Det er få ting, der ikke bliver bedre af at blive smurt ind i tahindressing. Blomkål her glider lige ned. Blomkål med sumak og tahindressing er super nemt tilbehør til hverdagsaftener og hvis du laver dobbelt op af tahindressingen, vil du ikke fortryde det.
Server dette lækre tilbehør til et stykke kylling eller hvid fisk. Vil du have mere grønt. kan du tilføje min lækre mellemøstlige salat.
Blomkål med sumak
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g blomkål
- ½ tsk røget paprika
- 2 tsk Sumak kan udelades
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk løgpulver
- 3 spsk olivenolie
Tahindressing
- 2 spsk tahin
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
- Evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Del blomkålen i mindre buketter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og dryp olien over.
- Drys med krydderierne og bland det hele godt sammen med hænderne.
- Sæt blomkålen i ovnen i ca. 15 minutter til den har fået lidt farve men stadig har lidt bid.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Juster evt. med mere vand, hvis din tahin er meget tyk.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er sumak?
Sumak er et mellemøstligt krydderi, som består af tørrede og malede bær fra sumakbusken. Sumak har en karakteristisk syrlig smag. En almindelig erstatning vil være en blanding af lige dele citronsaft og tørret citronskal men det er ikke helt det samme. Sumak fås i helsekosten. Jeg har den fra Mill&Mortar.
Denne opskrift med blomkåls med tahindressing og sumak kan fint laves uden sumak. Du får rigeligt lækker smag fra tahindressingen.
Vil du bare gemme tahindressingen som favorit, finder du opskriften alene her: Tahindressing
0 kommentarer til “Blomkål med sumak og tahindressing”