Blåbærcrumble er en virkelig nem og lækker Low Carb-kage. Crumble-kager er så taknemmelige at lave. Du lægger bare din valgte frugt i bunden af en tærteform og dækker med smulder på toppen. Her er det traditionelle smulder bare byttet ud med en lækker nøddecrumble, så vi holder kulhydratindholdet nede.
De syrlige bløde blåbær fungerer dejligt sammen med min crumble med nødder. Jeg har brugt pekannødder, fordi jeg elsker deres karamel/ahorn-agtige smag, men de kan godt byttes ud med fx mandler, hasselnødder eller macadamia.
Blåbærcrumble med cremefraiche
Den lækre blåbærcrumble smager virkelig lækkert serveret med en klat fed cremefraiche eller flødeskum, hvis du foretrækker det. Jeg foretrækker cremefraiche, fordi jeg synes, syrligheden er så dejlig sammen med den søde crumble.
Opskriften er virkelig nem, så er du ny til Low Carb bagning kan du sagtens give dig i kast med denne.
Ingredienser
- 500 g blåbær
- 1 spsk stødt kanel
Crumble
- 100 g mandelmel
- 2 spsk fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 100 g pekannødder grofthakkede
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk Sukrin Gold
- 100 g blødt smør
Tilbehør
- 150 g cremefraiche 38%
- 0,5 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Smør en tærteform med smør eller kokosolie og fordel blåbærrene i bunden. Drys med kanel og vend bærrene godt rundt.
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Bland nu alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr derefter smørret i med fingrene.
- Kom dejkrummerne over bærerne og bag kagen i ca. 30-40 minutter, eller indtil crumblen er gylden på toppen.
- Rør cremefraiche med vaniljepulver og server sammen med den lune kage.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Crumble med frugt eller bær
Hvis du ikke har blåbær kan du sagtens bruge andre bær eller en blanding af skovbær. Det kan både være hindbær, brombær, stikkelsbær og/eller solbær. Bærene kan både være friske eller fra frost.
Den mest traditionelle crumblekage er jo nok apple crumble, som jo også smager så skønt med de danske sensommeræbler. Rabarbercrumblen, jeg tidligere har lavet, er ikke helt så kendt, men den fortjener at blive nævnt også.
Men pointen er i virkeligheden at du kan lave din crumble med blåbær, andre bær eller anden frugt. Nemt ikke?
Hej Jane. Kan man ikke bruge almindeligt mandelmel i stedet for fedtreduceret ? Det er jo noget dyrt noget for 400 gram :( Hvor meget vil det betyde i kh med det almindelige ??