordan du tæller kulhydrater.

      Du kan også læse den store gratis begynderguide her: Begynderguide til Keto

      Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke. Nogle dage. Eller lige så længe som ægget/blomkålen holder sig. Jeg tror ikke du vil være i tvivl hvis den er dårlig, må jeg indrømme.

      Svar