Blomkål i fad med ost og bacon er på menuen i dag og du kan godt glæde dig til denne her opskrift. Total lækker kombination og en perfekt erstatning for flødekartoflerne.

Ingredienser
- 600 g blomkål
- 100 g bacon
- 400 ml cremefraiche 38%
- 100 g revet ost
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 dl pofiber reklamelink
- 3 spsk olivenolie
- 2 kvist frisk rosmarin finthakket
- 100 g revet ost til gratinering
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Skær blomkål i buketter.
- Opvarm vand i en gryde med en smule salt og kog blomkålsbuketterne heri i ca. 5-7 minutter. Hæld dem i en si og dræn dem for væske.
- Fordel de kogte blomkålsbuketter i et smurt ovnfast fad. Skær bacon i små stykker og læg dem i fadet sammen med blomkål.
- Rør cremefraiche med 100 g revet ost og salt og peber og muskatnød og vend blandingen rundt i blomkål-bacon-fadet. Drys de sidste 100 g revet ost over.
- Rør Pofiber, olivenolie og finthakket rosmarin sammen til en grødet masse og klat det ud over fadet.
- Bag fadet i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gylden på toppen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb erstatning for flødekartofler
I denne opskrift på blomkål i fad forsøgte jeg at lave lidt “brødkrumme-topping”. Det blev sådan mellem-vellykket, vil jeg sige.
Jeg tror, at en grovere nøddemel eller simpelthen brødkrummer fra et dagsgammelt LCHF-brød ville fungere lige så fint eller bedre. Det havde jeg ikke lige ved hånden, så jeg forsøgte mig lidt frem. Det kan derfor også sagtens udelades i opskriften her nedenfor, hvis du synes, det er for bøvlet.
Det fede tilbehør her gør sig godt, hvis du spiser magert kød til og derfor har brug for noget god mæthed ved siden af. Vi har spist den både til kylling og fisk.
Har lige afprøvet denne ret.
Det er en smagssag, men for mig fungerer rosmarin med muskatnød sammen slet, slet ikke.
Jeg kommer ikke til at lave den igen.
Så skulle man udelukke det ene frem for det andet.
Men tak fordi du alligevel tog dig tid til at give dit besyv med☺️
kcal indhold pr 100 g ?
Ved ikke – brug evt. et program som madlog.dk til at regne det ud.
Jeg prøvede denne ret i går sammen med dine kyllingefrikadeller.
Begge dele smagte fantastisk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver blomkålsretten. Nøøj det smagte godt. Og begge teenagere kunne også rigtig godt lide det :o)
Mange tak for alle dine dejlige opskrifter – jeg er stor fan!
Hvor dejligt at høre! tak for tilbagemeldingen Jannie!
Jeg dryssede med frisk hakket rosmarin og en håndfuld hakkede valnødder. Dejligt tilbehør ☺
Nyder din side med mange input og opskrifter.
Tak for det ?
Hvilken type cremefraiche benytter du i denne opskrift?
Jeg bruger altid cremefraiche 38% :)
Hvad er Pofibre?
Det er en slags kartoffelfibre, som ofte bruges i stedet for mel i glutenfrit eller kulhydratfattigt bagværk. Du kan læse mere om det her: https://www.madbanditten.dk/gode-lchf-produkter/
For dælen Jane, jeg er helt solgt! :-)
Det er da SÅ meget bedre end glutenfri æbleskiver (hvis du husker …)
Jeg havde lige en porre til overs og den snittede jeg fint og blancherede kort sammen med blomkålen og så røg den med i fadet også.
Havde ingen bacon men det smagte super godt alligevel. Min kotelet var glad :-D
Haha, I remember! :) Og helt enig, det her er i orden tilbehør til en kotelet! :)
prøv at vende tynde ringe af salatløg i!! ?
Hvor er det skønt når man googler blomkål og bacon at man så finder denne opskrift. Den er bare “mummelums”. Er gemt på min Pinterest (til egen og andres fornøjelse). Jeg erstattede muskatnød med spidskommen. Og Pofiber blev erstattet med 1-2 dl mandler. Faldt i både de voksnes og børnenes smag! Så det er jo fantastisk!
Det lyder som en opskrift jeg kunne kaste mig ud i:). Jeg har netop lokket manden ud i det her lchf, så er meget spændt på det hele.
Vi elsker blomkål, men ikke den kogte bløde blomkål, og allerhelst rå. Hvordan bliver blomkålen i denne ret? Skulle jeg evt. springe kogningen over?
Tak for en fantastisk side:). Jeg har selv været i gang et par dage nu, og er simpelt hen så overrasket over hvor lang tid jeg er mæt, og har mistet lysten til søde sager:). Det er jo helt fantastisk:)
Nogen speciel årsag til du koger blomkålen først, når det alligevel skal i ovnen i så lang tid?
Jeg synes ganske enkelt, at blomkålen bliver for hård, når den ikke er forkogt. På trods af den lange ovntid.