Blinis med laks, cremefraiche og rødløg er en virkelig nem og lækker forret eller appetizer til en hyggelig aften. I denne opskrift har jeg brugt en lidt alternativ blinis, nemlig en lavet af knoldselleri.
Grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Blinis
- 600 g knoldselleri eller pastinak
- 1 løg finthakket
- 2 æg
- 2 spsk Pofiber kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 200 g røget laks
- 100-150 g cremefraiche 38%
- 1 lille rødløg finthakket
- dild friskhakket
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Blinis
- Opvarm ovnen på 200 grader.
- Skær skrællen af knoldselleri og riv resten groft på rivejern.
- Hæld det i en skål og vend det sammen med løg, æg, Pofiber, salt og peber.
- Fordel 'dejen' på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde klatter. Saml dem med fingrene, så de bliver så ensartede i størrelse som muligt.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Brug en spatel til at vende dem og bag dem yderligere 8-10 minutter på den anden side.
- Tag ud og lad afkøle.
Servering
- Ved servering anretter du blinis på et fad med røget laks, 1 tsk fed cremefraiche, lidt hakket rødløg, dild og friskkværnet peber.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blinis med laks, cremefraiche og rødløg
Jeg har altid elsket denne smagskombination. Den fede og salte røgede laks sammen med den fede cremefraiche og de let sød-bitre rødløg. En lillesmule dild på toppen og lidt friskkværnet peber og det rammer alle bliss points hos mig.
Der er masser af muligheder for at lave Low Carb blinis, og du kan selv vælge hvor Low Carb, du ønsker dem. Du kan lave denne opskrift, som nok er den mest kulhydratfattige eller du kan lave vaffel-blinis, som også er gode og meget kulhydratfattige.
Eller du kan lave en med grøntsager.
Jeg synes, den fungerer fint med knoldselleri eller pastinak. Det giver en god konsistens, synes jeg. Du kan også bruge blomkål men de bliver mere porøse, synes jeg. Personligt er jeg ikke og har aldrig været skræmt af rodfrugter, men jeg ved godt, de kan vække stærke følelser hos Low Carbere og derfor er det jo fint at der findes andre alternativer også.
Vi serverede dem for gæster i går og spiste 2 stk hver. Her til morgen spiste jeg tre til morgenmad. Det var altså en fin start – haha :)
hej Jane
kan disse blinis laves i forvejen og evt fryses ned ?
Det tror jeg sagtens. Men put mellemlægspapir imellem dem, så de ikke klistrer sammen og varm dem gerne godt op i ovn inden servering.
Kan man lave blinis dejen dagen inden?
Det ved jeg faktisk ikke lige men du kan helt sikkert godt lave blinis dagen før og så evt. lige lune dem i ovn eller på brødrister før brug👍🏼
Hejsa,
Man kunne måske udskifte nogen af dem med laks, til med stenbiderrogn :-)
Hilsen
Dorthe
Så lækkert og helt oplagt på denne her årstid❤️