Blomkål i estragoncreme


Denne opskrift på blomkål i estragoncreme smager for det første utroligt lækkert i sig selv og for det andet er det en superfin erstatning for en god gammeldags dansk kartoffelsalat. Blomkålen er letkogt og nedkølet og vendt i den lækre dressing, der smager af bearnaise og det giver en superdejlig salat, som også er god at have med på fx picnic eller til fællesspisning.

Blomkål i estragoncreme

Blomkål i estragoncreme

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Wannabe kartoffelsalat lavet med blomkål.
4
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Del blomkålen i små buketter.
  • Kog noget vand i en gryde og lad blomkålen koge i ca. 2 minutter. Den skal stadig have bid men ikke være helt rå.
  • Dræn blomkålen helt og lad den køle fuldstændig af i køleskab.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Vend blomkålen i.
  • Lad den gerne trække lidt inden servering.
  • Klip gerne lidt purløg eller ekstra estragon til at drysse over inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkål i estragoncreme – ‘wannabe kartoffelsalat’

Det kom sig faktisk af, at der var en læser, der spurgte, om jeg ikke havde en opskrift, man kunne sætte i stedet for kartoffelsalat, hvis man skulle have mad med på tur eller til fællesspisning. Og det havde jeg faktisk, men den er i min bog LCHF Året Rundt. I stedet for at bringe den samme opskrift her, lavede jeg en ny.

Den er jo ret enkel, men smagen er bare virkelig god. Jeg kan spise den til det meste kød, både varmt og koldt. Fx er den dejlig til restedag, hvor man måske har nogle skiver af den langtidsstegte roastbeef.

Estragoncremen smager jo henad bearnaise og mere overtalelse behøver jeg sådan set ikke ;-)

Blomkål i estragoncreme - lækker opskrift på wannabe kartoffelsalat (Keto)

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Blomkål i estragoncreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Så lækker en opskrift😋😋 Selv min kæreste er begejstret og han er ellers “bange” for at prøve nyt…..

    Svar
  2. Lækker opskrift – nu kommer en lidt mærkelig creme vi plejer at bruge til kartoffelsalat. Den kan også bruges til blomkål.
    Fint snittet løg, lidt stærk sennep, salt, peber, bearnaise essens og en god klat mayonnaise røres sammen. Pisk en flødeskum af en god fløde og vend forsigtig skummen i blandingen. Nu har su en luftig creme med smag af bearnaise. Vend blomkål og pynt med masser af purløg.
    Den er lækker.

    Svar
  3. 5 stars
    Jeg elsker denne opskrift!
    Har hen over denne sommer serveret den flere gange for gæster. Og de har faktisk valgt den over kartoffelsalaten, som også stod på bordet.
    Skal lave den igen i dag :-)

    Svar
  4. 5 stars
    Dejlig opskrift som er blevet min foretrukne , bruger den gerne også til gæster, hvor den altid er en stor succes.

    Svar
  5. Hej Jane tak for alle de gode og inspirerende tanker du kommer med. Den opskrift vil jeg bruge allerede i dag, da jeg skal til sammenskudsgilde i aften.
    Jeg er 66 år, og havde nok troet, at det ville gå som alle de andre gange hvor jeg gik i gang med slankekur/kostomlægning. Jeg har nu spist ketokost i 5 1/2 måned og nyder stadig maden. De første 3 måneder var jeg meget omhyggelig med at veje alt af til mindste detalje. Nu tager jeg det mere på øjemål. I dag har jeg nået et vægttab på godt 27 kg. Har ikke nået mit endemål endnu, men ser ikke at det bliver et problem at nå det.?❤️

    Svar
    • Hvor perfekt at bruge denne til sammenskudsgilde!

      Og sikke et flot vægttab – det lyder som en superfin proces med at være mere nøjeregnende i starten og senere lade det blive mere intuitivt. Det ser jeg generelt rigtig gode resultater ved. ❤️

      Svar
  6. Hej Jane, tak for en inspirerende side! Jeg kan næsten ikke få hænderne ned her 6 uger inde og 8 kilo lettere. Ferien er ved at være slut men jeg har formået at modstå de værste fristelser til fødselsdagsfesten. Ja, der røg en fødselsdagsbolle med tandsmør ned – men stoppede efter èn – og jeg lavede min egen low carb version af en lagkage (kagecreme og hindbær) som blev spist med stor velbehag! Egentlig vil jeg dele min egen vidunderret, med blomkål, da jeg ikke synes at have set herinde. Det er en simpel blomkåls-fiskemousse som regel lavet på dåsetun eller røget makrel, kogt blomkål most med en gaffel, creme fraiche, mayonnaise, lidt revet løg + hvidløg og kapers. Smager lækkert ovenpå strimlet spidskål! Mængden af løg, hvidløg og kapers tilpasses efter smag og kulhydratsforbrug.
    Jeg slutter mit “testimonial” og glæder mig til at se hvad efteråret bringer af spændende inspiration. #keto it away /Helene

    Svar
  7. Hej Jane

    Den opskrift ser skøn ud!

    Jeg spiser normal/liberal LCHF, hvilket har positiv effekt på mit velvære. Jeg går nu og tænker på, hvor meget der skal til før, at alt det positive min krop har opnået, spoleres – vil fx pizza, en enkelt aften, ødelægge en masse, og vil jeg så få bivirkninger som jeg havde i overgangsperioden igen? Ikke fordi jeg craver en pizza, men måske jeg en dag bliver inviteret på pizzeria :-).

    God sommer.

    Kh. Trine

    Svar
  8. WOW det lyder som en rigtig lækker kombi og skal helt klart prøves meget snart. Estragon smager jo skønt…jeg glemmer bare at bruge det ;)

    Svar