Blinis med laks, cremefraiche og rødløg


Blinis med laks, cremefraiche og rødløg er en virkelig nem og lækker forret eller appetizer til en hyggelig aften. I denne opskrift har jeg brugt en lidt alternativ blinis, nemlig en lavet af knoldselleri.

Blinis med laks, cremfraiche og rødløg. Opskrift på lækker og nem forret.

Grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
45 minutter

Ingredienser

Blinis

Topping

Sådan gør du

Blinis

 • Opvarm ovnen på 200 grader.
 • Skær skrællen af knoldselleri og riv resten groft på rivejern.
 • Hæld det i en skål og vend det sammen med løg, æg, Pofiber, salt og peber.
 • Fordel 'dejen' på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde klatter. Saml dem med fingrene, så de bliver så ensartede i størrelse som muligt.
 • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Brug en spatel til at vende dem og bag dem yderligere 8-10 minutter på den anden side.
 • Tag ud og lad afkøle.

Servering

 • Ved servering anretter du blinis på et fad med røget laks, 1 tsk fed cremefraiche, lidt hakket rødløg, dild og friskkværnet peber.

Noter

TIP – eller ANTI-tip: Jeg lavede først mine blinis i vaffeljernet. Jeg brugte pandekagejernet i mit Tefal Snack Collection. Det fungerede ikke særligt godt, så jeg efterstegte dem derfor i ovnen, hvilket både var hurtigere og bedre. Så skulle du blive fristet til at finde jernet frem, kan du spare tiden.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blinis med laks, cremefraiche og rødløg

Jeg har altid elsket denne smagskombination. Den fede og salte røgede laks sammen med den fede cremefraiche og de let sød-bitre rødløg. En lillesmule dild på toppen og lidt friskkværnet peber og det rammer alle bliss points hos mig.

Der er masser af muligheder for at lave Low Carb blinis, og du kan selv vælge hvor Low Carb, du ønsker dem. Du kan lave denne opskrift, som nok er den mest kulhydratfattige eller du kan lave vaffel-blinis, som også er gode og meget kulhydratfattige.

Eller du kan lave en med grøntsager.

Jeg synes, den fungerer fint med knoldselleri eller pastinak. Det giver en god konsistens, synes jeg. Du kan også bruge blomkål men de bliver mere porøse, synes jeg. Personligt er jeg ikke og har aldrig været skræmt af rodfrugter, men jeg ved godt, de kan vække stærke følelser hos Low Carbere og derfor er det jo fint at der findes andre alternativer også.

Vi serverede dem for gæster i går og spiste 2 stk hver. Her til morgen spiste jeg tre til morgenmad. Det var altså en fin start – haha :)

Blinis med laks, cremfraiche og rødløg. Opskrift på lækker og nem forret.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blinis med laks, cremefraiche og rødløg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det ved jeg faktisk ikke lige men du kan helt sikkert godt lave blinis dagen før og så evt. lige lune dem i ovn eller på brødrister før brug👍🏼

   Svar