Mac’n’cheese / Mac and Cheese eller skulle jeg kalde det blomkål’n’cheese? For jeg har jo trods alt byttet macaronien ud med blomkål…
Lyder det mærkeligt? Jamen ved du hvad? Den gode smag, som du kender fra Mac and Cheese kommer jo fra ostesovsen og ikke fra macaronien. Og den gode smag får du stadig her. Og så røg der lidt bacon i også. Det kan selvfølgelig udelades, men alt smager jo bedre med bacon!
Jeg kan mærke, at det her bliver en familiefavorit. I hvert fald burde denne opskrift kunne overbevise selv den mest indædte blomkålsmodstander!
Ingredienser
Ostesovs
Blomkål og fyld
- 800 g blomkål
- 100 g bacon stegt, kan udelades
- 10 cherrytomater skåret i halve
- ekstra ost til gratinering
- lidt sesamfrø
Sådan gør du
- Hæld fløde i en gryde sammen med begge slags ost, timian og krydderier og lad det koge op under omrøring. Tilføj evt. lidt vand hvis den bliver for tyk.
- Smag til med sennep, citron og evt. lidt Sukrin hvis nødvendigt
- Del blomkålen i mindre buketter og kom dem i et ovnfast fad
- Fordel stegt bacon og cherrytomater ovenpå
- Hæld ostesaucen over
- Drys med ekstra revet ost og evt. lidt sesamfrø
- Bag i ovnen ved 200 grader i 20-30 min til den er gylden på toppen.
- Server med en stor grøn salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mere inspiration til sund og nem familiemad?
Mangler du mere inspiration til familiemad, kan jeg anbefale min bog MADGLAD, som er fyldt med nemme, velsmagende og sunde opskrifter til hele familien. Du kan finde den i boghandlen og jeg har også enkelte eksemplarer tilbage, som jeg kan sælge, hvis du vil have et eksemplar med en lille hilsen i.
Find bogen her:
Jeg elsker Mac and Cheese. Det har altid været en nem og god ret.
Den er lige blevet slået af banen. Så lækkert
Efter at have læst kommentarerne kogte jeg fløden + ingredienser minus vand op med maizenajævner i vand. Jeg ved ikke om maizena er “tilladt”, men det hjalp i hvert fald på konsistensen. Jeg skal spise efter KISS-principperne, så en anden gang vil jeg nok skære ned på fløden og blande den med mælk.
Smagen var bare fantastisk!
Ostesaucen blev meget tynd hos os ? Fik ikke rigtig den der mac’n’cheese look vi havde hobet på. Næste gang vil vi lave den uden vand.
Samme her. Jeg ved ikke, om jeg gjorde noget forkert, eller om den bare ikke bliver særligt cremet. Kan man komme for meget ost på toppen, så væden ikke fordamper tilstrækkeligt? ?
Kan rester evt fryses – da opskriften er til 6 Pers. Og det kan være svært at desekrere ned til fx bare 2 Pers. Så tænkte om man kunne fryse rester?
Jeg er faktisk lidt i tvivl om det vil blive for vandet efter frysning. Jeg tænker her på blomkålen. Måske sikrest at lave halv portion?
Det ser bare SÅ lækkert ud! Det bliver den der kommer på fredagsbordet i morgen :)
Jeg har dog kun 1 blomkål liggende i køleskabet, men jeg har et jeg har skåret i buketter i fryseren, tror du det bliver alt for kedeligt hvis jeg tager det med?
Et spørgsmål mere, der indgår ikke løg i opskriften, men det kan jeg slet ikke leve uden, så mon ikke man kan snitte og stege lidt løg og komme det i blandingen uden at det gør noget?
Jeg kan ikke lige gennemskue om blomkål, der har været frosset vil give for meget væske. Til gengæld kan du helt sikkert godt tilføje løg! :)
Du har reddet min dag, Jane. Havde i sidste uge vilde ambitioner om det ene og andet kulinariske mesterværk så kom til at købe bla blomkål (trods det at jeg slet ikke er vild med det og stadig får mareridt om barndommens udkogte blomkål der bare mest lugter af prut) og står så i dag med giga hovedpine, nul lyst til at handle og et køleskab med et kæmpe blomkål. What to do??? Så falder man lige over denne opskrift, har godt nok ikke cheddar i køleskabet men tænker det skal have et forsøg alligevel :-) TAK
Min ret blev meget pjasket… sådan bare blomkål i helt tynd væske… er det mon meningen? Havde forventet noget cremet :-)
Også min. Lidt som blomkål i ostesuppe. Smagte nu super godt alligevel :-)
Denne ret
smagte altså godt! Og blomkålen blev lige som den skulle være uden kogning:) Det, som Mette F skriver ang. portionsstørrelser synes jeg også er svært. Har nu været i gang i 2,5 år, og synes egentlig selv, at jeg er opmærksom på at gå uden om nødder osv med højt kulhydratindtag til følge. Kan bare ikke knække koden til at komme til at køre helt over på fedtforbrænding og det frustrerer mig virkelig når jeg ellers er virkelig godt tilpas på livsstilen i øvrig……
Mmm … bacon, ost og røget paprika … behøver vi andet her i verden? :-D
Jeg er dog ikke så vild med varme tomater. Giver de meget smag til retten eller bliver retten for kedelig hvis man undlader dem?
Måske lidt tomatpuré kunne gøre det i stedet for?
Haha præcist!!
Du kan sagtens udelade tomaterne eller endda bruge lidt tomatpuré. Det tror jeg ville gå lige så fint :)
Hold fast, hvor lyder det altså bare lækkert! Det kommer på vores fredags-bord :) Det jeg kæmper mest med mht. lchf (dette er kun min anden uge i denne omgang, men har dog prøvet det for et par år siden også) er portionsstørrelser. Jeg er bare for at overspise. Men jeg synes det kan være svært at blive mæt nok med de små portioner – eller dvs – jeg er jo mæt, men når at blive sulten igen inden næste måltid.
Er det fordi det er så “tidligt” i omstillingen?
Ja omstillingen kan sagtens spille ind. Appetitten regulerer sig henad vejen. Det kan også være du har brug for mere mad eller at du stadig spiser for mange kulhydrater til at din krop lykkes med at skifte helt over på fedtforbrænding. Jeg gætter bare her :) Du kan lægge en lille snack til om eftermiddagen fx hvis tiden mellem frokost og aften bliver for lang.
Åh, hvor ser det fantastisk lækkert ud. Sprød smeltet ost er bare så godt.
Hvor mør bliver blomkålen i ovnen? Jeg tænkte, om man lige skulle koge den få minutter.
Det kunne man godt men jeg synes den blev fin uden kogning også :)