Blåbær-omelet med kokos


Her til morgen fik jeg lyst til at lave en sød blåbær-omelet, for det er virkelig længe siden, jeg sidst har spist det om morgenen. I den sidste tid har jeg lavet morgenmad på autopilot, og min tallerken er de fleste morgener endt med 2-3 spejlæg + aftensmadsrest + grønt + kaffe med kokosolie. Og det er også fint og dejligt, men nu syntes jeg godt, der måtte komme lidt hygge på bordet.

Sød blåbær-omelet med kokos. En dejlig og anderledes måde at spise æg om morgenen. Uden sukker, gluten og mælkeprodukter. --> Madbanditten.dk

Blåbær-omelet med kokos

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk eller blend æg sammen med hytteost, kokosfibre, kanel og vanilje og evt. sødning, hvis du vælger at bruge det. Jeg brugte min Bamix stavblender.
 • Opvarm kokosolie på en pande og hæld dejen ud herpå. Skru ned for varmen og lad den sætte sig.
 • Fordel blåbær på den ene halvdel. Jeg brugte som sagt blåbær fra frost, så jeg overhældte dem kort med varmt vand forinden, så de tøede lidt op.
 • Saml omeletten i en halvmåne og steg den færdig på begge sider.
 • Drys med kokosmel over inden servering.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blåbæromelet med kokos

Så jeg lavede en omelet med kokos og fyldte den med blåbær. Og det blev bare en virkelig rar afveksling til min normale morgenmad.

Et par ord om blåbær-omeletten, inden vi når til opskriften:

 • Den er ikke rigtig sød, for den indeholder hverken tilsat sukker eller sødemiddel. Tilføj selv evt. en smule af din foretrukne sødning, hvis du vil have lidt ekstra sødme i.
 • Den er lidt “tør” i dejen. Sådan kan jeg bedst lide mine søde omeletter. Hvis du hellere vil have en mere ægget konsistens, kan du skrue ned for kokosmelet.
 • Jeg  har brugt “ægte blåbær” fra frost, købt i Irma. Ægte blåbær er sortblå indeni, hvor de store søde, vi køber friske, er hvide indeni. Det er ikke samme sort. De ægte blåbær er syrlige og ikke søde, og jeg elsker dem, og hvis du finder et sted, der har dem friske, må du gerne tippe mig.
 • Pas på med at få saften fra dine ægte blåbær på din hvide t-shirt. Taler af bitter erfaring her!
Sød omelet med blåbær og kokos. En dejlig og anderledes måde at spise æg om morgenen. Uden sukker, gluten og mælkeprodukter. --> Madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Blåbær-omelet med kokos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det er en skøn omelet. Især hvis man lader en velvoksen klump smør smelte ned over den inden servering ♥️

  Svar
 2. Det blir frokost i morgen :) Og hvis du vil ha blåbær, helt gratis, kan du reise til Norge. Skogen er full av blåbær nå :)

  Svar
 3. Ser lækkert ud!
  Et lille husmortip: Eddike tager pletter fra alle slags bær, man skal blot væde pletten med eddike inden man vasker tøjet :-)

  Svar
 4. Den morgenmad ser for lækker ud, og skal helt sikkert prøves!
  Du fortjener tusind tak for en fantastisk blog, som er en evig inspiration, og en værre tidsrøver. Her på denne ferie-formiddag har jeg foreløbig brugt 4,5 timer! – Hvad kan man gøre? :) Jeg håber det er ok, at bruge lejligheden til at spørge om et par råd, ser jo at du er fantastisk til at svare, selvom dette bestemt ikke haster :) Jeg er forholdsvis ny i lchf og lever nok 95% tilpasset, og det er skønt – har endelig fået en stabil vægt, som ikke stiger, og slut med oppustet mave.
  Jeg vil gerne tabe mig (5kg), og havde overvejet om systematisk 8/16-faste kunne være en ide. Har du erfaring med det? (Når jeg søger på faste her på siden, kommer der kun fastelavnsboller, hehe)
  Næste udfordring er mælk! Har læst meget om hvad du har skrevet om det her på bloggen, og mælk er nok den største grund til, at jeg ikke kan følge lchf helt – jeg drikker en del mælk (1/4 til 1/2 L pr dag) rent og i kaffelatte, synes simpelthen det er lækkert :) Kan se andre steder at grænsen for acceptabelt kulhydratindhold ofte sættes ved 5 g pr 100 g, så hvorfor er letmælk så skidt? (Med 4,7 g pr 100 g). Er det fordi vi har tendens til at drikke for store mængder? Sætter det stopper for mit vægttab når det kombineres med det fedt jeg jo også indtager?
  Et indlæg om din indstilling til alkohol, og evt opskrifter på low-carb-drinks, kunne være interessant :)
  Mange hilsner Sofie.

  Svar
  • Hej Sofie
   Beklager tidsrøveriet! ;-)
   Jeg har skrevet om 18/6 for længe siden. Læs om det her:
   https://www.madbanditten.dk/periodisk-faste-hvad-mener-i/
   https://www.madbanditten.dk/periodisk-faste-en-test-af-168/
   16/8 kan sagtens være en fin løsning. Selv er jeg dog ikke så tosset med de der fasteregler og foretrækker det, der kaldes Eat WHEN (When Hunger Ensues Naturally). På LCHF kan det i sig selv give nogle gode pauser. Allermest kan jeg dog lide tanken med at spise tre måltider hver dag og droppe snacks og andre regler.
   I dit tilfælde tror jeg, vægttabet kunne komme alene ved at droppe den mælk :) En halv liter mælk giver dig 25 g kulhydrater og i en low carb kost kan det være meget. Mælk har desuden nogle andre egenskaber, jeg ikke er så fjollet med. Dels giver mælkeprodukter insulinudsondring, hvilket er det, vi prøver at undgå på LCHF og dels oplever jeg, at nogle har et meget nært kærlighedsforhold til mælk, og er det tilfældet skal man måske lige overveje sit forbrug engang. Jeg læste nogle spændende pointer om det HER
   Alkohol og low carb drinks har jeg et kapitel om i LCHF Året Rundt.

   Svar
    • Hej Jane,

     Lige et uddybende spørgsmål vedr ost og insulin’aktivering’. Gælder det også fede oste, at det er med til at frigive insulin i relativ høj mængde ? Jeg kan finde på at snacke ost, oftest gouda havarti eller cheddar, og måske er det en dårlig ide, hvis jeg gerne vil tabe to kilo?

     Mange solskins hilsner
     Anne Lind

     Svar
     • Ja det gælder også ost. Hvorvidt det behøver være et problem, ved jeg ikke, men det skader ikke at være opmærksom på, tænker jeg. Selvom mælkeprodukter også kan være gavnlige og nyttige ift. diverse ting, tror jeg ikke, vi er beregnet til at vores kost skal bestå af store mængder mælkeprodukter. Men du kan godt gå ned i vægt og spise ost samtidig. I mine øjne er snacking dog ikke smart ift. vægttab, så overvej at spise til måltiderne og ellers ikke. Og så er variation generelt det bedste råd.