Blomkåls-røsti er jo Low Carb-verdenens svar på de gode kartoffelrøsti eller hashbrowns, og de er altså en ret så god erstatning, vil jeg sige. Disse er rigtig godt faste i det og har en god smag af ost og løg. Selve blomkålssmagen falder lidt i baggrunden.
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær blomkål i buketter og riv/blend dem fint til blomkålsris i foodprocessoren. Hæld over i en skål.
- Overhæld blomkålsrisene med kogende vand og dræn straks vandet fra og blomkålsrisene over i en si.
- Pres så meget væske ud af dem, som du kan. Hæld dem herfra videre over i et rent viskestykke og knug så meget væske ud, som du kan. Der er mere, end du tror. Hæld de tørre blomkålsris tilbage i skålen.
- Riv løg og ost fint og bland nu alle ingredienser sammen med blomkålsrisene til en fast, fedtet masse.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Fordel blomkålsdejen i runde, halvtykke klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag i ca. 15-20 minutter. Vend dem om med en spatel og bag dem yderligere ca. 10 minutter eller til de er gyldne på toppen og i kanterne. Jeg måtte bytte lidt rundt på pladerne undervejs. Min ovn bager for vildt ujævnt altså!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkåls-røsti – eller hashbrowns med blomkål
Vi bruger dem mest som tilbehør men de kan også bruges som en hurtig mini-klapsammen.
Og de er super at lave, hvis man har et blomkål, der ligger bliver gammelt i bunden af køleskabet, fordi jeg ikke har fået lavet det med dem, som jeg havde planlagt.
Sådan en skæbne led også det blomkål, som endte i denne opskrift. Det var halvslattent og spillede på sidste vers, men det betyder ingenting, når det skal laves til blomkåls-røsti.
Og de blev altså ret gode!
Blomkålsrøsti som tilbehør eller som grøntsagsbrød
De kan både spises, som de er, og de kan klappes sammen om en skive salat, lidt skinke og ost til en hurtig klapsammen. Og de kan fryses og holde sig forevigt.
Jeg spiste et par stykker til frokost, serverede nogle til aftensmaden og puttede resten i fryseren. Det er så rart at kunne tage den slags op, når jeg ikke gider lave frokost.
I øvrigt har jeg tidligere lavede røsti med knoldselleri i bacon, og de er altså også mundvandsdryppende lækre. De indeholder lidt flere kulhydrater end disse, men hvis det er underordnet så prøv dem en dag også. At lave røsti med grøntsager i stede for kartoffel er jo en supernem måde at nedbringe kulhydratindholdet.
Opskriften finder du her: Knoldselleri-røsti med bacon og parmesan
Jow jow Jane.
Her har du fanget min interesse. Er ligesom de rostis jeg købte før, men bedre. Jeg tilført lige et par fed hvidløg, for jeg har det jo stramt med smagen af blomkål🙂
Har du monstro nogle opskrifter der tager smagen væk (eller det meste) fra broccoli? For….ja det har jeg det endnu strammere med 😂
Åh nej umiddelbart ikke. Ærgerligt med broccoli. Selv synes jeg, den er mere smagsneutral end blomkål. Hvis du er ok med lidt flere kulhydrater, er disse med knoldselleri virkelig gode: https://www.madbanditten.dk/roesti-af-knoldselleri-med-bacon-og-parmesan/ Evt. test dem med broccoli.
Kan man bytte blomkålen ud med broccoli ris? og er det så de samme Ingredienser?
ja helt sikkert! Det fungerer lige så fint💚
Meget lækre 10 stjerner herfra. Lette at få flotte runde.
Dejlig tilbehør, har endnu ikke prøvet dem kolde som brød, men skal da helt sikkert prøves
Uhm altså, alt med bagt blomkål og ost :-) blomkåls-tacos laver jeg også tit.
De er Lækre!
Jeg ændrede dog en lille smule. Jeg plaskede “massen” ud på en bageplade, og bagte den hel i ovnen.
Undervejs vente jeg den lige, for en sikkerheds skyld. til sidt skar jeg den ud i 9 rektangulære stykker, og så fik den de sidste minutter i ovnen. Jeg har prøvet at spise en som pizza. Og så har jeg prøvet at stege lidt ekstra i olivenolie, smeltet ost, skinke og spejlæg.
Det var godt.
Årsagen til den rektangulære form er, alle mine bøtter er enten firkantede eller rektangulære! ;-)Det er meget letter at pakke madkassen så ;-).
Fantastisk tænkt👏🏼