Denne opskrift på blomkål i estragoncreme smager for det første utroligt lækkert i sig selv og for det andet er det en superfin erstatning for en god gammeldags dansk kartoffelsalat. Blomkålen er letkogt og nedkølet og vendt i den lækre dressing, der smager af bearnaise og det giver en superdejlig salat, som også er god at have med på fx picnic eller til fællesspisning.

Blomkål i estragoncreme
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 600 g blomkål
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk frisk estragon hakket
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i små buketter.
- Kog noget vand i en gryde og lad blomkålen koge i ca. 2 minutter. Den skal stadig have bid men ikke være helt rå.
- Dræn blomkålen helt og lad den køle fuldstændig af i køleskab.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Vend blomkålen i.
- Lad den gerne trække lidt inden servering.
- Klip gerne lidt purløg eller ekstra estragon til at drysse over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkål i estragoncreme – ‘wannabe kartoffelsalat’
Det kom sig faktisk af, at der var en læser, der spurgte, om jeg ikke havde en opskrift, man kunne sætte i stedet for kartoffelsalat, hvis man skulle have mad med på tur eller til fællesspisning. Og det havde jeg faktisk, men den er i min bog LCHF Året Rundt. I stedet for at bringe den samme opskrift her, lavede jeg en ny.
Den er jo ret enkel, men smagen er bare virkelig god. Jeg kan spise den til det meste kød, både varmt og koldt. Fx er den dejlig til restedag, hvor man måske har nogle skiver af den langtidsstegte roastbeef.
Estragoncremen smager jo henad bearnaise og mere overtalelse behøver jeg sådan set ikke ;-)
What’s not to like.,
Fantastisk med en dejlig skaftkottelet stegt i smør, mums😋
Så lækker en opskrift😋😋 Selv min kæreste er begejstret og han er ellers “bange” for at prøve nyt…..
Jaarh hvor godt! Der er noget over bearnaisesmagen, der overtaler mange mænd ;-)
Lækker opskrift – nu kommer en lidt mærkelig creme vi plejer at bruge til kartoffelsalat. Den kan også bruges til blomkål.
Fint snittet løg, lidt stærk sennep, salt, peber, bearnaise essens og en god klat mayonnaise røres sammen. Pisk en flødeskum af en god fløde og vend forsigtig skummen i blandingen. Nu har su en luftig creme med smag af bearnaise. Vend blomkål og pynt med masser af purløg.
Den er lækker.
Det lyder da virkelig også toplækkert!!
Jeg elsker denne opskrift!
Har hen over denne sommer serveret den flere gange for gæster. Og de har faktisk valgt den over kartoffelsalaten, som også stod på bordet.
Skal lave den igen i dag :-)
Ej så godt at høre. Tak Inge❤️
Dejlig opskrift som er blevet min foretrukne , bruger den gerne også til gæster, hvor den altid er en stor succes.
Jaaah hvor godt! Jeg er også helt vild med den her om sommeren❤️
TAk – det lyder præcis som den opskrift jeg ikke vidste, jeg savnede :-)
God weekend.
Stella
Ja ikke? Den smager forbavsende dejligt.
Og god weekend til dig også❤️
Hej Jane tak for alle de gode og inspirerende tanker du kommer med. Den opskrift vil jeg bruge allerede i dag, da jeg skal til sammenskudsgilde i aften.
Jeg er 66 år, og havde nok troet, at det ville gå som alle de andre gange hvor jeg gik i gang med slankekur/kostomlægning. Jeg har nu spist ketokost i 5 1/2 måned og nyder stadig maden. De første 3 måneder var jeg meget omhyggelig med at veje alt af til mindste detalje. Nu tager jeg det mere på øjemål. I dag har jeg nået et vægttab på godt 27 kg. Har ikke nået mit endemål endnu, men ser ikke at det bliver et problem at nå det.?❤️
Hvor perfekt at bruge denne til sammenskudsgilde!
Og sikke et flot vægttab – det lyder som en superfin proces med at være mere nøjeregnende i starten og senere lade det blive mere intuitivt. Det ser jeg generelt rigtig gode resultater ved. ❤️
Hej Jane, tak for en inspirerende side! Jeg kan næsten ikke få hænderne ned her 6 uger inde og 8 kilo lettere. Ferien er ved at være slut men jeg har formået at modstå de værste fristelser til fødselsdagsfesten. Ja, der røg en fødselsdagsbolle med tandsmør ned – men stoppede efter èn – og jeg lavede min egen low carb version af en lagkage (kagecreme og hindbær) som blev spist med stor velbehag! Egentlig vil jeg dele min egen vidunderret, med blomkål, da jeg ikke synes at have set herinde. Det er en simpel blomkåls-fiskemousse som regel lavet på dåsetun eller røget makrel, kogt blomkål most med en gaffel, creme fraiche, mayonnaise, lidt revet løg + hvidløg og kapers. Smager lækkert ovenpå strimlet spidskål! Mængden af løg, hvidløg og kapers tilpasses efter smag og kulhydratsforbrug.
Jeg slutter mit “testimonial” og glæder mig til at se hvad efteråret bringer af spændende inspiration. #keto it away /Helene
Hej Helene
Hvor dejligt at høre❤️
Og skøn fiskemousse. Den vil jeg teste ved lejlighed!
Ja tak til nyhedsbrev
Hej Linda
Det er dejligt at du vil tilmeldes nyhedsbrevet men der sker ikke noget, før du selv skriver dig op. Det gør du her: NYHEDSBREV
Hej Jane
Den opskrift ser skøn ud!
Jeg spiser normal/liberal LCHF, hvilket har positiv effekt på mit velvære. Jeg går nu og tænker på, hvor meget der skal til før, at alt det positive min krop har opnået, spoleres – vil fx pizza, en enkelt aften, ødelægge en masse, og vil jeg så få bivirkninger som jeg havde i overgangsperioden igen? Ikke fordi jeg craver en pizza, men måske jeg en dag bliver inviteret på pizzeria :-).
God sommer.
Kh. Trine
Hej Trine
Det spørgsmål finder du ikke noget universelt svar på. Det er utroligt kontekstafhængigt. Prøv at læse dette indlæg, særligt sidste halvdel: https://www.madbanditten.dk/keto-cheat-days/
WOW det lyder som en rigtig lækker kombi og skal helt klart prøves meget snart. Estragon smager jo skønt…jeg glemmer bare at bruge det ;)
Ja er det ikke pudsigt? Jeg glemmer den også. Og den vokser endda lige ude i min urtehave :)