Med ostesovs ryger det meste ned. Er du ikke enig? I hvert fald er det intet problem at spise godt med blomkål, når de får den lækre ostecreme på toppen her.

Ingredienser
- 1 blomkål ca. 500 g
- 2 spsk cajunkrydderi eller andet krydderi med masser af smag
- 2 spsk olivenolie
- 50 g bacon
- 1 dl fløde
- 100 g ost fx cheddar eller anden ost med god smag
- 50 g flødeost naturel
- eddike
- salt og friskkværnet peber
- purløg
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Del blomkålen i små buketter.
- Fordel blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og bland blomkålen med olie og krydderi.
- Bag i ca. 15 minutter, til blomkålen har fået en smule farve.
- Skær baconen i små tern og steg den sprød på en pande.
- Kom fløde, flødeost og revet ost i en lille gryde og varm op ved mellem varme.
- Lad osten smelte og saucen tykne lidt.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike eller citron.
- Fordel blomkålen i et fad og hæld saucen over.
- Drys med bacon og hakket persille eller purløg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt blomkål med ostesovs
Med et frankofilt hjerte og en datter, der elsker ost højere end gennemsnittet, er en opskrift som denne en vinder. Blomkål vendt i krydderi og olie og bagt i ovnen synes jeg i forvejen er dejligt tilbehør men en ostesovs til enten at hælde over eller dyppe i, gør det jo kun bedre.
En tilbehørsret som denne, der er så fyldig, fungerer bedst til magre, lidt neutrale proteinkilder som fx kylling eller fisk, synes jeg. De kan ofte fint klare det fede modspil.
Supergodt , det spiste det i får med kyllingbiter. Det er en av mine favoritter
Jeg har lige ladet mig inspirere af denne opskrift. Jeg skiftede blomkål ud med broccoli, fordi det var det, jeg havde. Da jeg skulle smide smøreost i, havde jeg glemt at bøtten indeholdt 200 gram og ikke 100, så jeg tænkte at en halv bøtte blev fint. Det gjorde det også, det var bare dobbelt så meget som i opskriften. Pyt med det. Osten blev en Thise blåskimmelost, men kun 65 gram. Det var nu også en fin mængde, I forhold til smagen. Broccolibukketter kom en tur i airfryeren 12 minutter ved 180 grader, og kun krydret med Herbamare. Det var lige det, jeg havde lyst til.
Resultatet kan ikke sammenlignes med dit, men det smagte dæleme godt!
Det lyder dælme også dejligt :))
Smagte godt, men næste gang skal osten smage af mere.
Mmm… så lækkert med bagt blomkål med ostesauce :-) Passede godt til min flæskesværpaneret kotelet… Nu er der ro på maven lige indtil morgenmaden om 14 timer…. Tak for alle de lækre opskrifter – synes de er lette at gå til og kræver ikke flere timers arbejde i køkkenet <3 Jeg er STOR FAN
Ej så dejligt at høre. Tusind tak Tina ❤️
Hej
Bare for at være sikker, skal blomkålen kun have 15 min?
Ja jeg gav den 15 minutter??
Elsker dig sgu lidt ♥️♥️
Gæt hvad der er på menuen til gæstemaden på Fredag ???
Hehe – rigtig god fornøjelse❤️❤️
Kære Jane? Jeg bøjer mig i støvet for hvordan du kan blive ved og ved at finde på så mange lækre opskrifter? Kommer det bare til dig? Eller er du bare vildt god til at samle inspiration selv? Uanset så er det en fornøjelse for alle os andre ??❤️
Hehe hvor er du sød. Tak❤️
Åh det er lidt blandet. Nogle gange finder jeg bare på, andre gange søger jeg idéer på fx pinterest :)