Blomkåls-røsti


Blomkåls-røsti er jo Low Carb-verdenens svar på de gode kartoffelrøsti eller hashbrowns, og de er altså en ret så god erstatning, vil jeg sige. Disse er rigtig godt faste i det og har en god smag af ost og løg. Selve blomkålssmagen falder lidt i baggrunden.

Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Blomkåls-røsti

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
35 minutter

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 100 g løg
  • 175 g ost cheddar, parmesan etc.
  • 2 æg
  • lidt tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær blomkål i buketter og riv/blend dem fint til blomkålsris i foodprocessoren. Hæld over i en skål.
  • Overhæld blomkålsrisene med kogende vand og dræn straks vandet fra og blomkålsrisene over i en si.
  • Pres så meget væske ud af dem, som du kan. Hæld dem herfra videre over i et rent viskestykke og knug så meget væske ud, som du kan. Der er mere, end du tror. Hæld de tørre blomkålsris tilbage i skålen.
  • Riv løg og ost fint og bland nu alle ingredienser sammen med blomkålsrisene til en fast, fedtet masse.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Fordel blomkålsdejen i runde, halvtykke klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag i ca. 15-20 minutter. Vend dem om med en spatel og bag dem yderligere ca. 10 minutter eller til de er gyldne på toppen og i kanterne. Jeg måtte bytte lidt rundt på pladerne undervejs. Min ovn bager for vildt ujævnt altså!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkåls-røsti – eller hashbrowns med blomkål

Vi bruger dem mest som tilbehør men de kan også bruges som en hurtig mini-klapsammen.

Og de er super at lave, hvis man har et blomkål, der ligger bliver gammelt i bunden af køleskabet, fordi jeg ikke har fået lavet det med dem, som jeg havde planlagt.

Sådan en skæbne led også det blomkål, som endte i denne opskrift. Det var halvslattent og spillede på sidste vers, men det betyder ingenting, når det skal laves til blomkåls-røsti.

Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Og de blev altså ret gode!

Blomkålsrøsti som tilbehør eller som grøntsagsbrød

De kan både spises, som de er, og de kan klappes sammen om en skive salat, lidt skinke og ost til en hurtig klapsammen. Og de kan fryses og holde sig forevigt.

Jeg spiste et par stykker til frokost, serverede nogle til aftensmaden og puttede resten i fryseren. Det er så rart at kunne tage den slags op, når jeg ikke gider lave frokost.

I øvrigt har jeg tidligere lavede røsti med knoldselleri i bacon, og de er altså også mundvandsdryppende lækre. De indeholder lidt flere kulhydrater end disse, men hvis det er underordnet så prøv dem en dag også. At lave røsti med grøntsager i stede for kartoffel er jo en supernem måde at nedbringe kulhydratindholdet.

Opskriften finder du her: Knoldselleri-røsti med bacon og parmesan

Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel
Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “Blomkåls-røsti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jow jow Jane.
    Her har du fanget min interesse. Er ligesom de rostis jeg købte før, men bedre. Jeg tilført lige et par fed hvidløg, for jeg har det jo stramt med smagen af blomkål🙂
    Har du monstro nogle opskrifter der tager smagen væk (eller det meste) fra broccoli? For….ja det har jeg det endnu strammere med 😂

    Svar
  2. 5 stars
    De er Lækre!
    Jeg ændrede dog en lille smule. Jeg plaskede “massen” ud på en bageplade, og bagte den hel i ovnen.
    Undervejs vente jeg den lige, for en sikkerheds skyld. til sidt skar jeg den ud i 9 rektangulære stykker, og så fik den de sidste minutter i ovnen. Jeg har prøvet at spise en som pizza. Og så har jeg prøvet at stege lidt ekstra i olivenolie, smeltet ost, skinke og spejlæg.
    Det var godt.
    Årsagen til den rektangulære form er, alle mine bøtter er enten firkantede eller rektangulære! ;-)Det er meget letter at pakke madkassen så ;-).

    Svar